Benton Aloe Soothing Mask Pack
Ár: | $2 | Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |||
Kiszerelés: | 23 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
Vedd meg online a HelloSkin-n 990 Ft-ért | megnézem |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: erynis, Módosítva: 2018. október 29.
Ár: | $2 | |
Kiszerelés: | 23 g | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |
Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
Azonnali és teljes hidratálást nyújt a bőr irritálása nélkül. Megnyugtatja a kipirult, gyulladt, leégett bőrt, és megszünteti a száraz érzetet.
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Water
Propanediol
Dipotassium Glycyrrhizate
Cellulose Gum
VÁSÁROLD MEG
Ó, mekkora csalódás ért. :( Sok jóra számítottam, bőrnyugtatásra, hidratálásra, babapopsi bőrre. Sajnos miután levettem a maszkot, elkezdett a bőröm csípni és pirulni. Többet ezt nem veszem meg, pedig biztos vagyok benne, hogy sokmindenkinek maximálisan beválhat, de úgy néz ki, én érzékeny vagyok valamelyik összetevőjére. Fáj a szívem.

Álom maszk! Szuper osszetevok. Jó a kialakítása, addig szoktam fent hagyni amíg teljesen be nem szivodik. Nyaron is biztos kiprobalom majd.

Vegyes érzéseim vannak ezzel a maszkkal kapcsolatban. Az nagyon tetszik, hogy nincs benne káros anyag, és jó sok esszencia van benne, simán fel lehet használni 2x is. A kivágása nem volt túl előnyös nekem, kicsit kicsi volt a szemnek hagyott hely. :D Érzetre nagyon hűs volt, pedig szekrényben tároltam. Kicsit vizesebb állagú maszk. Hűsítően hatott a bőrömre, bár ez az őszi már szelesebb időben annyira nem esett jól, vagy nem igényeltem, de most tudtam kipróbálni. :D Utána a már beszívódott krém kicsit "szárazabb", "tonikosabb" érzetet hagyott a bőrömön. A pirosságon nem sokat csökkentett. Szerintem kicsit "túlhidratálta" a bőrömet, mert másnap "szemcsés" állagú lett az arcomon az alapozó és az ilyen esetekben fordult elő. Azt kell mondjam, az aloe vera tartalmú termékek ezt követően se lesznek kedvenceim, viszont legalább nem irritálta a bőröm, valamit hidratált is. Nyáron lehet újra veszem, szerintem pl. napozás után megnyugtathatja a bőrt.

Meg vagyok vele elégedve! Tetszik hogy (ahogy a többi Benton termékben) nincs benne semmi csúnyaság (illatanyag/alkohol). Iszonyat szépen hidratál, és én úgy éreztem "rugalmasabb" lett tőle az arcbőröm. Este tettem fel, és másnap is csodás volt a bőröm. Sajnos valamiért csípte az ajkam, pedig nem is kerül oda direktbe. De alapvetően megéri, jó is cucc! :)

Annyira szeretem ezt a maszkot! Egy 10es pakkot rendeltem valahonnan, de nagyon spórolok vele és asszem még van 2. Az én arcbőrömnek ez a tökéletes gyorssegély. :) Sokféle maszkot nézegettem, néhányat próbáltam is, de ez magasan veri eddig az összeset (a Benton Centella maszkot nem próbáltam még, az elvileg direkt pirosságra, irritációra van, ha ez elfogy, akkor olyat venni fogok, kíváncsi vagyok). Szóval egyenként csomagolt fehér fátyolmaszk, soook-soook esszenciába áztatva. Az illata engem uborkára emlékeztet, (ami egyébként szerintem szintén csodaszer érzékeny bőrre). A legjobb lehűtve használni, asszem 15-20 percet ír a csomagoláson, de én fent hagyom 30 percig és még a kiszáradás közelében sincs. (Tudom, hogy nem így kellene, de én utána szépen összehajtom és visszateszem a zacsiba, be a hűtőbe és simán használom még egyszer pár napon belül, annyi benne az esszencia; természetesen tiszta kézzel, tiszta arcra teszem és jól visszazárom a csomagolást. Akinek ez így nem oké, az ignorálja nyugodtan a kommentemet, de én sajnálom kidobni és egy alkalommal képtelenség felkenni annyit, amennyi a zacsiban van.) És a hatása: félóra alatt csodaszép, irritációtól mentes, egységes bőrképet varázsol, utána kenek még rá hidratálót. Nagyon szeretem használni télen pl. sítáborban esténként, amikor napokig egész nap fújja az arcomat a jeges szél, vagy a nyári hőségben túrázás után hazaérve, vagy bármi hasonló helyzetben, amikor amúgy órákig rákvörös lenne a fejem (helló rozacea!). Napégést is biztosan enyhíti,de erről nem tudok nyilatkozni, és inkább ti se égjetek le, használjatok fényvédőt minden nap! Mivel rengeteg benne a cucc néha csöpög, leszedés után meg egy kicsit ragad és fényes réteget hagy, ami nekem lassan szívódik be, de engem egyáltalán nem zavar, bőven kárpótol a hatása. Sajnos ez sem tart örökké és nyilván nem mulasztja el az összes bőrproblémát vagy tünteti el a bőrhibákat, viszont gyorssegélynek tökéletes. Hátrányok: sok csomagolás :( nem szoktam egyenként csomagolt, egyszer használatos cuccokat vásárolni, ezt is elég régen vettem már, de tényleg annyira jó, hogy ennyi luxus talán belefér (és persze keresem a jobb alternatívát, pl. a hajszálvékonyra vágott hideg uborkaszeletek megközelítik ennek a hatását).

