CV Cadea Vera

Ár:   700 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Müller   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: angeltear, Módosítva: 2013. július 5.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   Müller
Kategória:   Lemosók, Tonikok

Sárgadinnye kivonatot tartalmazó összetétel, amely ultra frissítő hatású.

A CV Young kímélő tisztítóhab:

• tisztít
  • hidratál

A CV Young kímélő tisztítóhab a bőrt gyengéden és a pórusok mélyéig tisztítja. Az ultra friss formula különösen kíméletesen távolítja el a bőrről a szennyeződéseket, a sminket és az elhalt bőrlemezkéket.

Kiszerelés: 150 ml

Tiria

bugeyes

Bőrtípus: Zsíros
2018. augusztus 30.

Még lány koromban használtam elég sokáig, ár-érték arányban szerintem nagyon jó termék, viszont el kell mondjam, hogy drogériás társaihoz hasonlóan nem volt nagy hatással a bőrömre. Használat után közvetlenül eltűnt a zsírosság, frissítő hatása volt, nekem a hab állaga külön tetszett. Mióta azonban megengedhetek magamnak "komolyabb" arcápolási termékeket, sajnos szembetűnően látom a különbséget, noha azt is tapasztalom, hogy önmagában sem egy olcsóbb, sem egy drágább arctisztító/arclemosó nem tesz csodát. Egy szó, mint száz, annak idején nagyon szerettem, úgyhogy nincs szívem lepontozni és nem is rossz termék, csak az én problémás bőrömre nem hatott különösebben.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. augusztus 30.

eszti87

Bőrprobléma: Bőröregedés
2016. május 12.

Korábban használtam ezt az arctisztítót. Krémes, selymes habja van, szerettem felvinni az arcomra :) Pont a hab állag miatt nagyon-nagyon lassan fogy, mindennapi használat mellett is több, mint fél évig elég volt számomra! Az illatát szerettem, bár ha nem lenne benne hozzáadott illatanyag, nem bánnám :)
Kicsit szárított, a bőröm a használata után egyből hidratálóért kiáltott, de eleve zsíros/kombinált bőrre való, úgyhogy ezt abszolút meg tudom neki bocsátani :)
Télre nekem soknak bizonyult, de nyáron kellemes érzés volt használni, és sokkal kevésbé szárított.
Próbáltam már jó pár ennél sokkal drágább arctisztítókat, de ez a Mülleres termék semmivel sem volt rosszabb náluk. Tőlem jár az 5 csillag :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. május 12.

dorcus89

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2014. október 19.

Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve. Most váltottam habzó arclemosóra, régebben nem preferáltam de egy profi kozmetikus elmondta, hogy az én bőrömnek kíméletesebb, habzó lemosók ajánlottak. Jól tisztít, azért én is micellás vizet/tonikot használok utána, néha van hogy marad még a sminkből, de az arcomat kíméli, nem irritálja, nem lettem tőle pattanásos. Ár érték arányban szerintem egy nagyon jó terméket kapunk.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. október 19.

onessin

2014. június 24.

Nagyon tetszik az illata, az alapozót simán lehozta az arcomról, és sminklemosóként használom, és mondhatjuk, hogy 80%-osan teljesített, utána egy micellás víz és kéééész! Nem bántam meg, a drágább hasonló termékek sem tudnak többet, a bőrömet eddig nem bántotta!

update: mostanra kb. három hónapja használom, továbbra is jól teljesít, nagyrészt eltávolítja a sminket, de utána még micellás vízzel áttörlöm az arcomat, így teljesen sminkmentesen fekhetek le esténként! Sajnos az illatát kezdem megunni, szerintem nem veszem meg többet. Egyébként még a fele megvan, szóval kiadós, az biztos, és a bőrömön sem okozott semmi bajt!

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. június 24.

nikki.the.boo

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2014. március 25.

Szerintem a csomagolása változott, mert én már rózsaszínben vettem. Nagyon könnyű, kíméletes arctisztító. Teszi a dolgát, semmi flanc. Nagyon szépen lehozza az alapozót, amit a sminklemosó ott hagyott.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. március 25.

almarek

2014. január 18.

Én már vagy 4X újravettem. Isteni sárgadinnyés (bár kicsit mű) illata van, gazdag a habja, jól tisztít, még a sminket is leszedi, a szemet nem csípi. A doboza is praktikus, pumpás. Kb. 600-700 Ft a Müllerben.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. január 18.

angeltear

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2013. július 11.

Na ez az arclemosó ami igazán beváltotta amit ígért, tisztít és hidratál. Kellemes sárgadinnyés illata van, ami így nyáron nagyon bejövős, jól habzik, elég belőle kb. 2 kisebb pumpálás, tehát jóó sokáig elég lesz. Az érzékeny bőrömhöz nagyon gyengéd, nem csíp, nem irritál. A szememről nem ezzel mosom le a festéket, de az alapozót az arcomról maradéktalanul el tudom vele távolítani. Reggel és este is használom, a használat után nagyon finom puha lesz tőle a bőröm. 5*

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. július 11.

Hidratálók: Propylene Glycol, Pantolactone
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Panthenol

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője, mivel rendkívül jó és tartós habot ad. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Közismert nevén sárgadinnye gyümölcs kivonat. Paula Begoun szerint antioxidánsok, A és C vitamin gazdag forrása. A CosIng hivatalos besorolása szerint bőrkondícionáló.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között gyengédnek ls kevéssé irritálónak számít. Ecocert jóváhagyással rendelkezik, ezért népszerű tartósító összetevő natúrkozmetikumokban, viszont általában egy tartósítószerkeverék részeként kerül a képletbe, mivel önmagában nem elegendően erős a hatása.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Nagyon kevés információ érhető el a pantolactoneról, mint kozmetikai összetevőről. Hajápló termékekben hajkondícionáló anyagként használt, bőrápoló termékekben pedig vízmegkötő hatása van. Fehér, porszerű anyag, melyet a B5 vitamin különböző formáinak gyártásához is használnak.

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak, jellemzően más gyengéd tartósítószerekkel kombinálva. Enyhe, természetes eredetű összetevő, mely egy 2004-es tanulmány szerint még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.