Blend-a-Med 3D White Luxe Glamorous White Fogkrém
Ár: | 1050 Ft | Kategória: | Fog- és szájápolók | |||
Kiszerelés: | 75 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Heli, Módosítva: 2014. április 18.
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Fog- és szájápolók | |
A blend-a-med 3D White LUXE fogkrém háromlépcsős fogfehérítő formulája kémiai fehérítést és mechanikai tisztítást nyújt, valamint megakadályozza az új elszíneződések kialakulását.
5 nap alatt eltávolítja a felületi elszíneződések akár 90%-át
i
CI 74160
sz
Mica
Mindenféle kitérőket tettem a szenes fogkrémek irányába az utóbbi hónapokban, több márka több típusát is használtam, de egyrészt egyik sem jött be, másrészt lemattultak a fogaim. Egyelőre még nem keseredtem el annyira, hogy a régi jól bevált fehérítős fogkrémekhez térjek vissza, még mindig kísérletezős kedvemben vagyok, ezért is választottam ezt a fogkrémet és nagyon jól döntöttem. Három hét használat után a fogaim mostmár kezdik visszanyerni az eredeti állapotukat, persze hollywood-i mosoly nincs, soha nem is volt, de előtte már majdhogynem sárgultak a fogaim. Nem kell tőle csodát várni, de összességében jó fogkrém, kellemes mentolossággal, jó állaggal, jó habzással és bizony kell pár hét, mire a fehérítő hatás látszik. Pici a tubus, de lassan fogy, el fogom használni, mert meg vagyok vele elégedve, de nem hiszem, hogy újra veszem, kísérletezek tovább. A csomagolása egyébként már megváltozott, a színvilág ugyanez, de modernebb megjelenésű.

Elmex fogkrémet használtam,ami szolid mentolos,a fogaim szépek,egészségesek, így nálam nem kellett brutál erős ízű fogkrém. Most viszont az ár miatt, ezt választottam. Első használatkor szinte csípett az erős mentol,hiszen elszoktam már tőle. Alapos fogmosás után, éreztem az ajkaimon,hogy kiszívta őket a fogkrém, mint amikor nagyon sósan eszem a kaját vagy szotyit,és kiszáradnak az ajkaim. Eddig nem hámlott belülről a szám, de most beköszönt, fehéres hártya keletkezik a számon belül fogmosás után nemsokkal.Valószínű nekem túl erős ez a fogkrém. Szomjas is leszek utána.Elmexnél ilyen nem volt. Alapból fehérek a fogaim,így sokat nem várok tőle, de kíváncsi leszek,ha elfogy a tubus, lesz e még fehérebb a végeredmény. Ezüst medálomat,nyakláncomat dörzsöltem át vele,és nagyon hamar fényes lett, tényleg eltávoltítja a szennyeződést, szerintem fehérít is. Erős hatóanyagú fogkrém, sajnos továbbra is hámlik tőle belül a szám.

Nekem semmi extra érzés tapasztalatom sem volt vele,viszont a párommal kimondottan utáltuk az ízét,alig vártuk,hogy elfogyjon.Talán egy picit fehérített,de nem éreztem tisztábbnak a fogam,vagy bármi mást,szerintem vannak jobb fehérítős fogkrémek ebben az árkategóriában.

Lilásabb a csomagolása,de a neve stimmel. Ez a fogkrém nagyon látványosan és érezhetően tisztít. Nagyon jó. A fehérítés terén nem várok csodát, de biztosan kicsit fehérít is hosszabb távon.

A csomagolása már megváltozott, de újravettem így is. (Glamour-napos kuponnal) Nagyon jó fogkrém, én dohányzom, mégis segített a fogfehérítésben.

5 évig tartó ragasztott fogszabályozó viselése után vettem meg az első tubust. 5 év korlátozott tisztítási lehetőségek mellett azért nálam erősen észrevehető volt az elszíneződés. Egy tubus ezt az esztétikai dolgot nagyjából helyre tudta hozni, már nem olyan feltűnően sárga a fog mint előtte volt. Azóta szinte mindig ezt használom es nemigen fogok váltani. Öröm volt hogy tudott kezdeni valamit a problémával. Mégha nem is szüntette meg azt.

Kedvenc fogkrémem!Nekem abszolút bevált,gyönyörűen fehéríti a fogaimat.eddigi legjobb fogkrém amit használtam. :)

A nagy Glamorous élmény elmaradt 2 tubus után is. :D
Viszont fehérített egy kevéskét.
A sima 3D white luxe testvére nekem jobban bevált!
% nap alatt csodát nem tett nekem ! :D

A nagy Glamorous élmény elmaradt 2 tubus után is. :D
Viszont fehérített egy kevéskét.
A sima 3D white luxe testvére nekem jobban bevált!
% nap alatt csodát nem tett nekem ! :D

Nem vettem észre jelentős változást a használata során, egy kicsit fehérített a fogaimon, de ilyen mértékben az olcsóbb fogkrémek is simán megteszik. Viszont fogmosás után mindig frissebbnek éreztem a szájhigiéniámat, a mentolos ízének köszönhetően.

Nem egy kiemelkedő fogkrém,annyit tud pont,mint a negyedennyibe kerülő társai. Erős kék színe van, és erősebb mentolos íze. Fehéríteni nem fehérít. Sokkal jobbak a Pro Expert fogkrémek. Ár-érték arány felejtős.

Hidratálók: Sorbitol, Xylitol, GlycerinEmulgeálószerek: Cocamidopropyl Betaine, Xanthan Gum
Tisztítószerek: Cocamidopropyl Betaine, Xanthan Gum
Illatanyagok: Limonene
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 74160
Kovasav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulziókat stabilizáló, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő és dörzsszemcse (aránylag enyhe). Nagy duzzadóképessége miatt paszták, pakolások készítésére, fogkrémekben és fogporokban is alkalmazzák.
Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).
Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.
A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.
Cellulózból (legfőbb növényi rost) előállított természetes összetevő, melyet elsősorban sűrítőanyagként használnak. Ezenkívül még felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és maszkoló (kellemetlen illat, íz semlegesítése) funkciója is van.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.
Szacharin. A kozmetikumokban ízesítő, édesítő funkciót tölt be. Gyakori összetevője a fogkrémeknek illetve különféle szájápolással kapcsolatos kozmetikumoknak.
Nátrium-fluorid. A fluorozott fogkrémek alkotóeleme. Segít késleltetni a fogszuvasodást.
Használata nagyon vitatott. A fogorvosok egyik csoportja azt mondja, hogy igazából semmi szükség rá, másik fele meg azt mondja nem ér semmit a fogmosás fluorid nélkül. Az igazság valószínűleg, mint mindig középen van: a fluorid hosszú távú védelmet jelent a fog kálciumvesztése ellen. Másrészt viszont valóban mérgező lehet ha elég nagy mennyiségben fogyasztunk belőle. Az optimális megoldás, mint mindig az odafigyelés: ha ezt tesszük, ki tudjuk használni ennek az anyagnak a jó tulajdonságait, anélkül, hogy a rosszak érvényre jutnának.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.