Batiste

Ár:   1300 Ft   Kategória:   Samponok
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Rossmann, Müller   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Heloise, az összetevőket feltöltötte: manitia, Módosítva: 2015. október 28.

Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   Rossmann, Müller
Kategória:   Samponok

A Batiste száraz sampon tökéletes hajmosások közötti használatra.

Borostyan

demeterne

2019. június 19.

Ez a legjobb száraz sampon szerintem. Jó az illata, nem fullasztó. Hagy fehér nyomot a hajon az kétségtelen, de nedves törülközővel el lehet úgy oszlatni a hajon, hogy eltűnjön. Simán kitolok vele 1-2 napot, és nekem nagyon zsírosodó hajam van. Megéri!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. június 19.

UnicornsOfLove

2019. április 9.

Már több Batiste szárazsamponhoz is írtam véleményt, ezt még csak most próbáltam ki. ANNYIRA JÓ AZ ILLATA! Úristen!!! Talán mintha ez a fresh verzió még "könnyedebb" lenne, nem nehezíti el a hajat egyáltalán, és ha eleget fújok rá, tényleg majdnem frissen mosott kinézete lesz. Utána még plusz két napot kibír a hajam, de a poros érzet nem feltétlenül kellemes. Persze ez minden szárazsamponnál így van. Viszont szerintem ez a legjobb szárazsampon, arra is jó, hogy egy kis volument adjon a frissen mosott vagy majdnem frissen mosott hajnak, kis mennyiségben nincs poros hatás sem. Az illata pedig annyira tetszik, hogy lehet még parfümben is elfogadnám. :o

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. április 9.

mirjamsomosi

Bőrtípus:  -
2019. február 10.

Egy kicsit féltem tőle, mert nem ismertem a márkát, de kellemeset csalódtam.Eddig ez a legeslegjobb szárazsampon, amit valaha használtam. Nagyon hamar zsírosodó hajam van, két naponta kellene mosnom, de ezután a szárazsampon használata után még +3 napot kibír a hajam. Bátran ajánlom mindenkinek, jár neki az öt csillag*****

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2019. február 10.

sinmo88

Bőrtípus: Zsíros
2018. november 23.

Nem is tudom mióta használom a Batistet, amióta megismertem nem vagyok hajlandó más márkát venni :D A Batistek közül pedig ennek a legjobb a hatása szerintem, és az illata is. Sötétbarna hajam van, így jobban kell figyelni az eldolgozására, mint a színezett testvérénél, de akkor is ezt szoktam venni, mert valahogy frissebbnek érzem utána a hajamat, mint a többi változatánál.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. november 23.

pacsalia

2018. július 20.

Nekem ő A szárazsampon - immáron 3 éve.
A márka többi terméke sem jött be annyira, mint ez :)
Az illata is ennek a legjobb. ( ami pluszban tetszik benne, hogy fújás után 10 perccel már alig lehet érezni).

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. július 20.

Nekem ő A szárazsampon - immáron 3 éve.
A márka többi terméke sem jött be annyira, mint ez :)

zsofiab

2017. december 12.

Eddigi legjobb szárazsampon amit próbáltam, kellemes az illata is számomra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. december 12.

Eddigi legjobb szárazsampon amit próbáltam, kellemes az illata is számomra.

preka

2017. október 11.

ennél jobb száraz sampon nincs a drogériákban. megfizethető, nekem nagyon dús hajam van és kitart sokáig. az illata is kellemes, ad egy kis tartást is a hajadnak ami nagyon jó tud lenni amikor MÉG nincs erőd hajatmosni de már látszik, hogy kéne :P 4-5-dik flakonnal használom már!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. október 11.

vivuss87

2017. szeptember 10.

Sok sok száraz sampont próbáltam már, többek között ennek a szőke változatát is. De nem voltam oda érte. Mind büdös, és rettenetesen szárítja a hajam. De ez nem. Nyilván nem ad frissen mosott haj kinézetet és érzést, de a "most rögtön meg kell mosnom a hajam, vagy letépem a fejem" érzést jelentősen, majdnem nullára csökkenti. Kissé nehéz eltávolítani a fehér port a hajból, de ez sem vészes, és az illata sem marad meg szerencsére. Én lehajtott fejjel fújom be a hajam, majd végigmasszírozom a fejbőrömet is pár percig, kicsit megtupírozom és kész is, egy nappal tuti kitoltam a hajmosást. Számomra nagy meglepetés volt, mivel évek óta nem használok ilyet, mert seprűvé szárította a hajam.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. szeptember 10.

betty23

2017. szeptember 9.

Hatásra olyan, mint a többi Batiste termék. Beteljesíti ígéretét és még a gáz sem fogy ki belőle idő előtt. Az illata a cseresznyéshez képest jóval visszafogottabb, kicsit olyan citrusos, vagy nem is tudom, de jó. :) Az ára kb. megegyezik a nagyobb márkák termékeivel, ez nekem viszont jól bevált. Miután ráfújom a hajamra a terméket, rajta hagyom kb. 5 percig, és utána bedörzsölöm egy törölközővel, hogy biztos eltűnjön a fehérség. 1 napot ki lehet vele húzni, de én azért több alkalmat nem ajánlanék.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. szeptember 9.

miti08

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2017. július 4.

Nagy száraz sampon fogyasztó vagyok. Mindenki isteníti a Batiste termékeit, de nekem eddig egy sem jött be, főleg ez nem. Furcsa és undorító réteget képezett a hajamon, büdös és semmi hatása nincsen.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2017. július 4.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Alcohol Denat.
Emulgeálószerek: Cetrimonium Chloride
Tisztítószerek: Cetrimonium Chloride
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Limonene, Linalool, Geraniol, Benzyl Benzoate
Tartósítószerek: Cetrimonium Chloride

A bután igen gyúlékony, színtelen, könnyen cseppfolyósítható gáz. A kozmetikai iparban segédanyagként használják sprékben a többi anyag "kinyomásához" (propellant).

Szintetikus hajtógáz. A Wikipédia információi alapján mióta felmerült a freonok ózonkárosító hatása, egyre inkább ezzel az anyaggal helyettesítik az aeroszolok hajtógázaiban.  Az összetevővel elsősorban spray kiszerelésű termékekben találkozhatunk.

A propán a három szénatomos parraffin, összegképlete C3H8. Szobahőmérsékleten  gázhalmazállapotú, de butángázzal keverve, palackba zárva már viszonylag kis nyomáson is cseppfolyósítható. A nyomás csökkentésével (pl egy szelep kinyitásával) a gáz ismét szabaddá válhat. A kozmetikában főként hajtógázként használják ezt az anyagot, aerozolok készítésekor.

Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Ammónium-só féle. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, hajkondicionáló hatású összetevő, javítja a haj fésülhetőségét. Bár viszonylag kíméletes összetevő, irrtálhatja az érzékeny bőrt. Gyakori összetevője a szárazsamponoknak.

Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.