Ezt a terméket már nem gyártják!

Catrice

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Körömlakkok, lemosók
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: sisu69, az összetevőket feltöltötte: vador, Módosítva: 2013. március 14.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   drogériák, online
Kategória:   Körömlakkok, lemosók

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

sailorluna

Bőrtípus: Zsíros
2018. augusztus 9.

egy kicsit gagyibbak, mint az új ultimate lakkok. néhány árnyalat nagyon folyékony, csíkoz, nehezen szárad, de szerencsére vannak közte jobban teljesítők is.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. augusztus 9.

Ella

Bőrtípus: Zsíros
2016. január 9.

Rusty but Sexy és Am I Blue or Green? árnyalatokban van meg. Gyorsan szárad és 2-3 napig bírja. Szerintem jobb volt, mint az új verzió, mert bár azok is gyorsan száradnak, de sokszor másnapra lekopnak a körömvégeken. :(

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. január 9.

Lotheg

2014. május 16.

Egy árnylatom van belőle. még 200 éve vehettem talán, az első lakkjaim között volt, amikor épp rám jött, hogy nekem szürke lakk kell, nem is ismertem a márkát, jó árban volt hát megvettem az AshLey árnyalt van belőle ami már nincs de szép hamuszürke árnyalat tényleg, én szeretem :)) És ennek az ecsete jobban bejön mint az újaké ...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. május 16.

zsazsa

2014. január 13.

Még a régi változat van meg nekem, de nem szeretem. Még mindig extra folyékony, így elég nehéz vele kifesteni a körmöt, nem fed, csíkoz, lassan szárad, pedig a színe jó lenne.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. január 13.

darkbeforestorm

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. január 5.

egyszer próbálkoztam catrice körömlakkal, de el is ment a kedvem tőle. gyenge volt a fedése és borzasztó hogy az ecset milyen csíkokat hagyott maga után. a fedése talán a harmadik rétegnél lett normális. egyetlen pozitívum számomra hogy gyönyörű a színválaszték és az összeset meg tudnám venni de a kezdeti rossz tapasztalat miatt már nem merek beruházni erre a lakkra.

update: bár megfogadtam hogy soha többé nem veszek catrice lakkot, megláttam 250ft-ra leárazva egy álomszép bogyószínűt (will you berry me?) és nem akartam hinni a szememnek! egy rétegben olyan fedése van hogy elállt a szavam és 7 (!) napig fenn volt, bár ehhez a NYC fedőlakk is nyilván hozzájárult, de nem nagyon tudok felidézni más lakkot ami ilyen hosszantartó lenne. sajnos úgy tűnik annak idején a sárgával melléfogtam, és egyébként jó minőségűek ezek a lakkok. mindenesetre örülök hogy megvettem, mert a kedvencem lett :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. január 5.

kissbarbara1990

2013. június 25.

Blue Cara Ciao árnyalatban van meg. Sűrű és nagyon lassan szárad és ha végrevalahára megszárad akkor gyorsan lepattog. Ez az első és utolsó Catrice lakkom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. június 25.

kfvera

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2013. június 2.

Csak azért nem pontozom le jobban, mert egyetlen árnyalatot próbáltam és ez egy speciális hatású darab, én mattnak mondanám (Brushed Metal Effect). A színét imádom, nagyon egyedi, máson még soha nem láttam ilyet, a fantázianeve egyébként Steel My Soul. Viszont nekem már másnap lepattog, fedőlakkal 2 nap után, ilyen gyakran pedig nem szeretek lakkozni. Most vettem egy csúcs szuper fedőlakkot, azzal még kipróbálom, csak sajnos így pont az a különleges matt hatása veszik el, ami annyira tetszik benne. Szóval lehet, hogy ha nem lenne ilyen extra effektje, akkor nekem is tartós lenne, mint másoknak, a száradás gyors, az ecset praktikus, a szín csillagos ötös. Egy napra viszont nem éri meg felkenni.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. június 2.

vedina007

2013. május 16.

3 színben van meg. A Scream peach elnevezésűt imádtam és ki is bírt néhány napot, a Strawberry fields forever színét is szeretem, de sajnos kevésbé tartós. A 3. szín nevére nem emlékszem, de egy színváltós lakk és sok sok réteg kell belőle, hogy a kellő színt és fedést elérjem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. május 16.

cintia995

2013. május 14.

820-as árnyalatot birtoklom, és azt kell mondjam ez az egyik kedvenc lakkom. Az ecsete tökéletes, széles és puha. A lakk szépen fed, nem csíkoz és a végeredmény tényleg a zselés hatás.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. május 14.

szreka

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2013. április 16.

A Catrice rúzsok mellett a körömlakkjai a kattanásaim.. Ebből is rengeteg sorakozik a polcomon. Jó a kialakítása, szeretem a széles ecsetét, nyílván kell 2 réteg..de már megint ne várjunk el csodákat..elég tartós is, de én szeretem 3-4 naponta váltogatni, ja és nem szárad be, pedig tényleg sok van és régóta!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. április 16.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Isopropyl Alcohol
Illatanyagok: Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol
Színezékek: Barium Sulfate, Red 6 / CI 15850, Ci 15880, Yellow 5 Lake / CI 19140, CI 77491, CI 77499, Ferric Ferrocyanide, Titanium Dioxide / CI 77891

A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer.  Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.

Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.

A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövelőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják, illetve effektpigment lévén gyakori összetevője a highlightereknek és egyéb fényes hatású sminktermékeknek.

Színezék. Piros.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.

Vasoxid féle. Az egyik leggyakrabban használt, fekete színű színezőanyag. Gyakran talákozhatunk vele smintermékekben, mivel szabályozza az alapozó sötétségét vagy épp feketeséget kölcsönöz a szempillaspirálnak.

Porosz vagy berlini kék színű szintetikus kozmetikai színezék. Leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk az összetevővel.