Ezt a terméket már nem gyártják!

Balea

Ár:   699 Ft   Kategória:   Arcápolók
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   DM   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet és az összetevőket feltöltötte: miatassi, Módosítva: 2022. május 19.

Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   DM
Kategória:   Arcápolók
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

Csökkenti a bőrirritációk és a piros bőr kialakulását. Hidratálja és megnyugtatja a bőrt. Gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros nyomot. Kíméletességét bőrgyógyászati tesztek igazoljak, melynek során a készítményt nagyon érzékeny, allergiára hajlamos bőrű személyek használták. Nem tartalmaz illóanyagot és színezéket.

Tiria

Vicus

2019. január 28.

Én 499 forintért vettem, lehet, hogy ez volt a bevezető ára. Nagyon könnyen beszívódik, jól lehet rá sminkelni, viszont így télen nekem nem elegendő a hidratáló hatása. Megpróbálkoztam azzal, hogy még egy réteget felkentem és akkor sem kukacosodott. Nagyon jól sikerült a formulája. Praktikus a kiszerelése, illatmentes és hihetetlenül olcsó. Ajánlom.

Update: Fura, húzódó érzést produkált az arcomon és néha kicsit ki is pirosodott. Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, mert csak néha használtam, de miután egyszer annyira égett tőle az arcom, hogy le kellett mosnom, hát ezek után inkább eltettem kézkrémnek. De még annak sem vált be, mert bár könnyen beszívódott, de olyan volt mintha nem kentem volna rá semmit, csak egy fura réteget hagyott, de hidratáltabb nagyon nem lett. Szóval ezért sajnos lepontozom.
+ Most látom, hogy valóban ez egy BOROTVÁLKOZÁS UTÁNI arckrém, és nem hidratálás a fő profilja, de ennek fényében is lepontozom, mert ha az én sértetlen bőröm ennyire égett tőle, akkor vajon mit tehet egy "frissen sérült" borotvált bőrrel?! Na meg azért hidratálhatna is ettől függetlenül, de ezt sem teljesíti.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. január 28.

laanna

Bőrtípus: Zsíros
2017. február 26.

Féltem kicsit, mivel pattanásokra hajlamos a bőröm és az isopropyl palmitate nagyon az inci elején van, viszont szerencsére eddig nem okozott problémát. Nagyon kellemes pihe puha hidratált arcot varázsol.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. február 26.

Makk Zsuzsó

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2017. február 24.

Fantasztikasan jó ez a krém! Nem kell foglalkozni vele, hogy mi van ráírva, az INCI a lényeg. Ez egy szuper illat- és alkoholmentes könnyű, hamar beszívódó hidratálókrém. Akinek az Alverde Med termálvizes arckrémje túl zsíros, az bátran próbálja ki ezt! Sima, selymes, puha lesz utána a bőröm, nem irritál, gyönyörűen lehet rá sminkelni (primer nélkül is!), és olcsó. Egyszóval csillagos ötös!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. február 24.

Zaynab

Korcsoport:  -
2016. december 3.

Ismét update:

Valaki felhívta a figyelmemet, hogy ebben a termékben nincsen shea vaj.
Ez így igaz, emiatt ki is törlöm az arra utaló részeket a kommentemből.
3 Balea tubust vettem és a többiben van shea, azokat meg ezzel együtt használtam, szerintem emiatt tévedtem, de nem tudom.

Szerintem ez a krém egy szuper alternatívája lehet a szőrtelenítés utáni bőrnyugtatásnak, főleg azoknak, akiknek a bőrük extrémen száraz vagy irritált és kerülik a parfümöt és az alcohol denat összetevőt.

Nagyon FONTOS update (2016 november 17) :

Már majdnem a krém végénél tartok (nem mindig használtam napi szinten).
Apró betűvel rá van írva valami a tubusra, amit itt a képen nem is nagyon olvasható, ez pedig az, hogy a termék egy férfiaknak való BOROTVÁLKOZÁS utáni arckrém, ami nyugtatja a bőrt a penge általi sérülések miatt, tehát az úgy nevezett razor burn (vagyis a penge utáni égető érzés) miatti krém, tehát NEM ARCKRÉM.
Arckrém, de nem a klasszikus arckrém, hanem egy borotválkozás utáni krém, ami speciálisan arra van, szóval emiatt nem vált be nálam, hiszen nem arra használom amire van, hanem én hidratáló krémként akartam kenegetni.
Emiatt aztán szerintem nem veszem majd meg újra, az olcsósága ellenére sem, hiszen én nem az eredeti funkciójában használtam.

Többször is éreztem a termék saját, finom feketeszedres illatát.
Szerintem ez a krém jó, de nem arra, amire én eddig használtam.
Ugyanakkor ahhoz meg kicsi és ár/érték arányban nem éri meg nekem, hogy az arcomon kívüli helyeken bőrnyugtatónak használjam, de nem tudom.
Pedig szerintem jó krémdezodor is lehetne belőle.

2016. 10. 09.

Update:

Előnyök és hátrányok így 2 hét után:

Pros:

- hozzáadott illatanyag nincsen a termékben, de a krémnek van saját illata a feketeszedermagolaj miatt. (persze szedres illat)
- puha és selymes az arcom, a nyakam és a dekoltázsom is a használata után.
- az illata és a hatása miatt is sokkal jobban tetszik a korábbi éjjeli Q10-nél.
- tervezem, hogy újraveszem, de szerintem tavasz felé, mert most így kevés. csak akkor akarom újravenni, ha addig nem találok mást helyette. (van utánpótlás itthon egy hasonló krémből)
- a T-vonalban jobb a helyzet. mintha selymesebb lenne ott kicsit a bőr. maga az orrom is selymes, pedig azon egyenetlen volt a bőr általában.

