Ér annyit egy C-vitaminos szérum, mint egy C-vitaminos étrendkiegészítő?
peculiarcloud
Fejjegyek: só, bergamott, rozmaring
Szívjegyek: víz, menta
Alapjegyek: cédrus, guajakfa, pézsma, pacsuli
Utoljára szerkesztve: 2024.12.30. 05:32 - 2024.12.29. 17:45
Egy másik illatra esett a választásom a Carthusia felhozatalából, de el kell ismernem, hogy ez egy tökéletes mediterrán, sós tengerparti illat, amit egy nyaralás során viselnék szívesen. Hasonlít a Reminiscence REM parfümére. De azért is írom ezt a kommentet, mert nemrég Caprin jártam, és egészen véletlenül botlottam bele a manufaktúrájukba, egy csodás sziklaszirt felé vezető parkos sétányon. Az előtt is ismertem a márkát, de ez az elképesztő, egész évben mediterrán miliő ahol a központjuk van ezen a csodaszép és önmagában is színes-szagos szigeten számomra 100% hitelessé teszi az illatait, most már nem tudok elfogultság nélkül lenni feléjük. Parfüm-imádóknak kötelező, ha arra jártok: ott helyben kísérleti fázisban lévő illatokat is lehet szimatolni!
2023.10.08. 08:06
A 7 scent parfümboltban vettem, online. Csak az összetevők alapján választottam ki nyári illatnak. De amit kaptam, az felülmúl mindent. Egyszerűen nem lehet vele betelni. Ez egy olyan addiktív illat, amit állandóan akarsz.... Végtelenül kifinomult, puha lágy, megnyugtató. Valamire emlékeztet engem gyermekkoromból, de sehogy sem jut eszembe. Krémes virágos, édeskés, és a mentol..... A mentolosság benne a különlegesség. Ezzel az illattal nem fogsz találkozni gyakran, mert kevesen fogják viselni. Végtelenül megnyugtató, és egy kiegyensúlyozottság érzetet ad. A szabadság és harmónia érzete. Akár ruhán akár bőrön, órákig tart. Nem túl harsány, de nem is bújik el. Egyszerűen körbeölel, és úgy érzed a mennyországban vagy.... Annyira boldog vagyok hogy hónapok óta használom már, és hogy éppen ő rá esett a választásom. A 7 parfüm scent boltban, még van egy két fantasztikusan jó nyári illat, ami egy az egyben a tengerpartot adja vissza. A Miquel Matos illatok között .... És a Voyages Imaginer ,Le Grand Jeu. A Carthusia egy különlegesen egyedi alkotás, az üvegje is meseszép. Ezt tényleg érdemes kipróbálni. Én nem érzek ebben semmiféle gyógynövényeséget. Férfi és nőn is egyformán jól működik. Annyira krémesen édeskésen picit mentolosan, hogy szinte bele tudnál harapni.... Eszméletlenül jó parfüm! Ha elfogy veszem a következőt! 🥰😃✌️
2023.09.13. 09:06
Ezzel az illattal kapcsolatban csak azt az egyet sajnálom, hogy nem ismertem meg hamarabb... vagy legalábbis az idei nyár beköszönte előtt. Merthogy valószínűleg a nagy hőségben biztosan ő lett volna a befutó illatom. Sebaj... Jön majd egy következő nyár, és addigra üvegében fogom birtokolni az beton!Első spricc után azért volt némi szemforgatás, mert nem tudtam hova tenni ezt a furcsa "gyógynövényes egyveleget" amit én éreztem benne, mintha az illatjegyek keresték volna a megfelelő helyet a bőrömön, de kb. 5 perc múltán szépen sorba rendeződtek, mindenki megtalálta a helyét és utána jött is az igazi csoda és vele együtt az öröm. Fantasztikus! El nem tudom képzelni az összetevőket nézve, hogy mitől édes ez az illat, de tény és való, hogy az. Szépségesen ki van balanszírozva benne a sós ezzel a rejtélyes édes jeggyel, nagyon izgalmas. Édes, és a háttérben mégis ott lebeg a sósság a többi érdekes összetevővel. Most/pillannat egy 10ml-s fújós van a tulajdonomban, de ahogy azt fentebb megénekeltem ebből tuti lesz üvegesem is. Az üveg maga... Igen... nem mellesleg az is igazán szemet gyönyörködtetőre sikeredett. Egyébként rajtam úgy 5 órát bír ki az illat... nyáron efelett szemet is tudok hunyni, de azért nem sértődtem volna meg, ha többet tud ilyen szempontból. Igazság szerint más évszakban nem biztos, hogy el tudnám képzelni, de pl. ha valaki télidőben visszasírná ezt a nagy-nagy meleget, annak remek múltidéző lehet.A kezdeti furaság miatt és az "egyévszakossága" miatt tőlem 4 csillag, de cakompakk mindezek ellenére isteni finomra értékelte az orrom. Kell!
Utoljára szerkesztve: 2023.09.11. 14:26 - 2023.09.02. 07:35
Mindent elsöprő szerelem volt a miénk, mindaddig amíg nem alakult ki nálam újra meg újra a migrénem. Nem tudom, hogy miatta vagy más miatt, de egyre többször van ez így illatokkal, hiába az imádat, ha a fejem megfájdul. A nyomorúságomtól eltekintve, ez az illat nálam nb1-es. Annyira magával ragadó, mindig ezt akarod utána szimatolni. Elsőnek furcsa, hogy ennyire aromás, mentás, zöld, de leszáradásakor egy kellemes, finom, tiszta illat lesz, amiben megbújik a fás, sós, de mégis édeskés jelleg. Különleges az üvege is, illik az illathoz.Viszont, azon gondolkodtam, ahogy néztem azt a sok halacskát, meg Made in Capri, hogy tökre nem Capri illata szerintem. Ez az illat, attól, hogy vizes-mentás-sós-fás, egy rendkívül mély-sötét illat, szerintem...mint az óceán... Nagyon szép, finom, tiszta, elegáns, ugyanakkor karakteres.Abszolút uniszex, de nekem inkább a feminin oldalát mutatta. Tartóssága rendben van, 1 fújás 8+ óra.Hatósugara is okés, megérzi a környezet, de nem tolakodó elmondásuk alapján, inkább csak annyi, hogy nagyon finom és eddig, akit megkérdeztem, szerintük ez egy édes illat, nem hitték el a mentás, aromás jegyeket. Ár-érték arányban is szerintem rendben van. A niche parfümök világában nem mondanám, hogy a legdrágább illatok között van. Egy szó mint száz, ki kell próbálnia annak, aki valamilyen különleges óceáni élményre vágyik.Ui. Fragin 2 másik parfihoz (Acqua di Sale Profumum Roma és Armani Privé Bleu Turquoise Giorgio Armani) hasonlítják, azokat nem ismerem, így nem tudok nyilatkozni. Nekem így egyedi marad. Update: sikerült kipróbálnom az armani privé bleu-t, hát, összességében nekem az Ammare a nyerő továbbra is. Viszont, fejfájást okoz az Armani is. :-(