Bebe Sunny Lips Ajakápoló
Ár: | 250 Ft | Kategória: | Ajakápolók | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: zsofta, az összetevőket feltöltötte: Dorinaa, Módosítva: 2011. december 8.
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
CI 77492
sz
Titanium Dioxide / CI 77891
sz
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Nyári ajakápolónak kiváló. Van benne fényvédő, egy kicsit sem olvad (kivéve, ha kenem fel a számra, akkor muszáj neki :D). A hatása semmi extra, vannak nála jobbak, de 130 forintért dobták utánam, így persze, hogy kipróbáltam.

Tavaly nyáron használtam, és elégedett vagyok vele. Nem annyira olvad a strandtáskában, jól hidratál, nem hagy nyomot és csillámokat az ajkakon. Az illata pedig igazi nyári. :) Idén is újra fogom venni. :)

Talán valóban nyáron kellett volna megvennem ezt az ápolót, lehet, hogy a meleg jót tenne neki, mert ebben a hidegben olyan nehezen kenhető és olyan kemény, hogy csuda. Többször is jól át kell húzni, mire fönn marad, viszont akkor ott is marad, mivel egy ilyen tömör, zsíros bevonatot képez, ami aztán nem szívódik fel, mint más rendes ajakápolónál és pont ez az, amit utálok benne. Ráadásul ez a réteg szép sárga, mivel sárgára van színezve az ápoló - nekem is mások mondták, hogy nyomot hagyott a szám körül (?!). Viszont egyáltalán nem ápol...fura egy termék, nem szeretem.

Csak úgy falom a labellokat (persze csak feltételesen :D ) , erre a kis darabra a Rossmann-ba bukkantam rá 250 Ft volt, és nagyon tetszik.
Az előző fényvédős ajakápolóm az AVON-os volt, és nagyon kemény, nehezen kenhető volt, meg olyan naptej íze és illata volt, de ennél a terméknél egyiket se tapasztaltam :) nagyon puha, lágy és krémes, könnyen kenhető, :) szuperül hidratálja az ajkaimat! :)

Nyárra kerestem egy fényvédős ajakápolót és erre esett a választásom. Nem bántam meg, amúgy semmi extra, színtelen, de teszi a dolgát. Eléggé kemény a többi ajakápolóhoz képest, de nyáron ez plusz pont :) Rossmannban vettem kb 250 Ft-ért.

Tetszik az illata,az állaga,és ami szerintem plussz jó:nem olvad meg a táskámban a melegben.
vegyesz001-nek válasz:nem,nincs színe(nem fehéres mint a labello)és nem is csillog.Nekem olyan érzés,mint a régi békebeli szőlőzsír.Kicsit sok,mintha vastagabb réteg kerülne fel-olyan,mint mikor az ember 3-4-szer keni át a száját.

szerintem szuper és 15 fényvédő van benne

szerintem szuper és 15 fényvédő van benne

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateGyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Gel
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Alkoholok: Alcohol Denat.
Emolliensek: Hydrogenated Polyisobutene, Synthetic Wax, Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-3 Diisostearate, Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters
Fényvédők: Octinoxate, Butyl Methoxydibenzoylmethane
Tisztítószerek: Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters
Színezékek: CI 77492, Titanium Dioxide / CI 77891
Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.
Mesterséges viasz, mely különböző szénhidrogének komplex keveréke. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) és bőrpuhító (emollient) funkciói vannak a krémekben.
A Polyglyceryl-3 Diisostearate egy olyan vegyület, amit elsősorban ajakápolóknál és rúzsoknál használnak puhító hatása miatt, bár megtalálható a fényvédőkben, bronzosítókban, hidratáló krémekben és az anti-aging szérumokban is. (Forrás: truthinaging) A CosIng hivatalos besorolása szerint emulgeálószer.
Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.
Részletesebb információ a smartskincare-en.
Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A növényekben kis mennyiségben előforduló aromás aldehid. Maszkoló illatanyagként használják a kozmetikai szerekben.
Aloe vera gél. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Kovasav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulziókat stabilizáló, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő és dörzsszemcse (aránylag enyhe). Nagy duzzadóképessége miatt paszták, pakolások készítésére, fogkrémekben és fogporokban is alkalmazzák.
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.