Lelőhely: Neroli luxusparfüméria

Amouage Reflection Man

4.3
Hozzáadva 2018.11.23.by

Maksi

2007-es fás-virágos illat, Lucas Sieuzac orr alkotása.

Fejillat: rozmaring, pimento paprika, rózsa

Szívillat: nőszirom gyökér, jázmin és neroli

Alapillat: szantálfa, pacsuli, vetiver, cédrus

76 000 Ft-tól

Utoljára szerkesztve: 2024.08.21. 05:50 - 2024.08.20. 07:55

Minden idők egyik kedvenc illata. Az Amouage Reflection Man a friss virágok illatát ötvözi a férfias kifinomultsággal. Már az első találkozáskor magával ragadó frissességet áraszt, amely egy jól ápolt férfira emlékeztet , aki egy frissítő zuhanyzás után, talpig Ralph Laurenbe öltözve zongorához ül. Gyönyörű tiszta, virágos, de megnyerő, férfias illat, még mindig nagyszerű teljesítménnyel.

2023.03.26. 16:23

Hmmmm, de nagyon finom illata van. Megnyugtató, virágos-fás illat. Az édes illatok közé sorolható, de mégsem túl sok és nem bántó. Nagyon szofisztikált, unisexbe hajló illat, de tudva, hogy férfi illat, így férfiakhoz társítom a lelki szemeim előtt :) viszont én is kipróbáltam magamon és tetszett, így azon nőtársaimnak is ajánlom, akik kísérletező típuok. Szerintem ezzel az illattal senkit nem lehet zavarni zárt helyen sem. Az ára elég borsos és azért a tartóssága nem arányos az árcédulán szereplő ár mértékével... de azért pár órát kitart (kb. 4-6).

2022.11.23. 15:32

Nem tartozik a személyes kedvenceim közé, de nagyon jó reakciókat kapok a nőktől, amikor ezt viselem, így megszerettem.Csodálatos illat hivatalos alkalmakra, például esküvőre vagy fontosabb üzleti találkozókra.Férfi létemre imádom a virágos illatokat, az egyik Nr.1 számomra a Prada L'homme.Ez hasonló stílusban, csak az írisz helyett a jázmin lép elő.Könnyen viselhető, csodálatos illata van.Nem szeretem a tucat illatokat, így nem tudok a Le Male-féle hasonlóságról nyilatkozni. Az unokaöcsémnek viszont van egy hasonló illata. (Jacques Bogart Silver Scent, nekem egy kicsit minimalista és fullasztó, bár az Amouage is folytós néha)Persze az Amouage azért még mindig 2-300euró környékén mozog árban.Drága fragrance, nem szabad vakon vásárolni mert elég megosztó illat.Nekem még egy 2019-es kiadás van a polcomon. 10 hónapja hozzá se nyúltam, de most újra elővettem és zseniális.10/10-re értékelem, vannak jobb illatok a piacon, vannak olcsóbbak, drágábbak. Teljesen mindegy, ez egy letisztult virágos férfi készítmény, ami tartósságban, szilázsban egyaránt jól teljesít.

2019.10.17. 19:33

Ez volt az első, egyben utolsó vakon vásárolt Amouage parfümöm. Bedőltem a „professzionális szakvéleményeknek". Egyébként szerintem az Amouage legkönnyebben viselhető, bárki számára hordható darabja a Reflection Man. Tudom, én bajom, (fül-orr-gégészet frázis etc.) de nyomokban emlékeztet a JPG Le Male-jére, Csak ez sokkal szebb, tisztább, nem olyan égett műanyag illat. Azt is tudom, hogy ruhára több okból sem fújunk parfümöt, de én akkor is szoktam. Szóval a ruhára fújt illat másnap az maga a csoda. Ha már a kifújásnál azt az illatot kapnám, akkor én 6 csillagot is adnék a Reflection Man-re. Így csak egy masszív 4-es.

2018.12.25. 15:22

Még évekkel ezelőtt vásároltam magamnak egy 100ml-es változatot,aminek kb a 99% még megvan! Egy édes, virágos illat,amiben szerintem leginkább talán a jázmin dominál! Ez mellett érezhető benne egy kicsit szappanos jegy, valamint a parfüm leszáradása átmegy egy kissé púderes illattá! Én azért használom nagyon ritkán, mert borzasztó erős! Még a régi fémkupakos változatom van és a tartóssága lazán megvan 24 óra és fürdés/zuhanyzás után is érezhető még parfüm elég korrekten!Nincs az az Isten, hogy én egy nyári napon magamra fújnám, mert az biztos, hogy még 1 fújással is de fojtogatna nemcsak engem, hanem másokat is, viszont a hidegebb időre (Ősz/Tél) egy ütőképes darabja lehet a parfüm arzenálnak!Fontos megjegyezni, hogy nem hasonlít a JPG La Male-ra! Mindkettő megvan, a Le Male-ból szintén egy nagyon erős vintage változat lapul a gardrób-ban és tökéletesen külön lehet a kettőt választani egymástól!

Utoljára szerkesztve: 2017.05.28. 16:19 - 2017.05.28. 16:13

Nem vagyok niche párti..sőt, biztos vagyok benne, hogy 10-12ezer Ft-ért mindenki megtalálhatja magának a tökéletes illatot/illatokat ízlése és igénye szerint a designer szegmensben némi ismerkedés után, sőt ugyanebben az árkategóriában bőven lehet niche kategóriájú illatokat is találni (pl. Lalique - Encre Noir).Mégis hajt a kíváncsiság.. így jutottam el ma Reflection Man-hez 10ml fújós erejéig..Sok jót olvastam róla és mint minden nagy várakozást okozó parfüm esetében, most sem erre számítottam. Egy nyílt és könnyed akár friss illatot sejtet az üveg, azonban annál egy jóval tartalmasabb összetettebb, bonyolultabb illat ez.. meglepett.. nem feltétlenül rossz értelemben, bár a katarzis elmaradt részemről. Némi kusza fűszeres kezdés után, egy édeskés virágos púderillat némi maszkulin jelleggel, ami 20-30 perc múlva kibontakozik belőle..ennél férfiasabb illatokra is sokszor ráhúzzák az unisex jelzőt, simán lehetne ő is az. Bárki hordhatná kortól és nemtől függetlenül. Nyárra szerintem sok, a tavasz és az ősz az évszaka szerintem. Ami mindenképpen nagy erény, hogy nagyon tartós és a hatótáv is rendben van. Csalódás nem ért vele kapcsolatban.. jól érezni a minőségi alapanyagokat, és valóban nem találkoztam még hasonlóval sem, egész egyedi illat, de azt hiszem maradok a JÓL SIKERÜLT designer illatoknál.. egyszerűen nem ad annyival többet mint amennyire drágán mérik.. (50-60ezer Ft.....)