Balea Szárazsampon Világos Hajra
Ár: | 629 Ft | Kategória: | Samponok | |||
Kiszerelés: | 200 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: siss, Módosítva: 2022. december 6.
Kiszerelés: | 200 ml | |
Lelőhely: | DM | |
Kategória: | Samponok | |
Víz és hajszárítás nélkül frissíti a frizurát.Szőke,világos hajra.
Hát ez minden pénzt megér! Simán lekörözte nálam a drágább szárazsamponokat.

Hát ez minden pénzt megér! Simán lekörözte nálam a drágább szárazsamponokat.

Nagy kedvenc. Olcsó, mégis szuper termék.
Az illata erős, ezért csak nyitott fürdőszoba ajtó mellett használom. Évekig minden nap hajat mostam, de egy idő után nem nőtt tovább a hajam; most hogy három naponta mosom, újra hosszabb lett.

Nagy kedvenc. Olcsó, mégis szuper termék.

Az ára nagyon szuper, ezért mindig ezt a szárazsampont szoktam vásárolni. A hajam egy idő után elkezd zsírosodni, de nagyon jól lehet ezzel kezelni. Rendesen fel kell rázni, hogy megfeleleőn működjön

Eddig tökéletesen hozza az elvárt szintet, mindezt jó áron. UD: Több flakonnal elhasználtam már, és mindig fürdőszoba polclakó lesz. :D
UD2: plusz info: valóban erős az illata, és nem feltétlenül a kedvencem.

UD2: plusz info: valóban erős az illata, és nem feltétlenül a kedvencem.

Könnyen zsírosodó, szőke hajam. Segít frissebbé tenni a harmadnapos hajam, de nagyon intenzív az illata. Alapvetően szeretem a dm termékeit, az ára is nagyon jó. minden fújás előtt alaposan fel kell rázni a flakont, így szépen elterül a hajon a cucc.

magát a terméket imádom, nem nehezíti el a hajam nem ragacsos nem viszketek tőle, de sajnos találkoztam már olyan flakonnal amiből hiába fujtam ráztam nem jott ki a termék :( így bajban vagyok hány csillagot kapjon. én mindig ujraveszem mert a drágább drogériás termékek amiket probáltam nem váltak be.

Alapvetően nem lett volna vele problémám, de egymás után a második flakonnal landol a kukában, mert megadja magát és nem jön ki belőle semmi. Olcsó termék, de ez így akkor is nagyon bosszantó, azért adok 1 csillagot, mert a termék maga nem lenne rossz, ha 2-3 használat után is kijönne a flakonból.. A kommentek alapján úgy látom a márka más szárazsamponjainál is felmerült ez a probléma.

Nem rossz ez a száraz sampon (talán még a legjobb a boltban kaphatók közül), de tényleg nagyon büdös és emellett rendkívül környezetszennyező is. Sajnos minden ilyen termékkel ez a bajom, pedig szeretem jól kihúzni a mosásokat, jót tesz a fejbőrömnek - bár ez a sok kemikália sem lehet hosszú távon a legjobb. Viszont egy ideje felfedeztem a legolcsóbb, legkörnyezetbarátabb és egyben a legszuperebb hatású megoldást egy véletlen folyamán, amikor nem volt otthon semmilyen száraz sampon és az internetet hívtam segítségül :D
Egy kiskanál zabpehelylisztet összekeverek kb. ugyanennyi kukoricakeményítővel, jó alaposan elkeverem egy tálban (ez általában több alaklomra elegendő adag), és mehet is rá a hajra, óvatosan. Kézzel szoktam felvinni. Enyhén zsírosodik csak a hajam, ezért nem szoktam sokáig rajta hagyni (pár másodperc) de bnőm akinek nagyon zsírosodik van h 1 percig is rajta hagyja majd alapos kifésülés jön. Egyszerűen egy csoda! Olyan a hajam mintha frissen mostam volna (hosszú szőke hajam van, ezzel az összetétellel picit világosítja is, amit a lenövésem miatt külön szeretek). Anyukámnak azonban csokibarna a haja, neki szoktam belekeverni egy kevés macskakakaót is, így neki nem világosítja a haját, sőt, a lenövése se látszik ezzel az enyhe természetes színezéssel.
Szóval aki csak teheti, próbálja ki ezt a házi verziót mert nem csak h ezerszer olcsóbb és környezetbarátabb, de sokkal-sokkal jobban be is válik mint ez a sok kemikália meg propán-bután. Mindezt illat nélkül. Veszteni való nincs vele :)

Egy ideje tartok itthon szárazsampont, ezt is kipróbáltam. Nem lesz kedvenc, nem újravevős. Az én hajam zsírosítja és az erős illata is zavar. Hasonló árfekvésben a konkurenciánál találtam sokkal jobbat.

Könnyen zsírosodó, sűrű, szőke hajam van és érzékeny fejbőröm.
Száraz samponként segít tolni a hajmosás, volumen növelő hatása van, alapvetően jó termék.
A flakon lutri, van amelyik jól működik, és van amelyiknek 2 üzemmódja van: vagy semmit nem fúj a gázon kívül, vagy hirtelen egy nagy mennyiségű temréket odaköp egy pontba és lehetetlen elegyengetni. Sajnos kb. 50-50% esélye volt, hogy milyet fogok ki. Emiatt több flakon a kukában végezte, mert használhatatlan volt.
Ami miatt főként abbahagytam a használatát, az az, hogy tartós használat után elkezd viszketni a fejbőröm, nem tud lélegezni a hajtövem, és heti 1-2 alkalmas rendszeres használat után nagyon elkezdtem korpásodni, majd sebesedett a bőröm. Kidetült, hogy ez volt a bűnös, elhagytam a használatát és minden helyrejött. Emiatt nekem nem vált be.
Érdekes, hogy ugyanez a márka kókuszos vagy más illatával nem volt problémám.

Könnyen zsírosodó, sűrű, szőke hajam van és érzékeny fejbőröm.
Érdekes, hogy ugyanez a márka kókuszos vagy más illatával nem volt problémám.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Alkoholok: Alcohol Denat.Emulgeálószerek: Cetrimonium Chloride
Tisztítószerek: Cetrimonium Chloride
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Cetrimonium Chloride
A bután igen gyúlékony, színtelen, könnyen cseppfolyósítható gáz. A kozmetikai iparban segédanyagként használják sprékben a többi anyag "kinyomásához" (propellant).
A propán a három szénatomos parraffin, összegképlete C3H8. Szobahőmérsékleten gázhalmazállapotú, de butángázzal keverve, palackba zárva már viszonylag kis nyomáson is cseppfolyósítható. A nyomás csökkentésével (pl egy szelep kinyitásával) a gáz ismét szabaddá válhat. A kozmetikában főként hajtógázként használják ezt az anyagot, aerozolok készítésekor.
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Rizskeményítő. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”), viszkozitásszabályozó és térfogatcsökkentő hatású segédanyag, valamint porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő.
Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.