Bioderma

Ár:   2400 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   250 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   patikák   Bőrprobléma:   Vízhiány

A krémet és az összetevőket feltöltötte: balogh.andrea, Módosítva: 2015. november 12.

Kiszerelés:   250 ml
Lelőhely:   patikák
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrprobléma:   Vízhiány

A Bioderma Hydrabio H2O arc- és sminklemosó  gyengéd és hidratáló arc- és sminklemosó mindennapi használatra, amely nem igényel használat után leöblítést.

• Tisztítja az arcbőrt és a szem körüli területeket is.
  • Nyugtat és nem bontja meg a bőr egyensúlyát.
  • Az egyedülálló Bioderma szabadalom, az Aquagenium ® komplex megtanítja  a bőrt, hogy hogyan hidratálja önmagát.
  • Hipoallergén.

bibi24

Rure90

2023. április 11.

Meg vagyok vele elégedve, de nem 100 %-ig. Az árához képest nem annyira hatékony.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. április 11.

anna1789

2022. szeptember 13.

Ritkán sminkelek, de akkor micellás vizzel szedem le a sminket, és utána jön a szokásos arclemosás. Nagyon bevált. Talán alaposabban tisztít mint a pink Garnier, de drágabb is. Ha kell új üveg, és találok ilyet nagyon akciósan, fogok belőle még venni, de amig nem nyerem meg a lottot, inkább a Garniert tartom a polcomon. Ez annyival nem jobb, mint amennyivel drágább.( mind a 2 jó termék szerintem )

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. szeptember 13.

Szoszi25

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2022. június 30.

Nagyon igényes bőrömet nem szárítja, nem irritálja. Végre egy lemosó, amit használhatok a Cerave mellett.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. június 30.

lapatinszkililla

Bőrtípus:  -
2022. április 13.

Soha többet más lemosó/micellás víz!! Mindig kupon napokon vásárolom, mivel ára jóval magasabb mint akár egy Garnieré. Nekem sokáig elég, mivel ritkán sminkelem magam. 2-3 hónap is akár, nem mindennapi használatban!

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. április 13.

Mosizso

2021. november 6.

Szeretnék leszokni a micellás lemosókról, de ennek is olyan kellemes illata van, s a vízálló sminket is leszedi. Igaz úgy,ahogy...tehát vannak nála erre jobb termékek, de dupla tisztítással minden maradék lejön. Magamnak ilyen kényelmi terméknek vettem, hogy gyorsabb legyen vele az esti arclemosás...viszont mivel erre pont nem jött be, egy csillagot levonok. (Meg azért megköszönöm neki, hogy nem hozta elő a szemhéjamon az ekcémát, mint a garnieres micellás víz!)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. november 6.

Anheszenamon

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2021. szeptember 25.

Már elhasználtam egy 500 ml-s kiszerelést és hamarosan a második flakonnak is az aljára érek. Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a micellás vízzel, valóban hatásosabban szedi le a smink maradványokat és szennyeződéseket az arcomról mint az eddig próbált drogériás társai. Ha elfogy ki szeretném próbálni a Sébium (zöld) változatot is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. szeptember 25.

tothedit21

2021. május 18.

Nagyon kellemes, hatékony, selymes micellás víz. Egy ideje csak ezt használom, és meghálálja a bőröm. Nem hagy ragacsos érzetet, szépen simít és hidratál. Szeretem! :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2021. május 18.

Benedetta88

2021. május 8.

Régebben használtam, aztán váltottam a Sensibio-ra és azóta is annál maradtam. Ettől függetlenül erről a termékről sem vagyok rossz véleménnyel. Szerettem az illatát, bár sajnáltam, hogy egyáltalán van neki. Ez miatt néha csípte a szememet, de nem minden alkalommal, így csak elhasználgattam. Tökéletesen tisztított egyébként, hidratált is, nem hagyott ragacsos érzetet a bőrömön.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. május 8.

Mira84

Bőrprobléma: Bőröregedés
2021. április 27.

Kissé vízhiányos bőrömet, határozottan támogatta. Amikor elkezdtem használni 2 éve kb, az arcápolási rutinom csak ebből és egy aloe vera gélből állt és mintha feltöltötte volna a kis ráncocskáimat, amik a vízhiánytól felerősödtek már. Megfelelően tisztít és az árában sem találok kivetnivalót, ha a legnagyobb kiszerelést veszem meg, duóban persze és nagyon sokáig elég!

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. április 27.

