Avon Care Hidratáló Ajakbalzsam
Ár: | 559 Ft | Kategória: | Ajakápolók | |||
Kiszerelés: | 4,5 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | tanácsadónők, online | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a Avon.hu-n | megnézem |
A krémet feltöltötte: Bububaba, az összetevőket feltöltötte: MissScorpio, Módosítva: 2019. május 28.
Kiszerelés: | 4,5 ml | |
Lelőhely: | tanácsadónők, online | |
Kategória: | Ajakápolók | |
Az Avon hidratáló ajakbalzsam táplálja és simábbá varázsolja az ajkakat.
- védi ajkaidat a kiszáradástól és a kicserepesedéstől
- intenzíven hidratál
Ethylhexyl Palmitate
eo I i
Cera Alba / Cera Flava / Beeswax
eo
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Yellow 5 Lake / CI 19140
Titanium Dioxide / CI 77891
Red 6 / CI 15850
VÁSÁROLD MEG
nekem lassan egy eve megvan es rendszeresen hasznalom nagyon szeretem,mert nincs nagyon ize es en azokat szeretem szemely szerint, ugyhogy ez ujravevos mindenkeppen

Az árához képest nem rossz termék, bár csodát ne várjon tőle az ember. Számomra hagy egy zsíros réteget maga után, ezért csak este szoktam használni. Az extrém száraz ajkakra nem nyújt sokáig megoldást. Azért vannak tőle jobb termékek. Nagyon gyorsan fogy, észre se veszed és már kifogyott.

Isotretinoin gyógyszert szedek, amitől nagyon kiszáradt az alapból csak télen kiszáradásra hajlamos ajkam. Próbáltam Eost, Labellot, Oriflames ajakápolókat, de azok sehol sem voltak ehhez a hatáshoz! Napi 2-3 kenés és tényleg pillanatok alatt szépen hidratál, mindent beszív, nem marad zsíros érzet. Ez egy csoda. :)

Télen is eléggé hidratál, és nyáron nem folyósodik meg, mint a többi ajakápoló, és akcióban olcsó.

Nagyon szeretem használni. Az érték arányban nagyon jó. Megfelelően hidratálja az ajkaim. Legtöbb ápoló termékkel az volt s gondom, hogy használat után zsíros érzésem volt, nem szívódott rendesen. Ez rendesen szívódik, rendszeres használatkor egyáltalán nem szárad ki a szám még a legnagyobb hidegben sem.

Nagyon jó kis ajakápoló. Érdemes tenni vele egy próbát. Jobb, mint sok drágább társa.

Akciósan rendeltem egy kézkrém mellé. Meg vagyok elégedve vele, jól hidratál :)

Akciósan rendeltem egy kézkrém mellé. Meg vagyok elégedve vele, jól hidratál :)

350 forintért vettem meg egy akció során, de csak azért, hogy kitudjam próbálni. De annyira megtetszett, hogy újra vásárolom. Nagyon jó ápol. Minimum napi háromszor használom. A szám nem szárad ki pedig elég sűrűn kiszokott. Illata nincs teljesen natúr de nem is baj. Szájfénynek is megállja a helyét mert nagyon szép fénye van.

Antioxidánsok: BHT, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Retinyl Palmitate, TocopherolGyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Retinyl Palmitate, Tocopherol
Emolliensek: Hydrogenated Polydecene, Petrolatum, Caprylic/Capric Triglyceride, Paraffin, Synthetic Wax, Ethylhexyl Palmitate, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Illatanyagok: Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Palmitate, Ascorbyl Palmitate
Színezékek: Yellow 5 Lake / CI 19140, Titanium Dioxide / CI 77891, Red 6 / CI 15850
Tartósítószerek: BHT
Nem ragadós emollient anyag hidratáló tulajdonsággal, mely a krémet könnyen kenhetővé teszi és selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Egy 10 önkéntessel végzett tanulmányban azt találták, hogy a polydecene-nek van bőröregedés elleni hatása is (legalábbis az ásványi olajhoz viszonyítva, merthogy az volt a viszonyítási alap).
Szénhidrogének komplex keveréke, magyar néven vazelin. Mivel kőolaj származék, hírneve nem túl jó, de ennek nem igazán van tudományos alapja. Dr. Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében (273o) azt írja, hogy sokak szerint a petrolatum a ma ismert egyik legjobb hidratáló összetevő. Elzáró (occlusive) hatása igen erős, emaitt a tudományos kutatásokban gyakran szolgál viszonyítási alapnak. Nem komedogén, az allergiás reakciók pedig nagyon ritkák rá. Paula Begoun gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló hatásról is ír. Állaga önmagában meglehetősen zsíros, olajos érzetet kelt a bőrön, így elsősorban a száraz bőrre kiváló összetevő.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Kőolajból számazó, viaszos anyag, melyet bőrpuhító (emollient) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban.
A természetben is előforduló paraffin viasz (szénhidrogének keveréke). Emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó anyagként használt a kozmetikumokban.
Mesterséges viasz, mely különböző szénhidrogének komplex keveréke. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) és bőrpuhító (emollient) funkciói vannak a krémekben.
Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként. A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.
Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.
1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.
Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.
Színezék. Piros.