KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Angel's SPA Gazdag Testápoló Étcsokoládéval
Angel's SPA Gazdag Testápoló Étcsokoládéval

Angel's SPA

Angel's SPA Gazdag Testápoló Étcsokoládéval

  (1 vélemény)
Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Testápolók
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: veravera, Módosítva: 2012. január 19.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   Hiányzik. Feltöltöm
Kategória:   Testápolók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre

Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre
bibi24   
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.

hirdetés
veravera

Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
Korcsoport: 35-44
2012. január 20.

Könnyen beszívódik és nagyon jól táplál, de nekem a csokiillat egy idő után inkább émelyítő volt, mint kellemes.

(1)    Hasznos vélemény?    Házirendellenes
Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. január 20.

Könnyen beszívódik és nagyon jól táplál, de nekem a csokiillat egy idő után inkább émelyítő volt, mint kellemes.

(1)    Hasznos vélemény?    Házirendellenes

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Olajpálmából kivont természetes, növényi olaj. Bőrpuhító (emollient) és némi antioxidáns hatása is van.

Kókuszolaj, melyet emolliens anyagként használnak a kozmetikumokban. Többnyire telített zsírsavakat tartalmaz, közülük is a legfontosabb zsírsava a laurinsav, melyből kb. 50%-nyit tartalmaz. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni, annak ellenére, hogy a benne levő laurinsav egyébként hasznos összetevő lehet a pattanásokat okozó baktériumok elleni harcban. Gyulladáscsökkentő és a bőr barrier funkcióját támogató hatása miatt jó hatással lehet viszont a száraz, sérült bőrre (forrás), az enyhe vagy közepesen súlyos atópiás dermatitis kezelésében például előnyösebb hatást mutatott, mint az ásványi olaj (forrás) illetve a Labmuffin kémikusa szerint hajra is az egyik legjobb természetes olaj, mivel szerkezetének köszönhetően jobban behatol a hajszálakba, mint a legtöbb más olaj így képes megelőzni a haj károsodását fésülés során.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Lipid féle (phospholipid). Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található, manapság napraforgóolajból vagy szójából állítják elő. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos. Olajban és vízben is oldódik, ezért hasonlít a sejtmembránhoz. A Lecithin-t liposzómáknak is nevezik, mivel a dupla oldhatósága, a hatóanyagokat magukkal hordozva, segít mélyebbre és a megfelelő helyre szállítani őket.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emolliens) anyagokkal kell kombinálni.

Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.