dr. Organic Extra Fehérítő Fogkrém Aktív Szénnel
Ár: | 1999 Ft | Kategória: | Fog- és szájápolók | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Müller, bioboltok, online | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a Szepsegtrend.hu-n 1990 Ft-ért | megnézem |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Mancsa, Módosítva: 2018. április 26.
Ár: | 1999 Ft | |
Lelőhely: | Müller, bioboltok, online | |
Kategória: | Fog- és szájápolók | |
Bioaktív fogápolás
Hármas hatású, egyedülálló formula fehérítő hatású aktív szénnel és bioaktív összetevők egyedi kombinációjával: extrán fehérít, a fogszuvasodás ellen hat, nyugtatja az ínyt. Erős mentolos ízű.
Glycerin
i I ta
Limonene
i
VÁSÁROLD MEG
Fizetés: készpénz, utánvétel, Szállítás:személyes átvétel, futár
A tisztító hatása és az íze egyértelműen jó. Egyáltalán nem fehérít. Az árához képest többet vártam. Sajnálom, hogy fluoridos, emiatt váltottam le. Egy vegán és bio terméktől a fluoridmentesség elvárható lenne.

A teafa olajos fogkrém után próbáltam ki. Jó vele fogat mosni, de fehérítő hatása nem igen van. Kipróbáltam, de inkább maradok a teafa olajosnál.

Utazó kiszerelést használtam el belőle. Az íze tetszett és szépen tisztított, de fehérítő hatást egyáltalán nem tapasztaltam. Jó volt kipróbálni, de rendes kiszerelésben szerintem nem veszem meg.

Nekem nagyon bevált! Nem lesznek érzékenyek a fogak még rendszeres használat után sem, mint más feheritő hatású fogkrémektől. Kellemes mentolos íze van, sokáig friss érzetet nyújt. Kiválóan eltávolítja a szennyeződéseket a fogakról. Nekem 1 árnyalatot fehérített a fogaimon.

Nekem nem vált be. Drága, nem fehérít, nem tetszett az íze és nekem túl lágy, folyós volt az állaga is.

Ezt a fogkrémet úgy kezdtem el használni, hogy nem voltak elvárásaim a fogfehérítéssel kapcsolatban, már rég nem foglalkozom az ilyen marketing szövegekkel :D viszont tetszik, hogy erős, és tényleg nagyon jól tisztít. Sokáig friss marad a szám utána, amit nem sok fogkrém hozott eddig.
Mivel nem vártam fogfehérító hatást, viszont minden más területen maximálisan teljesített nálam, ezért 5 csillag jár neki.

KM beauty boxban volt kis kiszerelésben. Jól tisztítja a fogakat, de egyáltalán nem vettem észre a fehérítő hatását.

Ez egy fekete gél, amely nyomokban aktív szenet is tartalmaz. Nagyon jól tisztít, ezért a fogak fehérebbnek tűnnek. Extrán nem fehérít. Az íze mentolos. Nem túlságosan erős. Az érzékeny fogaimat nem bántja. Az eddig használt három Dr. Organic termék közül ez tetszik a legjobban.

Ez a termék egy átlagos mentolos fogkrém, amiben csak viccként van megmutatva a szén, az utolsó összetevők között. Nem értem, hogy miért árulják aranyáron. Ami a csomagolásán szerepel, hogy extra fehérséget ad, na az egy másik vicc. Nem vettem észre, hogy fehérebbek lennének a fogaim tőle, úgy hogy már majdnem kivégeztem a tubust. Elég erős íze van, viszont egészen szépen tisztít.

Ezelőtt csak a curaprox fekete fogkrémét használtam, és abban annyi szén volt, hogy nem is volt fehér habja a cuccnak, végig korom fekete maradt. Ez ahhoz képest semmi, kinyomva még fekete, de szinte rögtön fehér hab keletkezik, nagyon kispórolták belőle a szenet. Nem is értem, nem egy drága alapanyag. Amúgy nem bántja az érzékeny fogakat, szerintem finom az íze, de nem fehérít, és alig van benne szén.

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf JuiceHidratálók: Glycerin, Sorbitol, Xylitol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Emolliensek: Cetraria Islandica (Iceland Moss) Extract
Emulgeálószerek: Sodium Lauroyl Sarcosinate
Tisztítószerek: Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cetraria Islandica (Iceland Moss) Extract
Illatanyagok: Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Benzyl Alcohol, Limonene
Színezékek: Charcoal Powder
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol
Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).
Kovasav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulziókat stabilizáló, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő és dörzsszemcse (aránylag enyhe). Nagy duzzadóképessége miatt paszták, pakolások készítésére, fogkrémekben és fogporokban is alkalmazzák.
Módosított zsírsav, mellyel samponokban, tusfürdőkben és arclemosókban találkozhatunk mint tisztítószer, felület aktív anyag, habképző és hajkondícionáló. További információ a truthinagingen.
Borsmenta olaj. A CosIng besorolása szerint a borsmenta olaj frissítő, tonizáló, maszkoló (kellemetlen íz és illat semlegesítése) összetevő és illatanyag. Paula Begoun szerint bár a borsmentának antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti.
Az összetevőt fluortartalma miatt, a fogszuvasodás megelőzésére adják fogkrémhez, általában a Sodium Fluoride helyettesítésére. Egyes vizsgálatok szerint a mozgásszervekre és a légzőrendszerre nézve enyhén mérgező, ezért ha lehet, el kell kerülni a lenyelését.
Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.
Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.
Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.
A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.
Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)
Vadgesztenyéből származó flavonoid. Az összetevőnek erős ödéma- és gyulladáscsökkentő hatása van, valamint truntinaging információi szerint segít a vénák és hajszálerek erősítésében azáltal, hogy gátolja az ún. hyaluronidase nevű emzimeket, melyek a kapilárisok részét képező proteoglikánok lebontásáért felelősek.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
Porított faszén. A szén abszorpciós tulajdonsággal bír, ezért gyakori összetevője a különféle arcmaszkoknak, bár gyakorta olyan tulajdonságokat is tulajdonítanak az összetevőnek, melyekről nem igazán láttak még napvilágot kutatások (pl. pattanástalanít, méregtelenít), ahogy arról sem, hogy egy átlagos fogkrémnél hatásosabban tisztítja és fehéríti a fogakat.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.