BPetra22

2021. március 20.

Gyönyörűen eltávolítja a sminket, a napi szennyeződéseket. Vízhiányos, érzékeny bőrre szuper! (bár szerintem minden bőrtípusra jó lehet) Imádom!

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. március 20.

Antioxidánsok: Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract
Gyulladáscsökkentők: Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract
Hidratálók: Glycerin, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Niacinamide, Propylene Glycol, Hexyldecanol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Niacinamide

Glycerin h 0 0

Kókuszolajból és glicerinből származó, a leggyakrabban tisztítókban használt, gyengéd PEG féle. Gyakori eleme a micellás tisztítóknak, mivel egyrészt könnyen oldódik vizes felületaktív anyagokban, másrészt pedig oldja az olajokat és az olajban oldódó összetevőket. Kellemes bőrérzetet hagy maga után.

A kozmetikumokban gyakran használt segédanyag, melyet emulgeálószerként (segíti a vizes és az olajos fázis összekeveredését) valamit felületaktív anyagként használnak.

A mannit egy cukoralkohol. A CosIng besorlolása szerint segédanyag, mely a nem szükséges anyagokat semlegesíteni képes (masking, binding funkciók). Hidratáló, bőrjavító (humectant, skin conditioning) tulajdonsága is van.

Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.

A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő  hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.

Egy a természetben előforduló dezoxicukor.  Krém összetevőként vízmegkötő, hidratáló és maszkoló (masking, nem szükséges anyagok semlegesítése) tulajdonsága van.

A L'Oreál egyik kedvelt anti-aging hatóanyaga. Szabadalmuk szerint öregedésgátló tulajdonsággal is bír, aminek alátámasztására a Beautybrains  egy ígéretes in-vitro (kémcsőben végzett) és in-vivo (embereken végzett) tesztet is talált, bár mindegyiket maga a L'Oreál végezte (és 5%-os Rhamnose tartalommal, vagyis az összetevőnek olyankor az első néhány összetevő között kell lennie).

Mesterséges édesítőszer. Hogy a kozmetikumokban milyen funkciót tölt be, arról az interneten gyakorlatilag nem lehet semmit sem találni. Egyetlen szabadalom beszél az oligoszaharidoknak a kozmetikumokban való felhasználásáról, ahol azt állítják, hogy az oligoszaharidokat tartalmazó krémek elősegítik a bőr egészséges microflorájának fenntartását.

B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).

Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder

Uborkakivonat. Paula Begoun szerint a közhiedelemmel ellentétben az uborkakivonatnak nincs nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása, Leslie Baumann The Skin Type Solution című könyvében azonban a gyulladáscsökkentő, érzékeny bőrre javasolt összetevők között említi. A nyugtató hatás mellett az uborkában található lutein nevű anyag  talán csökkenti a bőr melanintermelését (melanogenesis), így a pigmentfoltok elleni harcban is hatásos lehet. Továbbá in vitro (azaz kémcsőben végzett) kutatások szerint az ubokában található összetevők segíthetnek a bőrt megvédeni a karcinogén (rákot okozó) összetevők ellen.

Egy bizonyos fajta alma kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a belőle kivont pectint pedig sűrítő anyagként használják a kozmetikumokban. Az alma jótékony bőrápoló hatása elsősorban annak köszönhető, hogy a káros sejtreakciókkal szemben védő polifenolokban (melyek közül kiemelendő a katechin, az epikatehin és a quercetin) gazdag, ezért erőteljes antioxidáns hatással van a bőrre.

A ricinus olaj "PEGizált" változata (vagyis kémiai eljárás során PEG-t adnak ricinus olajhoz). A PEG-40 Castor Oil a kozmetikumokban emulgeálószerként és tisztítószerként használt.

Az EWG használattól függően közepes-magas kockázatú összetevőnek tartja, mely szennyezett lehet ethylene oxiddal és 1,4 dioxannal. Az összetevő nem javasolt sérült, irritált bőrre. Egészséges bőrön biztonságosnak tartott. Dr. Rózsa Sándor Testápoló Kislexikona szerint az összetevő a "még ajánlott" kategóriába tartozik.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Hidratáló, bőrjavító (skin conditioning) anyag, oldószer. Híg, így könnyű állagú, könnyen kenhető krémek gyakori összetevője.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Emulgeálószer, pozitív töltésű felületaktív anyag (surfactant). Antibakteriális és gombaölő hatású is, így tartósítószerként is használt.