Blistex

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Ajakápolók
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: turbolya, Módosítva: 2012. március 27.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Ajakápolók

Mindennapos használatra az ajkak kondicionálásáért A és E vitaminnal, Aloe Verával és kollagénnel. Véd a nap káros sugaraitól (SPF15).

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

vezsu

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2022. február 2.

Hihetetlen de zsebre vágja a sokat reklámozott, menő márkák ajakbalzsamait. Ritkán találok rá, pedig nincs jobb. Akér milyen rossz állapotban, kifőjt, cserepes az ajkam, pik-pak rendbe teszi. Kifejezetten szeretem a kis hűsitős érzést ami keletkezik a felvitele után, de nem csip, nem bánt, nyugtat és ápol. A legutóobbi tégely amit vettem már kb 5 éve megvan, mert nagyon kevés elegendő belőle. Nálam ez a No.1.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. február 2.

Ginderclyde

Bőrprobléma: Bőröregedés
2019. szeptember 9.

Nagyon szeretem ezt az ajakbalzsamot, jól hidratál, sokáig érzem, hogy a számon marad. Én az illatát is nagyon bírom, nem az a tipikus illatosított ajakápoló illat, kicsit tényleg gyógyszeres, ( a kámfor miatt vajon? ) de nekem bejön. A mentolos bizsergés is szuper, olyan érzés mintha teltebb lenne tőle az ajkam. A fényvédő nagyon plusz pont, mikor vettem nem is figyeltem, 5 éve kenegettem vele a szám, mire boldogan realizáltam az SPF 15-öt. Hátránya a belenyúlós tégely.... De sajnos a stiftes verzió valahogy nem az igazi. Illetve ha rúzst szeretnék tenni fölé, legalább 20 percet várni kell hogy beszívódjon a balzsam különben szétfolyik az egész. Ezekkel tudok együtt élni és kárpótol a hidratáltság.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. szeptember 9.

KupaiVirag

2019. május 19.

Jó néhány carmex után szerettem volna kipróbálni valami mást is, főleg nyárra, amikor nekem a carmex egy kicsit sok, nagyon vastag réteget hagy a számon, nagyon folyik, de jól hidratál. Na ez az ajakápoló teljesítette minden kívánságomat, egyáltalán nem folyik, jól hidratál, van benne egy kis fényvédő is és picike, utazásokkor jól fog jönni, na de a szaga!! Nem tudom, hogy miért ennyire büdös, főleg, hogy van benne parfum, én valamilyen gyógyszer szaghoz tudnám hasonlítani, egyszerűen borzasztó. Szerencsére amikor fent van az ajkakon akkor már nem érzem és az íze sem olyan rossz, mint a szaga, pluszban ez a kis mentolos érzés is jó benne, úgyhogy ezért elhasználom, de nem biztos, hogy újra fogom venni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2019. május 19.

Jelizz

2018. szeptember 14.

Nem tul "higenikusak,, ezek a belenyulos ajak termemek, de mentsegul nagyon kis pici taskabarat. Jol hidratal, sokaig fent marad a szamon, es a mentol kellemesen bizserget :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. szeptember 14.

kicsikiszi

2015. február 6.

Imádom...Eddig 12 fajta ajakápolót próbáltam ki az extrán száraz számra..És ő a befutóóó! :) Imádom,hogy bizsereg tőle a szám,az illata annyira kellemes,az állaga pedig tökéletes!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. február 6.

Nimir-ra

2014. december 2.

LEGJOBB. semmi nem teszi úgy rendbe a felrepedt szétszáradt számat mint ez. CSODASZER kategória. és abból kevés van! 6*
bármilyen más ajakápolónál zavar, hogyha mentolos, ennél nem, merz csakarra figyelsz hogy kicsit bizsereg a szád aztán meg hipp hoopp már van is rajta bőr! nekem 5 perc alatt rendbeteszi a számat és nem kell egész nap kenegetni mint egy labelló szerű akármi mással aminek csak az ízét vagy az illatát szeretük.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. december 2.

eventually

2013. november 30.

szeretem nagyon, jól hidratálja a számat, és nekem is tetszik, hogy olyan mentolos-bizsergetős :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. november 30.

