Dontodent

Ár:   499 Ft   Kategória:   Fog- és szájápolók
Kiszerelés:   75 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   DM   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: siss, Módosítva: 2018. október 2.

Kiszerelés:   75 ml
Lelőhely:   DM
Kategória:   Fog- és szájápolók

Az aktívszenet tartalmazó Black Shine fogkrém visszaadja a fogak természetes fehérségét, és csökkenti a fogkő újraképződését. A kíméletes tisztítószemcsék alaposan eltávolítják a pl. tea, kávé okozta elszíneződéseket. Nátriumfluorid tartalma véd a fogszuvasodás ellen és remineralizálja a fogzománcot. Mindennapos használatra alkalmas, nem tartalmaz fehérítő anyagot.

bibi24

redmoon

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. május 1.

Kedvenc fogkrémünk, folyamatosan újraveszem. A férjem hagyományos fogkefével, én elektromossal használom. Kellemes illata/íze van, a színe kissé bizarr, de nem marad fekete tőle a fog, szépen tisztít. Nem marja/szárítja a számat a mentol, mint más fogkrémeknél. Egy valamit szögezzünk le: nem tartalmaz fehérítő anyagot. A benne lévő szénpor mechanikailag tisztít. Vagyis finoman ledörzsöli az elszineződéseket. Akinek van mit, annak fehérít, akinek nincs...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. május 1.

Yubiri

Bőrprobléma: Bőröregedés
2021. május 4.

Számomra ez egy átlagos fogkrém. Fehérítő hatása talán kicsi van, az ízével viszont nem vagyok kibékülve.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2021. május 4.

mucskalaura

2021. március 22.

Gyakorlatilag hozzád vágják, és hosszútávon tényleg fehérít picit.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. március 22.

Gyakorlatilag hozzád vágják, és hosszútávon tényleg fehérít picit.

anetta.filip

2021. február 7.

Először négy csillagot akartam adni ennek a fogkrémnek, mert kicsit erősnek találtam az ízét és habzását a korábban általam megszeretett fogkrémekhez viszonyítva, de menetközben tényleg mintha fehérítene, és ez igazán jó hír nekem, teázónak.
Lehet, hogy csak beképzelem, de most megkapja az öt csillagot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. február 7.

Lehet, hogy csak beképzelem, de most megkapja az öt csillagot.

Ninnie

Bőrtípus:  -
2020. december 21.

Semmit nem fehérít a világon. Aki ezért venné, ne vegye.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. december 21.

Semmit nem fehérít a világon. Aki ezért venné, ne vegye.

zsannaorban

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. december 9.

Nagyon sok fekete, fehérítő (de szép paradox) fogkrémet próbáltam, de ez az egyik kedvenc, ennyiért pedig ajándék.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 9.

tniki

2020. július 22.

Mostanság elég sokat kávézok, aminek meg is lett a hatása a fogaimra nézve.. Előtte is fogfehérítős fogkrémet használtam, viszont amellett kezdett el szépen sárgulni a fogam. Alapvetően nagyon szeretem és nagyon elégedett is vagyok a dm-es termékekkel, ezért is esett a választásom erre a fogkrémre.
Mindennapos használatban van, nem használok mellette másik fogkrémet és így már az 1. hét után is szemmel látható volt a javulás.
Az íze kellemes, nagyon jól habzik és frissít is. Egyáltalán nem marad fekete a foga az embernek használat után.
Én biztosan újra veszem!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. július 22.

Én biztosan újra veszem!

Anita97

2020. június 4.

0 hatás, sőt sárgít

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. június 4.

0 hatás, sőt sárgít

cseszter99

2020. május 27.

Nálam tényleg hozta, amit ígért. Lehet, hogy csak esztétikailag javítja a fogzománc színét, de kellemes érzés utána, és napközben is, belenézni a tükörbe. Nem irritál, nem szárítja a számat, bár a fekete kinézet kicsit ijesztő elsőre.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. május 27.

Ala_Fanni

Bőrprobléma: Bőröregedés
2020. január 18.

Szimpatikus darab, igaz, csak hébe-hóba használom a az otthoni mellett (bent van a munkahelyemen), de jónak találom, újravenném. A rendszertelen használat okán nem tudom, h fehérít-e vagy sem. Az viszont biztos, h kellemes az íze, nem csípős mentolos

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. január 18.

Hidratálók: Sorbitol, Propylene Glycol

Sorbitol h 1 1

Az élelmiszeriparban cukorpótlóként használt (édes ízű) anyag. A kozmetikumokban vízmegkötő és sűrítő anyagként használatos.

Kovasav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulziókat stabilizáló, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő és dörzsszemcse (aránylag enyhe). Nagy duzzadóképessége miatt paszták, pakolások készítésére, fogkrémekben és fogporokban is alkalmazzák.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Kókuszdió származék. Alacsonyabb árfekvése miatt ez egyik leggyakrabban használt felületaktív anyag a világon (nem csak a samponokban). Paula Begoun szerint potenciális irritáló és szárító hatása lehet a bőrre, és bár ez a hastása másodlagos tisztító összetevőként alkalmazva némiképp elennyészőbb, de még úgy sem mondható semlegesnek.

Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Porított faszén. A szén abszorpciós tulajdonsággal bír, ezért gyakori összetevője a különféle arcmaszkoknak, bár gyakorta olyan tulajdonságokat is tulajdonítanak az összetevőnek, melyekről nem igazán láttak még napvilágot kutatások (pl. pattanástalanít, méregtelenít), ahogy arról sem, hogy egy átlagos fogkrémnél hatásosabban tisztítja és fehéríti a fogakat.

Nátrium-fluorid. A fluorozott fogkrémek alkotóeleme. Segít késleltetni a fogszuvasodást.

Használata nagyon vitatott. A fogorvosok egyik csoportja azt mondja, hogy igazából semmi szükség rá, másik fele meg azt mondja nem ér semmit a fogmosás fluorid nélkül. Az igazság valószínűleg, mint mindig középen van: a fluorid hosszú távú védelmet jelent a fog kálciumvesztése ellen. Másrészt viszont valóban mérgező lehet ha elég nagy mennyiségben fogyasztunk belőle. Az optimális megoldás, mint mindig az odafigyelés: ha ezt tesszük, ki tudjuk használni ennek az anyagnak a jó tulajdonságait, anélkül, hogy a rosszak érvényre jutnának.

Szacharin. A kozmetikumokban ízesítő, édesítő funkciót tölt be. Gyakori összetevője a fogkrémeknek illetve különféle szájápolással kapcsolatos kozmetikumoknak.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.