Kövess minket Instagramon is! :)


Burt's Bees Mangós és Narancsos Cukorradír
Ár: | $20 | Kategória: | Testápolás | |||
Kiszerelés: | 225 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Müller | Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Ildie, Módosítva: 2015. augusztus 24.
Ár: | $20 | |
Kiszerelés: | 225 g | |
Lelőhely: | Müller | |
Kategória: | Testápolás | |
Bőrtípus: | Minden | |
Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
TERMÉKLEÍRÁS
Mangó és narancs illatú természetes összetevőkből készült kíméletes radírozó massza.
100%-ban természetes, állatokon nem tesztelték.
ÖSSZETEVŐK (INCI)
Sucrose
h
,
Water / Aqua
,
Mangifera Indica (Mango) Seed Oil
,
Mangifera Indica (Mango) Juice
,
Passiflora Incarnata (Maypops) Fruit Juice
,
Olea Europaea (Olive) Oil
eo
2
0
,
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables
,
Mangifera Indica (Mango) Fruit
,
Cocos Nucifera (Coconut) Oil
eo
4
,
Ascorbic Acid
a I v
,
Citric Acid
kh
,
Citrus Aurantifolia Dulcis (Orange) Peel Oil
,
Citrus Aurantifolia Peel Powder
,
Citrus Aurantifolia Dulcis Peel Wax
,
Glycerin
h
0
0
,
Glycine Soja (Soybean) Oil
eo
3
0
,
Lactic Acid
h I kh
,
Mangifera Indica (Mango) Seed Butter
,
Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil
a I eo
,
Parfum / Fragrance
i
,
Potassium Sorbate
ta
,
Sodium Benzoate
ta
,
Tocopherol
a I v
2
2
,
Limonene
i
krémajánló
Fontos hatóanyagok a krémben
Antioxidánsok: Ascorbic Acid, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, TocopherolHidratálók: Sucrose, Glycerin, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Citric Acid, Lactic Acid
Vitaminok: Ascorbic Acid, Tocopherol
Emolliensek: Olea Europaea (Olive) Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil
Illatanyagok: Parfum / Fragrance, Limonene
Tartósítószerek: Potassium Sorbate, Sodium Benzoate
Összetevők megmagyarázva
A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.
Olívaolaj. Kiváló természetes emollient és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. További infó itt.
Napraforgómagolajból kivont el nem szappanosítható lipidek. Az ún. el nem szappanosítható lipidek olyan a növényi zsírokban természetesen jelen lévő anyagok, és melyek bőrápoló tulajdonságaik miatt kerülnek felhasználásra a bőrtápláló termékekben. A napraforgóolajal megegyező tulajdonságai vannak.
Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.
C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.
Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.
A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.
Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).
Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.
Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
Mangó magjából kivont vaj, mely e szerint a cikk szerint összetevőiben, zsírsav tartalmában, állagában és ízében is meglehetősen hasonló a kakóvajhoz. Elég kevés információ van a mangóvajról, de a Skin Deep szerint elzáró es bőrjavító összetevő. A Lush honlapja szerint a mangóvaj értékes ásványi anyagok és vitaminok forrása és a mangó leve magas enzim tartalma révén kiváló tisztító, fényt adó és dúsító összetevő a hajnak.
Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású, illatmentes emollient olaj, ráadásul még erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj e szerint a kutatás szerint nagyjából 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat, és 0,1% linolénsavat tartalmaz.
Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene) ). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. A bőrön alkalmazva allergiát (contact dermatitis) okozhat az arra hajlamosaknál, így jobb kerülni, csaknem az összetevőlista utolsó helyeinek egyikén áll.