Újdonság: Vichy Liftactiv Collagen Specialist 16 Arcápoló Szérum
debovszkij
Kiadás éve: 1996
Illatcsalád: orientális-virágos
Fejjegyek: szulák, liliom, jácint, rózsa
Szívjegyek: mimóza, bőr, jázmin
Alapjegyek: borostyán, pézsma, vanília, mirha
Utoljára szerkesztve: 2021.02.15. 17:10 - 2021.02.14. 18:43
Amikor rám tör az akut nosztalgia, a letűnt korok világa utáni vágyakozás, rendszerint régi fotókat nézegetek az interneten. Szeretem ugyanis a történelem ismeretlen, emberibb arcát csodálni. Egyszer találtam egy fakó, megsárgult fényképet egy viktoriánus szalon hatalmas üvegablaka előtt ízlésesen berendezett szobarészletről. Kora délután lehetett talán, a fénynyalábok a nehéz sötétítőfüggönyök hiányában tengerként zúdultak be a szobába, s lustán nyaldosták a hímzett párnákat, kis porcelán bonboniereket és aranyozott képkereteket. Szinte életre kelt a kép: láttam magam előtt a napfényben táncoló porszemeket, a vázákban hervadozó virágcsokrokat, amiknek elfelejtettek friss vizet adni; hallottam a ház népének halk beszédét és az antik állóóra ütemes tiktakolását.Engem a Grand Amour ebbe a poros, súlyos évtizedek alá temetett világba repít vissza mindig. Ha fújok belőle egy picit (mert csínján kell vele bánni), máris ott vagyok abban a szalonban, érzem a ház minden rezdülését, a bőrös-jácintos-mirhás illatot. Később, amikor már mindenki nyugovóra tért, még fel-felbukkan, de olyan gyengén és szelíden, akár a jótékony délutáni napsütésben ottfelejtett haldokló virágok levegőben terjengő édeskés szaga.Viselni viszont nem tudom. És nem azért, mert elviselhetetlennek tartanám, dehogy! Éppen ellenkezőleg, úgy gondolom, hogy zseniális parfüm. Csupán arról van szó, hogy számomra túlságosan nosztalgikus, ráadásul tapad hozzá egy kis egészséges melankólia is.
2018.07.24. 05:27
Isteni old school illat. Fergeteges virágözönPicit bőrös púderes szappanos leszáradás.Nagykincs . Figyelem nem a mai trend . Chanel 5 fìling a szerencsére aldehidek és vetiver nélkül. Ajánlom mindenkinek mert nagyon finom.Az biztos hogy el kell jutni idáig. 5 éve még nagyon nem szerettem volna. ..
Utoljára szerkesztve: 2017.11.26. 20:35 - 2017.11.26. 14:55
Boszi jóvoltából hozzájutottam egy fújóshoz. Felpiszkálta a fantáziámat a jácint, mimóza, meg úgy a kompozíció általában.Hááát...kifújáskor és még utána jó sokáig én nem éreztem mást, csak erőteljes bőrös illatot, de nem jó értelemben: igaz, mellette ott van a rózsa is, de nekem inkább valami vegyszer az, ami erőteljesebben beugrik; ragasztó vagy hasonló.Aztán másnap az irodában szaglásztam, hogy jé, milyen érdekes illata van ma a Petits et Mamams-nak, amit reggel magamra fújtam. És rájöttem, ez nem az, hanem még mindig érződik a csuklómon az előző esti Grand Amour tesztelés (pedig zuhanyoztam, meg minden). Szóval, nagyon sokára tényleg átmegy valami virágos különlegességbe. És nyilván ez egyben azt is jelenti, hogy iszonyat tartós.De az eleje számomra annyira taszító és kellemetlen, hogy ez a tény sajnos felülírja a pozitív élményeket.Esti update: közben - a mai tesztelés után - még a migrénem is előjött, és azóta rá sem bírok nézni (azaz: szagolni).
Utoljára szerkesztve: 2017.03.24. 21:54 - 2017.03.24. 21:54
Elegáns, jácintos, bőrös-rózsás, vaníliás-mirhás kis unikum jázminnal és csipetnyi ámbrával❤A finom eleganciájú romantikusan orientális illatokhoz sorolnàmRégebben használtam, el is felejtettem, mennyire szerettem!Holnap széttúrom a gardróbomat, mert nem hiszem, hogy kidobtam volna az üvegcséjét!Romantikus illatkreácio és szerintem időtlen!Bármelyik korosztályhoz passzolhat, ha az illető tudja viselni...Mestermű ez, csak érteni kell a nyelvén🍀💋❤
2016.05.31. 12:01
Ez szörnyű! Mint az öreg nénikék illata egy az egyben, nem érzek mást csak a rózsát de semmi szép nincs benne, egyszerűen büdös...