Carolina Herrera

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Parfümök
Kiszerelés:   30 ml, 50 ml és 80 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Colette221, az összetevőket feltöltötte: dlrexqs, Módosítva: 2020. szeptember 3.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   30 ml, 50 ml és 80 ml
Lelőhely:   parfümériák
Kategória:   Parfümök

Megjelenés éve: 2020.

Fejjegyek: bogyós gyümölcsök, egyiptomi jázmin

Szívjegyek: tubarózsa, pörkölt tonkabab

Állapot: Keveset használt , Helyszín: Bp., fizetés: Foxpost, posta, személyesen

Tiria

nanook9212

2023. szeptember 14.

Cukor és tonkabab. Ennyi és nem több. Eleinte nem tetszett, túl egyszerű, túl basic, hiányzik belőle minden, amit az eredetiben meg a Légerében szerettem, de mostmár komolyan fontolóra vettem, hogy be kellene szerezni egy kisebb kiszerelést, mert most meg már egészen megkedveltem. Akárhányszor drogériában járok mindig magamra fújok belőle, szerintem az eladóknak már nagyon elegük lehet belőlem xD

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 14.

kamillaanemeth

2023. április 26.

update: nem tudom, hogy a böröm romlott meg vagy a parfüm, de olyan kellemetlen szuros szaga lett, hogy mar nem merem hasznalni. kar, pedig nagy szerelem volt.

érdekes, hogy a Sultane Noir jut róla az eszembe, üveg alapján nem egy kategóriának gondoltam. az alap Good Girl nekem túl tolakodó, egyenesen bántó kifújás után, ez annál sokkal melegebb. a téli polcom büszke új tagja:) a tartóssága és ereje pedig egyenesen lenyűgöző

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. április 26.

Shenzi

Bőrtípus:  -
2023. március 23.

Tesztcsíkon izgalmas volt, nőies, finoman gyümölcsös, amit nagyon keresek, mert eddig minden gyümölcsös illat vagy túl friss volt, vagy egysíkú, testpermetes, ezért boldogan fújtam magamra, hagy lássam, illünk-e egymáshoz. Aztán jött a puszi. Ez az illat nagyon nem szeret engem. El sem hiszem, de rajtam férfi after shave szaga van, de abból a szúrós, lötty fajtából. Borzalmas :(

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. március 23.

Sziszikee58

2023. március 12.

Kifújva nekem is “Úristen, azonnal kell” hatást váltott ki, a bőrömön viszont annyira nem tetszett már. Kellemes, mihez képest tartós illat, nekem évszaktól függően használható volt, de nem újravevős, hamar meguntam.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. március 12.

Gingerian01

2023. február 23.

Édeskés, enyhén gyümölcsös parfüm, baromi tartós és nagyon kevés kell belőle, különben émelyítő. Bőrömön egész nap, ruhákon napokig tartós. A tonkababos illatok nekem kifejezetten jól állnak, na hát vele sincs ez másképp :D egyedül a tubarózsától féltem, de nem érződik benne ki, nincs az a klasszik rózsaillat, amit nem szeretek. Üvege nagyon tetszik, hogy csillogós alul. Borsos ára van, de mivel sokáig elég és inkább alkalmi mintsem hétköznapi illat, így nekem sokáig elég lesz.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 23.

Szandi1018

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2023. január 29.

Kifújáskor nagyon tetszik, boldogság érzetet ad. Nagyon gyümis. Aztán hamar elcsitul, tartóssága hagy némi kívánnivalót maga után. Összességében egy erős hármas.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. január 29.

Etes

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2022. október 24.

Amikor a tesztert kipróbáltam isteni virágos, lágy, nyárias, csajos illata volt. Azonnal meg is rendeltem ezután, viszont amikor a “rendes” parfümöt kifújtam merőben más illat fogadott: erőteljes, fűszeres, őszies/télies beütése volt, amit azóta is folyamatosan érzek minden alakalommal, amikor használom. Azt a teszteres virágos illatot azóta egyszer sem éreztem, eleinte meg voltam győződve arról, hogy rosszat rendeltem, de közben meg tudtam biztosra, hogy nem, mivel a küllem és név is megegyezett természetesen.
Ettől függetlenül ez a fűszeres illat erre az évszakra teljesen tökéletes, így nem csalódtam igazából. Én a tartósságával is meg vagyok elégedve, a nap végén is érzem, főleg a ruhámon.
4*-ot azért adok, mert annak ellenére, hogy tetszik, azért mégiscsak egy kis üde virágos illatra számítottam.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 24.

force

2022. szeptember 20.

Tegnap tettem vele egy próbát, mert eddig csak nézegettem de valahogy sose éreztem késztetést arra, hogy teszteljem is bőrön.
Az eleje merőben más, mint az alap GG. Az én orromnak a bogyós gyümölcsök inkább egy cseresznyésként/meggyesként hatnak, némi karamellás tónussal. A közepe tonkás, a leszáradás pedig alap GG. Jellegében őszi-téli illat. A hatósugara és a tartóssága gyatra. 2 csillag jár neki.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. szeptember 20.

fannivea

2022. szeptember 18.

A Montale Sweet Vanilla mellett ez a másik kedvenc parfümöm.
Finom, édeskés és hihetetlenül nőies illat. Számomra a nőiességet szimbolizálja.
Nagyon tartós is, felveszi a versenyt a Montale-lal!

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. szeptember 18.

A Montale Sweet Vanilla mellett ez a másik kedvenc parfümöm.
Nagyon tartós is, felveszi a versenyt a Montale-lal!

stlivia

2022. április 29.

Olyan régóta szagolgattam, hogy végül megleptem magam vele. Sokáig vaciláltam, hogy az eredetit, vagy ezt szeretném jobban, de ebben volt valami különleges fanyar plusz. Dögös, szexi illat, nem egy hétköznapi viselet. Viszonylag tartós de kicsit többet vártam volna tőle ezen az áron. Az üvege tetszik, hogy olyan brutál csajos, mint maga az illat. Szeretem, de ha elfogy tovább keresem az igazit.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. április 29.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Alcohol Denat., Cinnamyl Alcohol
Fényvédők: Octinoxate, Benzyl Salicylate, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Linalool, Coumarin, Limonene, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Benzyl Benzoate, Citronellol, Citral, Cinnamyl Alcohol, Benzyl Alcohol
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol

Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Fahéjalkohol. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illat- és ízanyag, melytől kellemes, jázminhoz hasonló illata és aromája lesz az adott kozmetikumnak. A leggyakrabban parfümökben találkozhatunk vele. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.