Dr. Hauschka Pirosító
Ár: | 5200 Ft | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | 5 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák, bioboltok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Josie, Módosítva: 2011. október 5.
Kiszerelés: | 5 g | |
CI 77499
Titanium Dioxide / CI 77891
Ultramarines
sz
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Régóta megvan, kevés kell belőle - persze attól függ milyen erős pirosítást szeretnénk, de én maradok a természetesnél. Lágy terracotta színben vettem és nagyon szép. Az ára borsos, emiatt egy pont mínusz.

Még régebben használtam ezt a terméket, amikor még szorsan összefüggöt minden sminkválasztásom (az amúgy kozmetikus) anyukám véleményével (bár ma is kikérem minden kozmetikai kérdésben a véleményét). Mivel Dr. Hauschka arckezeléseket is csinált (nekem is, igen sűrűn), meg aktívan használta a termékeket, így evidens volt, hogy kipróbálom én is a márka sminkjeit. Így használgattam egy párszor ezt a terméket is. Ha jól emlékszem, a többivel ellentétben ezt csak egyszer vettem meg, de elég sokáig kitartott.
Akkoriban kamasz voltam még, és gyönyörűen segített a kamaszos pattanások eltűntetésében mind az alapozó, mind a többi Dr. Hauschka smink, mind pedig az, hogy anyukámnál igen sűrűn megfordultam egy-egy Dr. Hauschka kezelés erejéig, illetve akkoriban váltottam vegetáriánus életmódra, és az is igencsak helyrepofozta a bőröm. De szerintem ezek mellett komoly szerepe volt annak is, hogy ezeket a termékeket használtam már az egyszerűbb termékek helyett. A színe nagyon szép, tartós volt, az illatát nagyon szeretettem. Az állaga kellemes volt, és könnyű volt vele dolgozni. Engem meggyőzött. Igazából most, ahogy véleményezem a márka termékeit, elgondolkozom azon, hogy vajon miért váltottam más termékekre, és miért nem térek vissza újra erre a márkára...

04 Terracotta árnyalatban használom. Tényleg olyan színe van, mint az érett baracknak.
Már hónapok óta használom és még alig fogyott belőle. Ez kibír vagy 2 évet így :)

az abszolút kedvenc pirosítóm jelenleg! :) a színe nagyon nagyon természetes, a kis ecsete is nagyon jó, puha felveszi vele a pirosítót, nem pereg le róla, és a kis tükör is teli-találat benne! bár borsos ára van, még így is többször újra vásárolnám. ami pici kihagynivalót hagy maga után a tartósság. ha reggel kenem föl a délutáni órákban utána kell fessek, mert picit megkopik! de egyébként ötös, bár nem csillagos! :)

Talán ez az egyetlen olyan Hauschka termék, amelyben nem csalódtam. Nagyon kellemes, természetes arcszínt ad, nekem az érett barack jut eszembe róla. Nem tolakodó, s egyáltalán nincs mű, csillogós hatása. Az összetevői is nagyon szépek, ami mondjuk elvárás egy natúr kozmetikumnál. Amiért csak négy pontot adok az az, hogy nem eléggé tartós. Egy nap többször újra fel kell vinni az orcákra, mondjuk emiatt gyorsabban is fogy, nem takarékos hosszútávon.

Antioxidánsok: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Tocopherol, Ascorbyl DipalmitateGyulladáscsökkentők: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Hidratálók: Magnesium Stearate, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Vitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Illatanyagok: Rosa Damascena (Rose) Extract, Parfum/Fragrance, Citronellol, Geraniol, Linalool, Citral, Eugenol
Színezékek: Magnesium Stearate, Carmine / CI 75470, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Titanium Dioxide / CI 77891, Ultramarines
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.
Szilícium dioxidot tartalmazó üledékes kőzet, melyet fehér por formában tartalmaznak a kozmetikumok és dörzsölő, bőrradírozó anyagként szolgál.
A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.
Nyúlszapuka vagy réti nyúlhere kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrkondícionáló, a CosDNA szerint pedig gyulladáscsökkentő, szövetösszehúzó összetevő. A Dr. Hauschka honlapja szerint a nyúlszapuka kivonat méregtelenít, csökkenti a duzzanatokat és segíti a sebgyógyulást. Normalizálja a zsíros, száraz és irritált bőrt is.
A rózsa kivonata. A CosIng szerint ez egy maszkoló (nem kívánt íz, illat semlegesítése), tonizáló összetevő. In vitro (azaz kémcsőben végzett) tanulmány szerint a rózsa kivonatnak anitoxidáns hatása is van.
Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.
A nagylevelű csodamogyoró kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ugyanakkor viszont a csodamogyoró kivonat 70-80%-a ethanolt (alkohol) is tartalmazhat, ami viszont szárító, irritáló hatással lehet a bőrre.
Selyempor. Ajakrúzsok, alapozók, púder, fürdõadalékok, samponok összetevője. Finomra őrölt selyem. Ajánlott. (forrás: dr. Rózsa Sándor: Testápoló kislexikon)
A CosIng szerint sűrítőanyag, bőrsimító, bőr és hajkondícionáló, valamint a haj összetapadását gátló adalék.
A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Színtelen vagy halványsárga olaj. Egyes illóolajokban található meg, mint például a szegfűszegolaj, szerecsendióolaj, fahéjolaj és babérolaj. Bőrirritáló, gyulladást okozó hatása van ismételt használat esetén. Egy 2006-s kutatás szerint pedig az eugenol sejthalált okoz. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.
Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.
Vasoxid fajta. A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt, sárga színű színezőanyag.
Vasoxid féle. Az egyik leggyakrabban használt, fekete színű színezőanyag. Gyakran talákozhatunk vele smintermékekben, mivel szabályozza az alapozó sötétségét vagy épp feketeséget kölcsönöz a szempillaspirálnak.
Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.