Britney Spears Fantasy
Ár: | 5200 Ft | Kategória: | Parfümök | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | parfümériák, online | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a Akciosillat.hu-n 5 200 Ft-ért | megnézem |
A krémet feltöltötte: bettica69, az összetevőket feltöltötte: katalinmester13, Módosítva: 2018. március 5.
Kiszerelés: | 30 ml | |
Butyl Methoxydibenzoylmethane
Octinoxate
Ethylhexyl Salicylate
VÁSÁROLD MEG
Fizetés: utánvétel, banki előreutalás, készpénz, Szállítás:futárszolgálat, személyes átvétel
Fizetés: bankkártya, utánvétel, Szállítás:PostaPont, futár, személyes átvétel
Állapot: 5-10 ml frissen átfújva üveg parfümszóróba:)
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Fehércsokis muffin egy kis kiwivel! Elég népszerű illat, sok embernek még a mai napig is signature illata, pedig nem most jött ki. Legelőször lakótársamon éreztem meg ezt az illatot. Ahogy jött ment a lakásba olyan finom illatcsíkot húzott maga után, hogy csak nem bírtam, megkérdeztem, hogy mit visel, mert isteni volt. Elmondta és másnap már rohantam is a boltba megvenni. Egy ideig nem is mondtam meg neki, hogy nekem is megvan, nem akartam, hogy utánzósnak nézzen, mert amúgy egyáltalán nem az én stílusom, hogy mások illatát lopkodjam, dehát ebbe akkoriban konkrétan beleszerettem. Hogy tart-e még a szerelem? Nos, még igen, de már messze nem olyan szenvedéllyel ég a tűz. Simán eltelnek hetek is anélkül, hogy magamra fújnám, de időről időre nagyon megkívánom. Ez egy nagyon csajos, nagyon finom, sütis-gourmand illat. Aki muffin illatú akar lenni az ne is keressen tovább!
Viszont sajnos le kell, hogy vonjak egy pontot, ugyanis csináltak vele valamit, mert már nem olyan tartós, mint akkoriban, mikor lakótársamnak meg nekem is megvolt. Azt az üveget én már elhasználtam, sokáig nem vettem újra, most tartok a másodiknál, de ez amásodik ez sooookkal sokkal gyengébb, mint az első. Biztos ez is átesett valamiféle reformuláción, mindenesetre sokkal gyengébb, mint a kb 5 évvel ezelőtt kiadott Fatnasyk.

Semmi fehercsoki, nagyon sampon illata van. (finom de basic sampon illat)
Tartossagra se a legjobb

Semmi fehercsoki, nagyon sampon illata van. (finom de basic sampon illat)
Tartossagra se a legjobb

Cukorkás finomság, ami szebbè teszi a hűvösebb időt. Kislánykènt hatalmas Britney Spears rajongó voltam, ès amikor először találkoztam a Fantasy-val, azonnal megszerettem az illatát. Kellemes gyümölcsös illata van, a kiwi nagyon különlegessè teszi az illatot. Ez az egyik legjobb kreàciója Britney-nek, ez ès a Midnight a kedvencem.

Elképesztően édes illat, először nem is igazán tetszett, de ahogy elkezdtem használgatni megszerettem. Örülök, hogy a kollekcióm része, olykor szívesen használom, felvidít az illata. Rajtam tartós is.

Sokan dicsérték a Britney illatokat, ezért rendeltem én is kettőt akciósan. Sajnos a sima Fantasy nem igazán jön be. Nem érzek benne sem fehér csokoládét, sem gyümölcsöket. Olyan az illata, mint 100 másiknak. A Midnight Fantasy viszont nagyon finom.

Bár nem ő a signature illatom, és van olyan Britney parfüm, ami sokkal inkább az én ízlésem, valami hihetetlen:
A hatósugara brutális, és még fürdés után, másnap is érzem a bőrömön. 😅 Némely luxusmárka tanulhatna ettől az egyszerűnek tűnő kis celebparfüm brandtől. 😂
Sokáig csak mintám volt belőle, azonban most vettem belőle egy üveggel. Így teljesen más.
15 évvel ezelőtt anyámnak megvolt a Kylie Minogue Showtime parfüm, és nagyon emlékeztet rá.
Friss, “színpadra való”, trópusias. Rengeteg édesség és különleges gyümölcsös aroma van benne, mint a fehér csoki, cupcake sütemény, kiwi és birsalma, amik egy édes, mégis különleges elegyet alkotnak, és ez a négy elem, - de főleg a kiwi és a fehér csoki - különösen intenzív benne. 🥝🧁🍫
Egy fiatal, lebarnult bőrű floridai lány ugrik be róla, aki imádja a napfényt, a várost, a partikat. Bónusz információ, hogy még Ariana Grande is a kedvenc illatai között említette egy interjúban, rá pedig tökéletesen illik ebből az összes jelző. 😂

