Avon Nutra Effects Regeneráló Arctisztító Tej
Ár: | 1299 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 200 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | tanácsadónők, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Dea, az összetevőket feltöltötte: Rony, Módosítva: 2017. január 25.
Lelőhely: | tanácsadónők, online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Arctisztító tej, mely eltávolítja a sminket, valamint nyugtatja és hidratálja a bőrt.
Parabén-,Ftalát- és színezékmentes. Allegológiailag tesztelt. Érzékeny bőrre is ajánlott.
Water / Aqua
Rose Extract
Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract
a I i
Santalum Album (Sandalwood) Extract
Jó kis termék, teszi a dolgát. Kicsit rásegítek Micellás vízzel, biztos ami biztos. Ha szárazabb a bőröm, akkor viszont kicsit csíp... de elhasználnom, ha már megvettem. Azért olyan nagy kárt nem okozott, hogy ki kelljen dobnom, de nem hiszem, hogy újra fogom venni.

Sajnos mar ket nap hasznalat utan egyertelmuen rontott az arcom allapotan. Alapvetoen nyugodt volt a borom, mikor elkezdtem hasznalni, es semmi mas nem valtozott a borapolasomban, vagy a taplalkozasomban. A homlokomon apro, az orcakon nagy, gyulladt pattanasok jelentek meg, es kiszaradt a borom. Nagyon sajnaltam, ujabb 1000 ft ment a kukaba az ostoba kiserleteim miatt. :(

Nem tudok szulfát tartalmú cuccokat használni, így ezt választottam arctisztítónak. És milyen jól tettem. Szépen tisztít,nem irritál, nem húzódik a bőröm arctisztítás után. Nekem bevált :)

Az én nagyon érzékeny bőrömet sem irritálta, aminek nagyon örültem. Nagyon kellemes érzést nyújt, a maradék szennyeződéseket tökéletesen eltávolítja az arcomról. Tiszta és hidratált érzést kelt bennem,sok van benne az árához képest, biztos, hogy újra veszem.

Nagyon jó termék, kellemes érzést nyújt a bőrömnek, lemosható vele a legtartósabb smink is. Ha a szemkörnyékemen használom, ott sem csípi a bőrömet, sok szemfestéklemosóval ellentétben. Tiszta és hidratált érzést nyújt, könnyű adagolni, sokáig elég.

Imádom ezt az arctejet! Legjobb. Nem szárít, nem okoz bőrirritációt és alaposan tisztít. 5* már a 3.at veszem. Külön érdem hogy kb 3 hónapig elég egy flakon!

Szuper, szenzációs !! Nagyon, nagyon jó termék az Avontól. A nagyon érzékeny bőrömet nem bántja, nincs kiütésem tőle. Nagyon jó a konzisztenciája, klassz az adagolója és nagyon szépen lehozza a sminket az arcról. Ráadásul azt vettem észre, hogy sokkal jobb a minősége a bőrömnek, mióta használom. Mintha a pórusaim is kisebbek lennének, szóval igaz lehet a regeneráló hatás. Az ára is nagyon jó, szóval ötös, csillagos ötös! Nagyon szeretem, biztos újra fogom venni. Megszerettem ezt a márkát, a mattító hidratáló nappali krémje is nagyon jó.

Nagyon meg vagyok elégedve vele. Mivel száraz az arcbőröm ezért kiváló számomra. A konjac szivacs segítségével szoktam átmenni az arcomon vele. Nagyon puha lesz utánna a bőröm. Igaz nem valami jó illatú, de meglehet szokni és elnézhetjük neki mert az összetevői is számomra tökéletesek. Jah és a szememet sem csípi ha véletlenül belemegy.

Nekem is nagyon bejött :) Nagyon jó sminkeltávolításra!

Nekem is nagyon bejött :) Nagyon jó sminkeltávolításra!

