Crystal Nails Hard Lacquer Körömlakk
Ár: | 480 Ft | Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |||
Kiszerelés: | 8 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | körmös szakboltok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: winniethepooh, az összetevőket feltöltötte: bandita, Módosítva: 2015. november 12.
Kiszerelés: | 8 ml | |
Lelőhely: | körmös szakboltok, online | |
Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |
Színtől függően két féle INCI lista lehetséges. Alul található mindegyik, az Ethyl Acetate nevű összetevővel kezdődik az első és a0 második INCI is.
Ethyl Acetate
CI 77491
Pigments
Silica
VÁSÁROLD MEG
Lábamon 2 hetet is simán kibirt, kezemen még nem használtam. Csillogós kék van belőle, 3 réteg kellett és kicsit más a színe felkenve mint az üvegben, de nekem bejött.

Egy sötétlila, csillámos árnyalatot használtam, de 3 rétegben sem fedett. Emiatt nem tetszett és nem is fogom többet használni.

Egy csodaszép rózsaszín árnyalatom van belőle, de borzasztóan csíkoz még két rétegben is :(

Egy világos, finoman csillogó rózsaszín árnyalata van meg. Szeretem ha szépek a körmeim és ápolt a kezem, viszont mivel fizikai munkát végzek, ezt nehéz elérni. A körömlakk is ha 2 napot bír, az már jónak számít. Ezért is választottam ilyen pasztell színt, ami nem feltűnő, ha elkezd patogni.
A színe gyönyörű. 1 rétegben nem jó a fedése, 2 réteg kell, de ez nem hiba, eddig kb minden körömlakknál ezt tapasztaltam. Viszont nagyon gyorsan szárad. A baj az, hogy amilyen gyorsan szárad, olyan gyorsan is kopik... És akkor is, amikor otthon vagyok, tehát nem dolgozok. Tehát sajnos csak részben hozta, amit vártam tőle, de pont a lényeget nem teljesíti. Pedig reménykedtem, hátha valami munka közben is végre tovább fogja bírni. A színe miatt viszont nem bántam meg, az nagyon tetszik.

2019-ben egy barátnőm műkörmös tanfolyamra járt, ahol gyakorta voltam én a modellje. Általa megtapasztaltam, mennyivel tartósabb és élénkebb a géllakkok színe a drogériában kapható, levegőre száradó példányokhoz képest, így totálisan függő lettem, mígnem jött 2020 és a koronavírus, na, meg vele a szociális távolságtartás, így hirtelen nem volt, aki géllakkot készítsen nekem. A sima lakkok a gyenge színerősségük és nem túl hosszú élettartamuk miatt már egyáltalán nem vonzottak, így akkor kezdtem el gondolkodni rajta, hogyan hidalhatnám át ezt a problémát. Vagyis, hogy erőteljes, élénk színekben is pompázzanak a körmeim és melléje legalább egy hetet bírjanak, de inkább kettőt. Ekkor ruháztam be hosszas gondolkodás után 4 db Crystal Nails Hard Lacquer-re és eddig jó választásnak bizonyultak.
Az 53-as (világos rózsaszín), 55-ös (világos lila), 71-es (metálfényű hot pink) és 206-os (csillogós, rosegoldos beütésű halványrózsaszín) árnyalatokat vettem meg egy Weekly Topcoat fedőlakkal párosítva.
Az eredmény: egyelőre beváltották a hozzájuk fűzött reményeimet, a két fő kívánalmamnak hiba nélkül megfelelnek. A lakkok színmélysége megfelelő, lényegesen erőteljesebbek, mint a korábbi drogériás lakkjaim. A tartósságuk 2-3 hét, ami szuper, mert ez nagyjából a géllakk hatásával vetekszik. (Pedig nem kímélem a kezeimet, gyakran mosogatok és mosok kézzel ruhákat.) A kedvencem a 71-es, nagyon könnyű vele dolgozni, míg az 53-as árnyalatú felkenésével csínján kell bánni, mert hajlamos a csíkosságra. De ezt a fedőlakkal is tudom korrigálni.
A Crystal Nailses sellőpor is jól beleépíthető a körmökbe, ami egy újabb pluszpont. A száradással sincs gond, bár én mindig lefekvés előtt körmözök, így van elég idő, hogy éjjel megszáradjon. Szerencsére nem szoktam semmihez hozzáértetni a kezemet alvás közben.
Adalékinformáció, hogy a körmeimet igyekszem előkészíteni, mielőtt felapplikálom a lakkokat, talán ez is segít az élettartamuk meghosszabbításában. Általában két réteg minden színből elég.
Egyelőre teljes az elégedettség, amit elvártam, megkaptam. De azért egyszer biztosan beruházok majd egy otthoni géllakk-készletre. :)