2021. február:
A legújabb szerzeményem, életem 2. parfümje.
Úgy voltam vele, hogy ha már az előző próbálkozásom kicsit csúfosan sült el egy magasabb árkategóriás parfümmel, kipróbálok egy celebparfümöt is, hiszen nagyon jó véleményeket olvastam róla fragranticán, és itt is.
Az üvege és a doboza képen giccsesnek tűnt, de élőben sokkal jobban tetszett, olyan kis retró. :)
Kicsit meglepődtem amikor kifújtam a csuklómra. Bár volt elképzelésem, de egyáltalán nem erre számítottam. Az első egy percben szinte csak egy alkoholos lötyit lehet érezni, meg kell várni hogy az lecsillapodjon. Utána jön egy nagyon édes-gyümölcsös illat, amiben a kiwi dominál leginkább. Nagyjából egy-két óra elteltével bújik elő a parfüm krémes-fehércsokis mivolta, amire annyira kíváncsi voltam. A gyümölcsös nyitány viszont nem tűnik el teljesen, csak lecsillapodik, de végig ott marad. A nap végén, nagyjából 10 óra viselés után sokkal krémesebbé válik, itt már alig lehet érezni a gyümölcsöket.
Elég jó a tartóssága, és remek a hatósugara, tényleg nem kell sok belőle. Ruhán még tartósabb.
Tényleg egy elég egyszerű, egysíkú parfüm, de van benne valami különleges a kiwis nyitánynak köszönhetően. Ez számomra egyfajta "trópusi" hangulatot kölcsönöz neki, és ha valamihez hasonlítanom kellene a parfümöt, mindenképpen a 100%-os multivitamin gyümölcsleveket mondanám.
Először azt gondoltam róla, ahh, túl egyszerű, többet vártam, de a nap végére teljesen megvett a maga egyszerűségével. Mindenkinek érdemes kipróbálnia, aki még nem tette, hiszen ár-érték arányban is megéri. Én a vip-parfüm-ről rendeltem, és eredetit kaptam, ha ez segít valakinek. :)
Update 2021. március:
A héten küldöm vissza, meguntam sajnos szegényt gyorsan. :(
Túl édes, egyben túl savanyú a kiwis nyitány, egyszerűen túl émelyítő és too much nekem.
Soha többet vakvásárlás (-próbálok úgy tenni, mintha nem egy J Fenzi parfümökból álló rendelést várnék éppen.)

2021. február:
A legújabb szerzeményem, életem 2. parfümje.
Update 2021. március:
A héten küldöm vissza, meguntam sajnos szegényt gyorsan. :(

Ismeretlenül is bátran rendeltem, imádom Britney-t, eljött az ideje, hogy kipróbáljam a Fantasyt! Nagyon dicsérték, olvastam is róla, hogy ez a legnépszerűbb illata. Az üveg szép, viszonylag tartós, de nekem így elsőre kissé émelyítő cukorka illata van. Nem vagyok hozzászokva az ennyire édes illatokhoz, eddig könnyedebb, légiesebb illatokat használtam. Adok neki egy kis időt, kíváncsi vagyok rá, fog-e változni a benyomásom.
UPDATE: eltelt pár hét, és sikerült összebarátkoznunk, megszokta az orrom, és nagyon megtetszett! Mindig adok egy kis időt magamnak, hogy "lelazuljon" az első benyomásom és elkezdjen "kiengedni" az illat rajtam. Úgy hogy sikeres volt a találkozás, örülök, hogy én is beálltam Britney "csatasorába" ezzel a szuperédes kompozícióval.

Gimis éveimben ez volt az abszolút kedvenc, így néhány évente visszatérek hozzá nosztalgiázni, és 30-hoz közel is megállja a helyét, jó érzéssel tölt el, és dicsérni is szokták. A tartóssága is rendben van, főként ennyi pénzért.

Három éve lassan az egyik legnagyobb kedvencem ez az illat😍😍
A környezetem teljesen velem azonosítja hiába használok mellette számtalan más illatot is, őt mindig meg jegyzik, hogy igen ez az igazi.
Finom gyümölcsös édes kicsit harsány egyáltalán nem egy komoly illat, én pont ezért imádom.
A tartóssága kiváló rajtam 8 órát lazán bír mondjuk ez nem akadályoz meg benne hogy a nap folyamán egyszer fel ne frissítsem.
Az árát abszolút megéri

Három éve lassan az egyik legnagyobb kedvencem ez az illat😍😍
Az árát abszolút megéri

Kémiai hámlasztók: Citric AcidAlkoholok: Alcohol Denat.
Fényvédők: Benzyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octinoxate, Ethylhexyl Salicylate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citral, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Jázmin illatú szintetikus illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.
2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.
Részletesebb információ a smartskincare-en.
Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.