ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

PEG-40 Castor Oil

Funkciók:

Tisztítószer, Emulgeálószer

EWG Kockázat:

(5 - közepes)

EWG Adat:

közepes

Komedogén index:

(0 - alacsony)

Irritatív index:

(0 - alacsony)

Mik ezek az adatok?

A ricinus olaj "PEGizált" változata (vagyis kémiai eljárás során PEG-t adnak ricinus olajhoz). A PEG-40 Castor Oil a kozmetikumokban emulgeálószerként és tisztítószerként használt. 

Az EWG használattól függően közepes-magas kockázatú összetevőnek tartja, mely szennyezett lehet ethylene oxiddal és 1,4 dioxannal. Az összetevő nem javasolt sérült, irritált bőrre. Egészséges bőrön biztonságosnak tartott. Dr. Rózsa Sándor Testápoló Kislexikona szerint az összetevő a "még ajánlott" kategóriába tartozik.

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.