Már régóta ki szerettem volna próbálni, milyen eredményeket lehet elérni fátyolmaszkkal. Végül erre a termékre esett a választás, elsősorban az összetevők miatt. Végtére is puhává és simábbá tette a bőröm, viszont az államon néhány pötty előjött miatta, ami rám speciel nem jellemző.

Antioxidánsok: Beta-GlucanGyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Water, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Beta-Glucan, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Dipotassium Glycyrrhizate
Hidratálók: Glycerin, Pentylene Glycol, Sodium PCA, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Betaine, Propanediol
Emolliensek: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract
Emulgeálószerek: Xanthan Gum
Tisztítószerek: Xanthan Gum
Illatanyagok: Camellia Sinensis Leaf Water
Tartósítószerek: 1,2-Hexanediol
Aloe vera növényből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Emulzióstabilizátorként, oldószerként, bőrjavító anyagként és és széles spektrumú antimikrobiális szerként használt multifunkcionális, selymes érzetű glikolféle. Hidratáló hatása van a bőrre.
A bőrben természetesen is megtalálható aminosav származék. Természetes hidratáló elem (NMF - Natural Moisterising Factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van.
Aloe vera növény leveléből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.
Az élesztőből is kivonható cukor féle, aminek némi antioxidáns tulajdonsága és erős gyulladáscsökkentő hatása is van. (forrás)
Uborkakivonat. Paula Begoun szerint a közhiedelemmel ellentétben az uborkakivonatnak nincs nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása, Leslie Baumann The Skin Type Solution című könyvében azonban a gyulladáscsökkentő, érzékeny bőrre javasolt összetevők között említi. A nyugtató hatás mellett az uborkában található lutein nevű anyag talán csökkenti a bőr melanintermelését (melanogenesis), így a pigmentfoltok elleni harcban is hatásos lehet. Továbbá in vitro (azaz kémcsőben végzett) kutatások szerint az ubokában található összetevők segíthetnek a bőrt megvédeni a karcinogén (rákot okozó) összetevők ellen.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Cellulózból (legfontosabb növényi rost) származó töltőanyag. A CosIng besorolása szerint csomósodás elleni, emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag is.
Nátrium-glukonát. Kálcium- és vasionokkal erős komplexet képez, ezért segíti az antioxidánsok valamint a zselésítő- és sűrítőanyagok működését. Ezen kívül bőrkondícionáló összetevő is. Egyes források szerint szem- és bőrirritációt okozhat az arra érzékenyeknél.
Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondícionáló és viszkozitásnövelő tulajdonsága is van. Több infó a a TruthInAging oldalon.
Gomba- és baktériumellenes hatású tartósítószer.
Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt.
Az édesgyökér (licorice) kivonata. Kiváló bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő összetevő. Az atópiás dermatitisz (az ekcéma egy fajtája) és a hiperpigmentáció kezelésében is hatékony. További információ a truthinagingen.
Cellulózból (legfőbb növényi rost) előállított természetes összetevő, melyet elsősorban sűrítőanyagként használnak. Ezenkívül még felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és maszkoló (kellemetlen illat, íz semlegesítése) funkciója is van.