Nem szárad meg.

Nem szárad meg.

Mindenképpen a jó minőségű lakkokhoz sorolom. Több árnyalatot használok, mindig fedőlakklal, így közel egy hétig normálisan néz ki.

Egész jól bírja a festés a körmömön, tényleg inkább kopik, mint pattog. Élénk színe van, de nehézkesen szárad. A lemosása se mindig egyszerű, van, hogy nehezen jön le.

a 118-as árnyalatot birtoklom, ez egy erősen duokróm, rózsa-narancs árnyalat, némi arany beütéssel. nagyon élénk szín, egy rétegben is egész jól fed (bár kettőben az igazi...) és tényleg elég tartós, 5 napot kibírt mindenféle kopás nélkül rajtam, pedig használom ám rendesen a kezeimet., sőt: ebben még egy fürdőszoba-nagytakarítás is benne volt. abszolút megéri az árát, viszont egy kicsit lassan szárad, plusz a boltban úgy néztem, hogy elég kicsi a választék az effektes / nem hagyományos lakkok közül... nem tudom hogy beruházok-e még ilyenekre, mert jelenleg is úton van hozzám 5 különböző lakk e-bayről (és még csatlakozni fog hozzá néhány...), de egyelőre egészen meg vagyok vele elégedve.

Nekem bejött, 1.5-2 hetet simán kibír.
Inkább kopik, mint pattog.

Nekem bejött, 1.5-2 hetet simán kibír.
Inkább kopik, mint pattog.

Antioxidánsok: TolueneAlkoholok: Isopropyl Alcohol, Isopropyl Alcohol
Emolliensek: Pentaerythrityl Tetraisostearate
Emulgeálószerek: Polysorbate 20, Pentaerythrityl Tetraisostearate
Fényvédők: Titanium Dioxide
Tisztítószerek: Polysorbate 20, Pentaerythrityl Tetraisostearate
Illatanyagok: Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol, Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol
Színezékek: CI 77492, Red 6 / CI 15850, Red 7 / CI 15850, Red 30 / CI 73360, CI 42090, Yellow 5 Lake / CI 19140, Violet 2, Red 6 / CI 15850, Titanium Dioxide / CI 77891, Aluminum Powder / CI 77000, Yellow 5 Lake / CI 19140, CI 77491, Pigments
Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.
Festékipari alap- ill. segédanyag, oldószer, mely a körömlakkokban a szín egyenletes felhordását segíti elő. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antioxidáns hatása is van. Közvetlenül belélegezve közepesen vagy erősen mérgező, agyat és idegrendszert károsító hatása van.
A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer. Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.
A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.
Kámfor. Friss, hideg, jellegzetes illatú, viaszos szilárd anyag, mely az Ázsiában élő örökzöld kámforfában található. A kámfort a gyógyászatban használják fel fertőtlenítőszerek gyártásánál és helyi keringésfokozóként reumás kenőcsökben. Érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően a a bőrbe dörzsölve hatásos fájdalomcsillapító ezért hátfájásra vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használhatjuk.
Paula Begoun szerint a kámfor a bőrre kenve hűsítő érzést okoz és értágító hatása van. Az ismételt, vagy gyakori használat bőrirritáló és allergiát válthat ki.
Emulgeálószer, felületaktív anyag.
Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)
Színezék. Piros.
Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és felületaktív anyag (surfactant).
Színezék. Piros.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.