Cons:

- nagyon folyik, így ügyesen kell kinyomni a tubusból. (tényleg csak a tubus szájával felfelé érdemes tartani)
- őszre most így a hidegben mintha nem lenne elég (még lakásban sem).
- fontos megjegyzés, hogy én patikai éjszakai krémet használok mellette, tehát lehet, hogy a patikai krém miatt van, de viszket az arcbőröm néha.
- felkenés után itt is fénylik az arcom valameddig (mint a Q10-nél).
- lehet, hogy itt is a patikai krém jöhet szóba, de a hajvonalamnál az arcom keretében (tehát az arcom bal és jobb oldalán a hajvonalamnál) apró mitesszerek vagy puklik vannak, tehát nem a nagy látványos pattanások, de én érzem, ha végighúzom ott az ujjaimat.
- - - - - - - - - - -

2016. 09. 24.

A másikat csak a már megszűnt éjjeli Q10-es elhasználása után kezdtem használni.
Ez a krém - igaz még csak egyszer használtam - sokkal szuperebb annál.

Amikor használatba akartam venni, fordítva fogtam meg, tehát kupakkal felfelé és másoknak is azt ajánlom, hogy így vegyék kézbe, mert vizes krém, folyik.
Olyan, mintha folyékony selyem lenne!
Az első 1-2-3 másodpercben mintha egyszerre égetett vagy hűlt volna az arcom, de ez csak tényleg ilyen 3 másodperces idő volt.
Enyhe rozaceám van, ezért is vettem meg azt krémet.
Amint letelt ez a kb. 3 másodperc, mintha folyékony selyem lenne az arcomon, de NEM hagy réteget, mint a Balea Med Ultra Sensitive(csak: BMUS) Q10-es. Nem zsíros, nincsen semmi illata, tehát nem érzem úgy, mintha égett gumiszag terjengene, vagy mintha zsíros lenne a fejem (lásd a Q10-es krémnél).

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2016. december 3.

Ismét update:

Valaki felhívta a figyelmemet, hogy ebben a termékben nincsen shea vaj.
Ez így igaz, emiatt ki is törlöm az arra utaló részeket a kommentemből.

Nagyon FONTOS update (2016 november 17) :

Már majdnem a krém végénél tartok (nem mindig használtam napi szinten).

Többször is éreztem a termék saját, finom feketeszedres illatát.
Szerintem ez a krém jó, de nem arra, amire én eddig használtam.
Pedig szerintem jó krémdezodor is lehetne belőle.

2016. 10. 09.

Update:

Előnyök és hátrányok így 2 hét után:

Pros:

- puha és selymes az arcom, a nyakam és a dekoltázsom is a használata után.

Cons:

- őszre most így a hidegben mintha nem lenne elég (még lakásban sem).
- felkenés után itt is fénylik az arcom valameddig (mint a Q10-nél).
- - - - - - - - - - -

2016. 09. 24.

Ez a krém - igaz még csak egyszer használtam - sokkal szuperebb annál.

Olyan, mintha folyékony selyem lenne!
Enyhe rozaceám van, ezért is vettem meg azt krémet.

Antioxidánsok: Persea Gratissima (Avocado) Oil, Tocopherol
Hidratálók: Glycerin, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Caprylyl Glycol, Sodium Lactate, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Vitaminok: Tocopherol

Pálmaolajból előállított bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Pattanásokra hajlamos bőrűeknek jobb kerülni, mert potenciális pórus eltömítő.

Glycerin h 0 0

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emolliens), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Bőrpuhító (emollient), bőrjavító (skin conditioning) és oldószer. Száraz érzetet hagy maga után.

Növényi olajokból származó emollient anyag, mely megakadályozza a vízveszteséget. (forrás: truthinaging)

Avokádóolaj. Vitaminokban és zsírsavakban gazdag (70%-a olajsav) természetes olaj, mely könnyen a bőrbe szívódik, kiváló emolliens és hidratáló anyag a száraz, érett bőr számára. Ekcémás és atópiás bőr számára is kiváló összetevő, mely hatásos a szárazság és viszketés enyhítésében. Antioxidáns tulajdonsága is van.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

A tejsav nátrium sója, melyet hidratáló és ph szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A kozmetikumokon kívül élelmiszerekben is találkozhatunk vele E325 néven, ahol gombaellenes hatása miatt húskészítmények szavatosságának a meghosszabítására használják.

A fekete ribiszke magjának az olaja. Bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban. Gazdag forrása a gamma- és az alfa-linolénsavaknak, melyek segítenek helyreállítani a bőr védőgátját, megakadályozzák a bőr kiszáradását és gyulldáscsökkentő hatásúak.

Sűrűség szabályozó anyag, oldószer. Parfümök, haj- és bőrápló termékek gyarkori összetevője. Kiváló bőrhidratáló képességgel is rendelkezik.

Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.

Napraforgómagolajból kivont el nem szappanosítható lipidek, melyek ellenállnak a szappankészítés során fellépő kémiai reakciónak. Az ún. el nem szappanosítható lipidek olyan a növényi zsírokban természetesen jelen lévő anyagok, és melyek bőrápoló tulajdonságaik miatt kerülnek felhasználásra a bőrtápláló termékekben. Az összetevő gyártójának információi szerint hosszantaró hidratációt biztostó, védőréteget erősítő (lipidpótló) és nyugtató hatású hatóanyag.

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

A rozmaring leveléből készült olaj. Lásd rozmaring.