Ezt a terméket már nem gyártják!

Catrice Nude Illusion Make Up
Ár: | 2500 Ft | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: sugar bunnie, az összetevőket feltöltötte: anonymous, Módosítva: 2017. április 18.
Lelőhely: | drogériák, online | |
Kategória: | Sminkek arcra | |
Fényvisszaverő alapozó, mely pont otimális mértékben mattítja a bőrt. Köszönhetően lágy fényvisszaverő pigmenteknek, az alapozó egészséges ragyogást biztosít a bőrnek. Hidratáló, hosszan tartó hatású formula, UVA és UVB szűrőkkel.
Water / Aqua
CI 77492
CI 77499
Titanium Dioxide / CI 77891
sz
En szeretem, szep fedes, napfenynel is, fotokon is. Nem jon le hosegben sem, ara is jo. Majdnem tud annyit amit egy markas alapozo.

Évekig küzdöttem pattanásokkal és akkoriban semmit sem tűrt meg a bőröm. Emellett nagyon fehér is, így az alapozó választás kész rémálom volt. Hosszas kutakodás után végre találtam egy olyan alapozót, ami kevés komedogén anyag mellett még színben is passzolt. Számomra ez a termék volt az abszolút favorit, nagyon bántam amikor kivonták a forgalomból. 5*

Nagyon szerettem ezt az alapozót a szép összetevői miatt és mert nincs benne parfüm, illetve mert könnyű állaga miatt egyszerűen fel lehetett vinni, nem volt maszk hatása és mégis jól fedte a problémás bőrömet is. Nagyon hiányzik a készletemből, remélem ismét fogják gyártani! :(

Nagyon szép, közepes fedésű alapozó. A legvilágosabb árnyalat pont passzolt a bőrömhöz, gyönyörű, bőrszerű finishe van. Sajnálom, hogy már nem gyártják, biztosan újravettem volna.

Télen használtam ezt az alapozót, amikor szárazabb volt a bőröm, és a szárazabb bőrrel jól együttműködött, nem szárított és nem emelte ki a száraz részeket, ráadásul a finishe is nagyon szép volt, nem túl fényes, de nem is túl matt, hanem nagyon szép, természetes. Viszont több problémám is volt vele, az egyik az, hogy nem volt túl tartós, a másik pedig az, hogy hiába volt szárazabb a bőröm télen, a homlokomat kb. zsírgolyóvá változtatta egy pár óra után, tapintásra is nagyon undi, olajos lett, szóval ezt nem értékeltem túlzottan. :D Illetve természetesen a legvilágosabb szín is sötét volt nekem, de big f*cking surprise, ez az alapozók 99%-ánál így van, már pontot se vonok le emiatt. :D

Életem eddigi legjobb alapozója!!
015 Nude Vanilla színben van meg! Az első alapozó ami teljesen passzol a bőrömhöz,nem üt el a nyakamnál. Nálam teljesen elfedi a bőrhibákat (persze amire nem képes akkor orvosolom a Catrice camouflage korrektorral), egész nap a helyén marad,mattít, könnyű vele dolgozni..... Teljesen egységes bőrképet kapok!!!!!
Egyszerűen IMÁDOM használni!
Azonban annyira sajnálom ,hogy kifutott termek lett, és nem tároltam el belőle még nehány üveggel :(

Életem eddigi legjobb alapozója!!
Egyszerűen IMÁDOM használni!

Nem ajánlom,a 020as árnyalat is nagyon sötét belőle,nem lehet normálisan eldolgozni,nem pigmentált,nem tartós inkább a loreal infallible 24H alapozóját ajánlom

Amiota megjelent azóta csak ezt használtam vagy 2-3 üveggel biztos.Parfüm és szilikon mentes.... a fedése is remek volt. Színben is passzolt... ugyhogy szomorú vagyok hogy megszünik most keresgélhetek megint.

Azért választottam ezt mert cruelty free, nem vártam tőle semmi extrát. Viszont szépen illeszkedik a bőrömhöz, nem maszk hatású. Nekem a nap végéig kitart és nem ragad rá az ujjamra vagy a telefonomra ha az arcomhoz érek. A bőröm sem pattogott ki tőle, teljesen szuper kis alapozó :) :)

Eleinte úgy voltam vele, hogy ez álmaim alapozója. Nem maszk hatású, könnyű eldolgozni, egész nap kitart, és ráadásul cruelty free. Az egyetlen negatívum, hogy szűnni nem akaró pattanásaim lettek tőle úgy két hét használat után, de valószínűleg közrejátszottak a "piros napok". Azóta is használom, nagyon jól fed, azóta nem volt vele ilyen problémám. Csak ajánlani tudom.

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateHidratálók: Propylene Glycol, Caprylyl Glycol, Sodium Hyaluronate
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Emolliensek: Isododecane, Coco-Caprylate/Caprate, Caprylyl Glycol, Methicone
Emulgeálószerek: Hexylene Glycol
Fényvédők: Octinoxate, Zinc Oxide
Szilikonok: Methicone
Tisztítószerek: Lauryl PEG-8 Dimethicone, Hexylene Glycol
Színezékek: CI 77491, CI 77492, CI 77499, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol
Szénhidrogén, mely elsősorban oldószerként használt a kozmetikumokban. Az isododecane javítja a krémek kenhetőségét, könnyed érzete van a bőrön. Mint minden szénhidrogénnek van némi elzáró (occlusive) hatása, melynek révén megakadályozza a vízveszteséget a bőr felső rétegéből (transepidermal water loss).
Ez a vegyület két természetes molekula természetes kötéssel való összekapcsolásából keletkezett, tehát "natur"-nak mondható emoillent és bőrápoló kozmetikai összetevő. Noha az alapanyagai természetes anyagok, amiket széles körben kipróbáltak és alkalmaztak már, magáról a coco-caprylate/caprate vegyületről kevés hozzáférhető információ található (hiszen csak az utóbbi időben kezdték használni a kozmetikában).
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.
Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag
Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
A kozmetikum összecsomósodását megakadályozó segédanyag.
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
A Methicone egy szilikon alapú polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, emolliens és bőrkondícionáló hatású összetevő. A truthinaging szerint az összetevő segít megakadályozni, hogy az izzadság és az olaj átjöjjön alatta, ezáltal segít meghosszabbítani a sminkek tartósságát.
A polytetrafluoroethylene rövidítése. A kozmetikumokban térfogat növelő (bulking) szerként használt.
Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.
Részletesebb információ a smartskincare-en.
Ásvány. Kisebb mennyiségben sűrítő, fehérítő és síkosító segédanyagként, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédőként használt. Fizikai fényvédőként kiváló UVB és UVA blokkoló egyaránt, megfelelő védelmet nyújt a 290-400 nm hullámhosszú napsugarak ellen, és még a 700nm hullámhosszú sugarak ellen is nyújt némi védelmet. Meglehetősen fotostabil. Talán nyugtató és antioxidáns hatása is van. Fő hátránya, hogy kozmetikailag kellemetlen, fehér réteget hagy maga után.
Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.