Blistex Ajaknyugtató Krém / Lip Relief Cream
Ár: | 800 Ft | Kategória: | Ajakápolók | |||
Kiszerelés: | 6 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: KréMáté, az összetevőket feltöltötte: Chrissy, Módosítva: 2021. szeptember 17.
Kiszerelés: | 6 ml | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Ajakápolók | |
2021-ben megújult összetétel!
Hidratál, herpesz esetén is használható, fényvédőt tartalmaz.
Water / Aqua
Lanolin
eo I h
Ethylhexyl Salicylate
f
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Glycerin
Sodium Hydroxide
Sodium Saccharin
Sucralose
Thymol
Egy betegség miatt az ajkam nagyon ki volt cserepesedve, folyamatosan húzódott. Az itthoni ajakápolók semmit sem segítettek. A drogériában sokáig válogattam, elolvastam az itteni véleményeket és végül erre esett a választásom és nem bántam meg. 2 nap alatt teljesen rendbe tette az ajkaimat. Elsőre furcsa volt, hogy mentolos a krém - mert ez valóban inkább egy krém, nem hasonlít egy másik ajakápolóra sem az állaga - de hamar beszívódik és kellemes érzetet hagy maga után.

Életmentő. Konkrétan már véres-sebes volt az ajkam, amikor úgy voltam vele "bánomisén". Helyre hozta fél nap alatt, a sebek 2-3 nap alatt begyógyultak. Azóta minden este használom és classic carmex-szel "zárom". Minden nap tökéletes és hidratált így az ajkam.

Először síeléskor kirepedt ajkaimra használtam egy barátnőmét, még megboldogult lánykoromban, amit ő akkor Ausztriában szerzett be. Azóta is kerestem, míg végre évek múltán megjelent itthon is.
Egyszerűen verhetetlen. Nagyon hamar becuppan, hűsíti és azonnal puhává varázsolja az ajkaimat, sebet nem csípi, jól gyógyítja. Az íze is fincsi, hatását sokáig érzem.
Ami miatt közelébe sem ér más ajakápoló cucc, hogy ennek nincsen semmilyen visszamaradó viaszos érzete, itt csak az instant pihe-puha ajkak maradnak egy intenzíven mentolos íz mellett.
Kipróbáltam a stick verziót is, az sem rossz, de ez a folyékony verzió nálam a legeslegjobb.

Nagyon bevált, végre egy termék ami nem szárít a kámforral hanem tényleg hidratál😊😊

Ajakápolókból általában megvesznek kilóra az illatos ízes/színes termékek (Carmex és társai). Ez az egy olyan ajakápolóm van, amit nem a külsőségek miatt tartok, hanem mert jó! Tényleg hidratál, tényleg segít a herpesz után a bőrnek regenerálódni. Az, hogy ennyi pénzért még minimális fényvédelem (10 SPF) is van benne, már csak hab a tortán!

A kedvenc. Megbízható, hatásos.

A kedvenc. Megbízható, hatásos.

Frissítés: sajnos mire a tubus végére értem már csak egy átlátszó, ragacsos édes lötty jött belőle. -1 csillag
Már a második tubust használom, annyira elégedett vagyok vele, hogy nem is kell más. Véd mindentől amit ígér: nem cserepes a szám, nincs herpeszem. Fényvédős. Mi kell több?

Egy nap alatt sikerült jól kitolni magammal! Szépen a kellemes szeles napon egy szuper kis UV sugárzás mellett sikerült ajakápoló nélkül kint lenni a szabadban a számat nyalogatva! Ezek után gondolom nem kell senkinek részleteznem a végeredményt! 2 nap kínlódás után minden mindegy alapon megvettem ezt az ajakápolót! Nagyon meg vagyok vele elégedve! Szuperül megnyugtatta az ajkamat már az első használat után! Felkenés után kissé kivert a víz, hogy ez milyen brutál fehér kenőcs, de szerencsére hamar beitta a bőröm, így nem kellett félnem attól, hogy hivatásos néninek nézzenek! A benne lévő kámfor és borsmenta tartalom már csak akkor tűnt fel mikor felkentem, szerencsére nem okozott gondot, sőt kellemesen bizsergető érzés volt! Megértem, hogy miért megosztó, mert nem az a tipikus ajakbalzsam, amire az ember számít, vagy amivel általában találkozni lehet drogériás szinten! Aki komoly gondokkal küzd, annak érdemes tennie vele egy próbát, ha máskor nem is éjszakára lehet (és érdemes is) használni!

Egy éjszaka alatt helyrehozza a súlyosan berepedezett ajkakat, ha valami durva seb van rajta, azt is. Összetevői nem a legjobbak, de működik!

