Cien

Ár:   579 Ft   Kategória:   Arcápolók
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Lidl, online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: CBlue, Módosítva: 2019. január 29.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   Lidl, online
Kategória:   Arcápolók

A Cien Nature Baby babaápolókrém mandula-és napraforgóolajjal selymessé és simává teszi a baba bőrét. A gazdag formula méhviasszal védi a baba bőrét a kiszáradástól. Minősített natúrkozmetikum. Nem tartalmaz ásványi olajakat, szilikont, tartósítószert, színezéket.

Dermatológiailag igazoltan bőrbarát.

Borostyan

AndreaVancsa

2020. július 29.

A legjobb popsikrém.A lányom 5 éves,de még mindig van itthon.Bármikor kipirosodik,zuhany után bekenegetem és reggelre nyoma sincs.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. július 29.

HunnyB

2019. július 19.

Nagyon szuper kis krém. Valóban kiváló arcra és testre. Egyébként meglehetősen sűrű krém, így főleg a téli időszakban használom, amikor szárazabb a bőröm. Nyárra kicsit nehéz. Napraforgómag illatú, ami nem csoda, hiszen napraforgómag olajat tartalmaz. :-)
Babáknak popsikrémként is megállja a helyét.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. július 19.

Babáknak popsikrémként is megállja a helyét.

writa

2019. március 14.

Főleg kézkrémnek használom, kisebb mértékben testápolónak. Az árához viszonyítva jól hidratál, ez egy nehéz krém, elkenni is kicsit nehezebb és lassabban szívódik fel. Ennél vannak jobban hidratáló krémek, de nem ennyiért, ez egy jó közepes krém. A tégely tényleg tele van és nagyon praktikus a csomagolása.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. március 14.

Klara79

Bőrprobléma: Túlérzékenység
Korcsoport:  -
2019. március 12.

Szuper kis univerzális krém, már többször újravettem, nem utolsó sorban az ára is szuper. Kézre-lábra, arcra, náthától kipirosodott orra is kenjük lánykámmal együtt és nagyon szépen helyrehozza az irritált bőrt. Nagyon hidegben-szélben, kicsit vastagabban az arcra kenve jól véd. Alapdarab lett belőle. Az érzékeny bőrt sem csípi!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2019. március 12.

Renus

2019. január 23.

Nagyon jó, ez a krém egy csoda! Arcra és kézre használom.
Tud annyit mint akármelyik drága krém, gyorsan beszivódik, az illata is kellemes és nem utolsósorban olcsó is.
Az összetevők is nagyon szépek, nincs agyonparfümözve.
Szóval nem utoljára vettem belőle.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. január 23.

Nagyon jó, ez a krém egy csoda! Arcra és kézre használom.
Az összetevők is nagyon szépek, nincs agyonparfümözve.
Szóval nem utoljára vettem belőle.

kovacsrekaa

2018. december 12.

Szuper kis kence. Nagy kiszereles, cuki csomagolas. A kezem bekenest kovetoen puha.

Update: szortelenites utan apolo kremkent is kivalo
mindig eg, csip a labam borotvalast kovetoen, de miutan ezzel bekenem a labam, el is mulik es gratiszban nagyon finom puha lesz. Viszont az illatat ennek a kencenek nagyon nehezen viselem.. :( de attol meg imadom.

Update2: parom kezen volt egy csunya borkemenyedes (a kezfejen a kisujjanal a bor barna volt egy foltban) mondtam neki minden zuhanyzas utan kenje be a kezet ezzel.
Szepen halvanyul a borkemenyedese :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. december 12.

Update: szortelenites utan apolo kremkent is kivalo

Szepen halvanyul a borkemenyedese :)

Timi8

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2018. november 30.