Myrkky

2013. november 10.

Én múlt héten vásároltam a Müllerben, tehát kapható. :) Elégedett vagyok vele, bár a mentholt tudnám nélkülözni belőle. Viszont az összetétele ezt leszámítva nagyon jó, sok benne az értékes összetevő. Az illatát annyira nem kedvelem, de meg lehet barátkozni vele. A MedPlusnál jobban szeretem, az tényleg nagyon vietnami balzsam jellegű, a párom sem szereti. :D Én direkt a tégelyes kiszerelést keresem, szeretem, jobban bejön, mint a stift. Megérdemli az öt csillagot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2013. november 10.

sissy93

2013. június 11.

Az illata kicsit furcsa, de egyébként minden rendben vele. Jól hidratál, nagy mennyiség és olcsó is.
A Med Plus- t jobban szeretem, de ettől függetlenül max pont.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. június 11.

A Med Plus- t jobban szeretem, de ettől függetlenül max pont.

titinem

2013. június 7.

Kellemes illatú, nagyon jól táplál, és a mentolos bizsergető érzés is tetszik. Az ára kedvező, és örülök hogy fényvédő is van benne.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. június 7.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Olea Europaea (Olive) Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract
Hidratálók: Lanolin
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Szénhidrogének komplex keveréke, magyar néven vazelin. Mivel kőolaj származék, hírneve nem túl jó, de ennek nem igazán van tudományos alapja. Dr. Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében (273o) azt írja, hogy sokak szerint a petrolatum a ma ismert egyik legjobb hidratáló összetevő. Elzáró (occlusive) hatása igen erős, emaitt a tudományos kutatásokban gyakran szolgál viszonyítási alapnak. Nem komedogén, az allergiás reakciók pedig nagyon ritkák rá.  Paula Begoun gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló hatásról is ír.  Állaga önmagában meglehetősen zsíros, olajos érzetet kelt a bőrön, így elsősorban a száraz bőrre kiváló összetevő.

Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) . Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Bár korábban a lanolint megvádolták azzal, hogy allergén anyag, egy 2001-es kutatás ezt alaposan megcáfolta. A kutatásban több mint 24000 tesztelő vett részt, és csupán 1.7% volt azok aránya, akik allergiások vagy érzékenyek voltak a lanolinra. Ez az arány még kisebb volt akkor, amikor az alkalmazott lanolin koncentrációja 50% alatt volt. Tehát a lanolin egy száraz bőrűek számára kiváló emollient és hidratáló anyag, a zsíros bőrre azonban nagy sűrűsége és zsíros állaga miatt nem ajánlott.

A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését (forrás). Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Olívaolaj. Kiváló természetes emolliens és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav, melyből akár 55-83%-ot is tartalmazhat) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. A squalene egyik legjobb növényi forrása.

Szőlőmagkivonat. Kiváló antioxidáns, és segít megvédeni a bőrt a napsugárzás okozta károktól. Ezenkívül sebgyógyító, bőrvédő hatása is van. További infó itt.

Aloe vera. Kivonatát, géljét, vizes oldatát, nedvét egyaránt használják a kozmetikumokban. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Lásd aloe vera kivonat.

Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Kámfor. Friss, hideg, jellegzetes illatú, viaszos szilárd anyag, mely az Ázsiában élő örökzöld kámforfában található.  A kámfort a gyógyászatban használják fel fertőtlenítőszerek gyártásánál és helyi keringésfokozóként reumás kenőcsökben. Érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően a a bőrbe dörzsölve hatásos fájdalomcsillapító ezért hátfájásra vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használhatjuk.

Paula Begoun szerint a kámfor a bőrre kenve hűsítő érzést okoz és értágító hatása van. Az ismételt, vagy gyakori használat bőrirritáló és allergiát válthat ki.

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.

Szintetikusan előállított édesítőszer, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint ízeket semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban.

A timol egy monoterpén fenolszármazék vegyület (C10H14OH) amely izomer a karvakrollal. A kakukkfűillóolajában található nagyobb mennyiségben, de sok más illóolaj is tartalmaz timolt. Fehér kristályos anyag, kellemes aromával és erős antiszeptikus tulajdonságokkal.