Furcsa egy termék. Önmagában én semmiképp sem alkalmaznám, egy másik, krémesebb ajakápoló kiegészítójeként azonban tud hasznos is lenni, azonban én ennek ellenére sem venném újra. Az ígérteket betartja, de a csomagolása, az állaga, a színe is a pillanatragasztóra emlékeztet, és felkenés után az ajkaim érzetre sem kellemesek. Nekem sajnos nem jött be...Estére elhasználgatom, de újra nem veszem.

Antioxidánsok: Vitis Vinifera (Grape) Seed OilGyulladáscsökkentők: Allantoin
Hidratálók: Lanolin, Glycerin
Alkoholok: Alcohol Denat., Behenyl Alcohol, Lanolin Alcohol
Emolliensek: Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Lanolin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Stearyl Behenate, Dimethicone, Olea Europaea (Olive) Oil, Arachidyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Lanolin Alcohol
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-3 Diisostearate, Sorbitan Isostearate, Arachidyl Glucoside, Lanolin Alcohol
Fényvédők: Ethylhexyl Salicylate
Szilikonok: Dimethicone
Tisztítószerek: Arachidyl Glucoside
Illatanyagok: Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Limonene, Linalool
A Polyglyceryl-3 Diisostearate egy olyan vegyület, amit elsősorban ajakápolóknál és rúzsoknál használnak puhító hatása miatt, bár megtalálható a fényvédőkben, bronzosítókban, hidratáló krémekben és az anti-aging szérumokban is. (Forrás: truthinaging) A CosIng hivatalos besorolása szerint emulgeálószer.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.
Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) . Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Bár korábban a lanolint megvádolták azzal, hogy allergén anyag, egy 2001-es kutatás ezt alaposan megcáfolta. A kutatásban több mint 24000 tesztelő vett részt, és csupán 1.7% volt azok aránya, akik allergiások vagy érzékenyek voltak a lanolinra. Ez az arány még kisebb volt akkor, amikor az alkalmazott lanolin koncentrációja 50% alatt volt. Tehát a lanolin egy száraz bőrűek számára kiváló emollient és hidratáló anyag, a zsíros bőrre azonban nagy sűrűsége és zsíros állaga miatt nem ajánlott.
Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású, illatmentes emollient olaj, ráadásul még erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj e szerint a kutatás szerint nagyjából 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat, és 0,1% linolénsavat tartalmaz.
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Borsmenta olaj. A CosIng besorolása szerint a borsmenta olaj frissítő, tonizáló, maszkoló (kellemetlen íz és illat semlegesítése) összetevő és illatanyag. Paula Begoun szerint bár a borsmentának antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.
Kámfor. Friss, hideg, jellegzetes illatú, viaszos szilárd anyag, mely az Ázsiában élő örökzöld kámforfában található. A kámfort a gyógyászatban használják fel fertőtlenítőszerek gyártásánál és helyi keringésfokozóként reumás kenőcsökben. Érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően a a bőrbe dörzsölve hatásos fájdalomcsillapító ezért hátfájásra vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használhatjuk.
Paula Begoun szerint a kámfor a bőrre kenve hűsítő érzést okoz és értágító hatása van. Az ismételt, vagy gyakori használat bőrirritáló és allergiát válthat ki.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Olívaolaj. Kiváló természetes emollient és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. További infó itt.
Vízben oldott ammónia. A kozmetikumokban ph szabályozóként használják. Savas környezetben reakcióba lép és stabilizálódik.
Viasz jellegű zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban.
Emulgeálószer és felületaktívanyag.
Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt zsíralkohol.
Kovasav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulziókat stabilizáló, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő és dörzsszemcse (aránylag enyhe). Nagy duzzadóképessége miatt paszták, pakolások készítésére, fogkrémekben és fogporokban is alkalmazzák.
Lanolinból (gyapjút viselő állatok által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) előállított zsíralkohol, mely bőrpuhító (emollient) anyag . A lanolin alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.
A nagy tisztaságú, és magas koleszterol tartalmú lanolin alkohol az eucerit, mely egy fontos összetevő a Nivea krémekben és a "normál" lanolin alkoholnál jobban tolerált.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Foszforsav. A kozmetikumokban pH stabilizáló anyagként használatos összetevő.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Szacharin. A kozmetikumokban ízesítő, édesítő funkciót tölt be. Gyakori összetevője a fogkrémeknek illetve különféle szájápolással kapcsolatos kozmetikumoknak.
A timol egy monoterpén fenolszármazék vegyület (C10H14OH) amely izomer a karvakrollal. A kakukkfűillóolajában található nagyobb mennyiségben, de sok más illóolaj is tartalmaz timolt. Fehér kristályos anyag, kellemes aromával és erős antiszeptikus tulajdonságokkal.