Ilcsi Csipkebogyó Tonik
Ár: | 4390 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 125 ml | Bőrtípus: | Száraz | |||
Lelőhely: | kozmetikák | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet feltöltötte: komyju, az összetevőket feltöltötte: Radam, Módosítva: 2021. november 5.
Kiszerelés: | 125 ml | |
Lelőhely: | kozmetikák | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Száraz | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
2021-ben megújult összetétel!
Érzékeny, szeboreás, rozáceás, irritált, gyulladt, aknés bőrre. Nyugtató, vitaminizáló, frissítő, összehúzó, tonizáló, hámosító. A tonik felfrissíti és nyugtatja a legnehezebben kezelhető érzékeny, pattanásos, rozáceás, gyulladásra és pirosodásra hajlamos bőrt. Hatóanyagainak köszönhetően nyugtatja a gyantázás utáni bőrt, és enyhíti a szőrtüszőgyulladást.
Water / Aqua
ta
Salicylic Acid
kh I gy
VÁSÁROLD MEG
a második flakont használom belőle, először nagyon szerettem, most tele vagyok kiütéssel - de nem biztos, hogy ettől! a kánikula okozhatott nálam komoly melegkiütéseket. egyébként csodásan tisztítja a bőrt, tényleg leszedi a világ összes dzsuváját, de nem biztos, hogy nálam nem okozott faggyúsodást, úgyhogy most ki kell kísérleteznem, hogy mi történik, ha elhagyom.
UPDATE: nagyon szeretem, nagyon szépen tisztít! érzékeny bőrre lehet, hogy nem ajánlanám napi használatra, de alapdarab.

Nagyon szeretem az Ilcsi csipkebogyó vonalát a kombinált érzékeny bőrömön mindig sokat tud segíteni. A tonikot most próbaltam először, az illata kicsit kellemetlen számomra de ettől függetlenül nagyon szeretem és biztos fogok még beszerezni belőle.

Sajnos eléggé irritálja a bőrömet, pedig pont az ellenkezőjét vártam volna.

Sajnos eléggé irritálja a bőrömet, pedig pont az ellenkezőjét vártam volna.

Személy szerint én nagyon szeretem, a pattanásos bőrömet szépen helyre teszi, teljesen meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom:)

Kb. heti 3-szor használom, de már nagyjából fél éve. Nem szárít, kellemes érzetű, könnyed a bőrön, nem csíp egyáltalán, hidratál és jó az illata.

Finom illatú tonik. Frissít, tonizál, nem csíp. Egy problémám volt vele, hogy a színe vattára fújva is barnás, ezért ha marad még a bőrön szennyeződés nem vehető észre. Adagolása egyszerű a spray-nek köszönhetően.

Reggelente használom, érezhetően tonizálja a bőrömet. Amikor csak kicsit érzem száraznak a bőrömet, vagy a víz szárította ki, egy fújás és helyre áll a világ rendje :) Évek óta használom és nagyon szeretem.

Majdnem egy évig ezt a tonikot használtam. Nem volt különösebb változás. Viszont Jól hidratálta a bőröm. :) imádtam az illatát nagyon finom.

Nekem mèg rosszabb lett a bőröm,az extra èrzèkeny bőrre nem jó, piros kiütések jöttek ki

Én már az új csomagolásban vettem, a kiszereléssel és a pumpás adagolóval nincs gondom. Az illata nekem kicsit erős. Minden nap használom, van hogy este és reggel is, ha szükségét érzem, és 2 hónap után több mint a fele megvan a terméknek. Száraz a bőröm, sokáig (botor módon) Tini tonikot használtam, így nálam látványos volt a változás. Nem szárít, nem irritál, jól tisztít. Nem tudom, hogy újraveszem-e, lehet, hogy kísérletezek még más Ilcsi tonikokkal.

Antioxidánsok: Ascorbic AcidGyulladáscsökkentők: Salicylic Acid
Hidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid
Vitaminok: Ascorbic Acid
A vadrózsa termésének, a csipkebogyónak a kivonata. A csipkebogyó legnagyobb mennyiségben C-vitamint tartalmaz, ezenkívül B1-, B2-, P-, K- és A-vitamin, valamint gyulladáscsökkentő hatású flavonoidok, karotinoid, pektin és szerves savak (pl. alma- és citromsav) is találhatók benne. Több kutatás is arra jutott, hogy magas a C vitamin, valamint polifenol tartalma révén a csipkebogyó kivonatnak a bőrön antioxidáns hatása van, valamint a Dr. Hauschka honlapja szerint szövetösszehúzó és nyugatató hatású összetevő is. E szerint a kutatás szerint gyulladáscsökkentő hatással is bír.
A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.
Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.
A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.
A szalicilsav só formája, melyet általában fakéregből (jellemzően fűzből) nyernek. Gyógyszerekben használják fájdalomcsillapítóként, valamint nem szteroidos gyulladáscsökkentőként. A kozmetikai termékekben elsősorban tartósítószerként van jelen. Az összetevő ezen kívül segíthet a haj tisztán tartásában és a fejbőr egészségének megőrzésében, mivel gyulladáscsökkentő és irritációgátló tulajdonsága révén segít megnyugtatni a fejbőrt. E szerint a kutatás szerint az összetevő jelentős öregedésgátló hatással bír és remek alternatíva lehet azok számára, akiket irritál a szalicilsav.
Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban. A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.