Éjszakára használom legfőképpen kézkrémnek, viszont mivel abszolùt multifunkciòs, használtam már ajakápolònak de házi-pedikűr után a lábikòimra is tökéletes. Mondhatni tokátòl bokáig jòl teljesìt! Én nagyon ajánlom azoknak akik nem òdzkodnak a régi fémtégelyes Nìveához hasonlòan testes, sűrű krémet felkenni. Szerintem remek kis krém, részemről ùjravevős. Tényleg ápol, jòk az összetevői, nagy kiszerelés, sokáig elég, verhetetlen az ára. Én az illatát is szeretem, olyan mandulás-sárgabarackos.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. november 30.

Emeske98

Bőrtípus: Zsíros
2018. június 21.

Nyáron a munkahelyen 12 órába talpalok,egy rettentően rossz anyagú nadrágban,ami mindig kidörzsöli a combomat,ezzel a krémmel fájdalommentesen vészeltem át a napot

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. június 21.

Vicus26

2017. december 12.

Babalátogató ajándékként kaptuk. Ez a tégely rengeteg ideig elég lesz, még úgyis, hogy én is használom magamnak lábra, arcra is. Az én arcomnak felüdülés, nem hagy nehéz érzetet. Nagyon kevés is elég belőle a babapopsira, óvatosan kell vele bánni. 7 hetes a kisfiam, és úgy tűnik hogy ezt újravesszük a későbbiekben is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. december 12.

Antioxidánsok: Tocopherol
Hidratálók: Glycerin, Sorbitol
Vitaminok: Tocopherol

Szójababból származó természetes növényi olaj, melyet bőrpuhító (emolliens), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban. 48-59%-ban linolsavat, valamint olajsavat és némi linolénsavat is tartalmaz, melyek hirdratálják, táplálják és erősítik a bőr védőrétegét. Tanulmányok kimutatták, hogy a szójában található vegyületek segítenek elhalványítani a napsugárzásból és más forrásokból származó makacs elszíneződéseket és csökkentik a hiperpigmentációt is. A szójababolaj ezen kívül olyan antioxidáns hatású polifenolokat is tartalmaz, melyekről kimutatták, hogy segítenek megvédeni a bőrt az UV-fény által kiváltott károsodásoktól és a vízvesztéstől. (forrás)

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Glycerin h 0 0

Bár illatanyagként és felületaktív anyagként is alkalmazható, elsősorban mint emulgeálószer kerül a kozmetikumokba. A truthinaging információi szerint különösen alkalmas olyan készítmények emulgeálására, melyek növényi olajokat tartalmaznak.

Sorbitol h 1 1

Az élelmiszeriparban cukorpótlóként használt (édes ízű) anyag. A kozmetikumokban vízmegkötő és sűrítő anyagként használatos.

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

levulinsav sója. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondicionáló hatású összetevő, a Truthinaging információ szerint pedig mikróorganikus hatása révén tartósítószerként is használatos a kozmetikumokban. Gyakori összetevője a mesterséges tartósítószerektől mentes natúrkozmetikumoknak.

Térfogat növelő, sűrűség szabályozó segédanyag. Hajápolókban használva általában hajgöndörítő segédanyagként használatos.

Levulinsav. Természetes eredetű szerves sav, amit édeskés illata miatt elsősorban illatanyagként használnak a kozmetikumokban. E szerint a kutatás szerint az összetevő antimikróbális hatással is rendelkezik, vagyis a termékek eltarthatóságának az idejét növeli, kiváltképp alkohollal kiegészülve. Gyakori összetevője a mesterséges tartósítószerektől mentes natúrkozmetikumoknak.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Pálmaolaj, glicerin és citromsav észtere, melyet bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban.

Ánizssav, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban. Gyártói infó alapján  erős gombaellenes tulajdonsága is van, így tartósítószerként is használatos (más tartósítószerekkel kombinálva).

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Terpentinből kémiai úton készített orgonaillatú, sűrű, illanó olaj. A kozmetikumban általában illatanyagként használják.

Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.