Nagyon érzékeny a bőröm és emiatt elég sok problémám van az arcápolókkal. Ebben a termékben semmi nem irritál. Illata nincs vagy csak én nem érzem :) Nálam hamar fogy, de érezhetően eltávolítja a szennyeződéseket, mert egészen más a tapintása a bőrömnek.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) ExtractGyulladáscsökkentők: Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract
Hidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Panthenol, Tocopheryl Acetate
Alkoholok: Cetearyl Alcohol, Behenyl Alcohol
Emolliensek: Hydrogenated Polydecene, Isopropyl Isostearate, Cetearyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Panthenol, Salvia Hispanica Seed Extract, Citrus Limon Peel Extract
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Steareth-2, Steareth-21, Cetearyl Glucoside, Choleth-24, Ceteth-24
Tisztítószerek: Steareth-2, Steareth-21, Cetearyl Glucoside, Choleth-24, Ceteth-24
Illatanyagok: Caprylic/Capric Triglyceride, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Pogostemon Cablin (Patchouli) Leaf Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Mentha Viridis Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract
Tartósítószerek: Diazolidinyl Urea
Nem ragadós emollient anyag hidratáló tulajdonsággal, mely a krémet könnyen kenhetővé teszi és selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Egy 10 önkéntessel végzett tanulmányban azt találták, hogy a polydecene-nek van bőröregedés elleni hatása is (legalábbis az ásványi olajhoz viszonyítva, merthogy az volt a viszonyítási alap).
Szintetikus olaj, melyet emollient hatása miatt használak a kozmetikumokban. Az összetevő segít a bőrbe zárni a nedvességet, valamint puha, sima bőrérzetet biztosít. Nem irritájla a bőrt, viszont erősen komedóképző hatású.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Viasszerű felületaktív anyag és emulgeálószer.
Ammónium-só féle. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, hajkondicionáló hatású összetevő, javítja a haj fésülhetőségét. Bár viszonylag kíméletes összetevő, irrtálhatja az érzékeny bőrt. Gyakori összetevője a szárazsamponoknak.
Tartósítószerként használatos gomba- és baktériumölő hatása miatt. Formaldehidet bocsát ki magából.
Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.
Állagra a viaszhoz hasonló emulgeálószer, melyet a lanolinból (gyapjút viselő állatok által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) állítanak elő.
Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt zsíralkohol.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Guargumiból származó összetevő, ami a samponok gyakori összetevője. Hajkondícionáló, bőrkondícionáló és sűrűség szabályozó anyag.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Napraforgó magjának a kivonata. A napraforgó olajjal ellentétben nem igazán találni információt arról, hogy mi célt szolgál a kozmetikumokban. A CosIng besorolása szerint bőrkondícionáló.
Az azték zsálya (ismertebb nevén a chia) magjának a kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló hatású összetevő. A chiamag az egyik leggazdagabb természetes forrása az omega-3 zsírsavaknak, ezért gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segít a bőr rugalmasságának fenntartásában.
Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.
A tea nevű cserjefajta nem erjesztett (zöld tea), szárított levelének a kivonata. Lásd zöld tea kivonat.
A citrom héjának a kivonata. Bőrkondicionáló, puhító, bőrvédő, tonizáló hatású összetevő.
A tözegáfonya gyümölcsének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint asztringens vagyis összehúzó hatással van a bőrre. Paula Begon szerint kiváló természetes antioxidáns összetevő és gyulladáscsökkentő.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint összehúzó, frissítő, pezsdítő, bőrkondícionáló hatású hatású összetevő. Gyakran használják illatanyagként is. Az EWG szerint irritáló hatása lehet a bőrre, főleg ha az INCI lista első felében szerepel. Az összetevővel elsősorban parfümökben találkozhatunk.
Uborkakivonat. Paula Begoun szerint a közhiedelemmel ellentétben az uborkakivonatnak nincs nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása, Leslie Baumann The Skin Type Solution című könyvében azonban a gyulladáscsökkentő, érzékeny bőrre javasolt összetevők között említi. A nyugtató hatás mellett az uborkában található lutein nevű anyag talán csökkenti a bőr melanintermelését (melanogenesis), így a pigmentfoltok elleni harcban is hatásos lehet. Továbbá in vitro (azaz kémcsőben végzett) kutatások szerint az ubokában található összetevők segíthetnek a bőrt megvédeni a karcinogén (rákot okozó) összetevők ellen.
Rozmaring kivonat. Paula Begoun szerint bár anitoxidáns hatása van a bőrre, a benne lévő aroma komponensek irritáló hatással lehetnek a bőrre, bár jóval kevésbbé kockázatos ilyen téren, mint mondjuk a rozmaringolaj, sőt - bizonyos kutatások kimutatták, hogy a rozmaring egyik komponense nyugtató hatással van a bőrre, vagyis hasznos lehet számos gyakori bőrkiütés enyhítésére. A CosIng frissítő, tonizáló összetevőnek kategorizálja.