Belico Cleanser I Arctisztító Tej
Ár: | 8000 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | kozmetika | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Nonoo, Módosítva: 2015. március 18.
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | kozmetika | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Az arctisztító tejek gyakran tartalmaznak ásványi olajokat, így a bőrön egy kellemetlen zsírréteget hagynak. A lágy, ásványi olaj mentes BELICO arctisztító tej értékes növényi olajai (jojoba- és szezámolaj) már a tisztítás során ápolják a bőrt, nem hagynak rajta zsírréteget és nem szárítják ki. Kiváló hatóanyagainak köszönhetően szemfesték eltávolítására is kiválóan alkalmas.
Water / Aqua
Stearyl Alcohol
ti I eo I eu I al
Xanthan Gum
ti I eu
Nagyon szeretem ezt a lemosót. Erősebb sminket nem ezzel távolítok el (csak második lépésben mosom át vele az arcom), az ilyen képességeiről nem tudok nyilatkozni. Viszont nagyon kellemes a száraz, vízhiányos bőrömnek. Sportolás előtt nem használok krémeket, de ezt a lemosót használva így sem húzódik a bőröm, mint korábbi termékek esetében. Csak ajánlani tudom.

Selymes,sima bör,bevàltja amit igér.Krémmel együtt ajànlom.

Selymes,sima bör,bevàltja amit igér.Krémmel együtt ajànlom.

A legjobb lemosó, amit valaha próbáltam. Az én kipirosodott bőrömet tökéletesen megnyugtatja. Az alapozót és minden szennyeződést nagyon szépen leszed, a vízálló szempillaspirállal nem bánik el elsőre. Lemosás után egy kis vattapamacsra teszek belőle, áttörlöm vele a szememet, úgy tökéletes lesz. Nekem egy évig tartott, reggel és este is használtam, azóta újravettem. Szerintem amíg kapható lesz nem válok meg tőle:)

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateHidratálók: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Urea
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Alkoholok: Stearyl Alcohol
Emolliensek: Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters, Methyl Glucose Sesquistearate, Glyceryl Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Stearyl Alcohol
Emulgeálószerek: Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters, Methyl Glucose Sesquistearate, Glyceryl Stearate, Stearyl Alcohol, Xanthan Gum
Tisztítószerek: Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters, Stearyl Alcohol, Xanthan Gum
Oldószerként, bőrjavító anyagként (skin conditioning) használt, selymes érzetű glikolféle.
Ez az anyag egy "bio" termékekben is használható emulgeátor (vagyis segíti a vizes és olajos dolgok keveredését). A természetes kozmetikában "emulsan" néven forgalmazzák. Kozmetikumokban a fő funkciója mellett bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló hatása is van.
Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. További információ a jojobaolajról itt.
Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.
Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, stabilizáló és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A stearyl alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.