dr. Organic Teafa Arclemosó
Ár: | 2790 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 200 ml | Bőrtípus: | Száraz, Kombinált, Zsíros | |||
Lelőhely: | Müller, bioboltok, online | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
Vedd meg online a Szepsegtrend.hu-n 2 790 Ft-ért | megnézem |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Szendi, Módosítva: 2012. február 10.
Lelőhely: | Müller, bioboltok, online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Száraz, Kombinált, Zsíros | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
Ez a gyengéd, ugyanakkor mélyen tisztító arclemosó bioaktív natúr hatóanyagaival, tiszta bio teafa olajjal, mandarin olajjal, citromolajjal és varázsmogyoróval kényezteti a bőrt. Antiszeptikus, antibakteriális hatásával frissíti és kiegyensúlyozza a bőrt.
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract
Citric Acid
kh
Limonene
VÁSÁROLD MEG
Fizetés: készpénz, utánvétel, Szállítás:személyes átvétel, futár
Úgy érzem, hogy nem tisztít eléggé, a mitesszerekkel, pattanásokkal nem kezd semmit.
A bőrképem kicsit sem lett szebb, amióta használom (kb egy hónapja). Csak azért nem teszem félre (ne adj Isten dobom ki), mert nagyon drága volt és egyébként szépek az összetevői, de már nagyon várom, hogy elfogyjon és válthassak valami hatékonyabbra. Nem spórolok vele, de valahogy nagyon lassan fogy és rengeteg a 200 ml. A bőrömet nem szárítja, nem húzódik a használata után, de azt sem érzem, hogy tisztítaná. Nagyon szomorú vagyok, mert sokat vártam tőle és bíztam benne az itteni vélemények alapján.

Igazából szerettem a terméket használni, átmenetileg mindig kellemes érzetet adott az arcbőrömnek, de megoldást nem nyújtott a problémás bőrömre.

Rendkívül gazdaságos, kevesebb, mint mogyorónyi elég egy alkalommal. Szépen tisztít. Az Aloe Vera Face Wash-nál viszont nem jobb, az sokkal krémesebb volt.

Már több mint egy éve használom és még csak most fog kifogyni a tubus! Már kezdtem aggódni is, hogy rámromlik, de szerencsére nem történt semmi ilyesmi. Persze van egy másik lemosóm is ami kevésbbé gél állagú, felváltva használom őket (egyiket reggel, másikat este), de így is nagyon sokáig kihúzta!
A zsíros bőrömre kimondottan kellemes lemosó, én egyáltalán nem vettem észre, hogy szárítana, igaz egyből arcmosás után el szoktam kezdeni a hidratálást. Bár nem olcsó, de ennél jobb drogériás lemosót az én bőrömre még nem találtam, főleg úgy, hogy ennyi ideig elég.
Egyetlen negatívum hogy pár használat után egyből leejtettem a tubust és eltört a kupakja. Ez csakis az én bénaságom hibája volt, de azóta kiürült pumpás üvegcsékbe kellett tárolnom a lemosót és szerintem így egyszerűbb volt a használata, mintha ezt a nagy 200 ml-es tubust kellene mindig a zuhanyzóba vinnem magammal.

Jól tisztít, de látványos eredményt nem tapasztaltam. Mostmár tudatos bőrápolás szerint alakítottam ki a rutinomat, így lecseréltem. A vállaim, és dekoltázs lemosására használtam el a maradékot.

Már több flakonnal elhasználtam, de pár hónapja a tudatos arcápolást alkalmazom, és abba nem fér bele az összetevői miatt. Alapvetően erősen szárító hatású, de jól tisztít, habzik, sokáig elég, kevés kell belőle- pedig napi kétszer mostam vele arcot. Foreo-hoz is használtam, tökéletes ahhoz.

Az évek során nagyon sok arclemosót használtam már és nálam ez lett végül a befutó. 3 éve használom nap mint nap. Amikor először megvettem olyan terméket kerestem, ami teafaolajat tartalmaz (mivel az arcom pattanasra hajlamos és nagyon zsíros) és nincsen benne hozzáadott párfüm alapanyag. Több hónapig elég 1 flakon, hiába borsos az ára így bőven megtérül. Utána szükséges hidratálni, de én előtte használok egy olajos lemosót így annyira nem húz, az évek alatt nagyon szépen rendbe tette az arcomat.

Tetszett, hogy a termékek natúr alapanyagból vannak, így gondoltam nem lehet rossz. Ártani nem ártott, viszont nem is hasznalt. Nagyon húzódott utána a bőröm, a felénél tovább adtam kipróbálásra és neki tetszett, ezért plusz egy csillag.

Jól tisztít, kevés is elég belőle. Viszont nagyon húzódik utána a bőröm, nagyon szárítja az arcom! Itteni vélemények miatt vettem meg. Csalódás. Jó, hogy Galmour napokon szereztem be, olcsóbban..

Nekem jótékony hatással volt a bőrömre. Sajnos sok pattanásom volt, mindenfélét kipróbáltam előtte amit csak lehetett. Végül ennek a lemosónak köszönhetően ismét sima az arcom. Viszont azért kap csak négy csillagot, mert eléggé szárít.

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf ExtractHidratálók: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Hydroxypropyl Oxidized Starch PG-Trimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Lactate, Urea, Glycerin
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid, Citric Acid
Emolliensek: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract
Emulgeálószerek: Sodium Lauroyl Sarcosinate, Shea Butteramidopropyltrimonium Chloride
Tisztítószerek: Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Glucoside, Shea Butteramidopropyltrimonium Chloride
Illatanyagok: Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Oil, Levulinic Acid, P-Anisic Acid, Limonene
Tartósítószerek: P-Anisic Acid
Aloe vera növény leveléből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van, valamint némi antibakteriális hatással is bír. Segíti a sebgyógyulást és a bőr regenerálódását is .
Módosított zsírsav, mellyel samponokban, tusfürdőkben és arclemosókban találkozhatunk mint tisztítószer, felület aktív anyag, habképző és hajkondícionáló. További információ a truthinagingen.
Kókuszból előállítható gyengéd felület aktív anyag, tisztító szer, habzás elősegítő. Elsősorban arclemosókban, arcradírokban és borotválkozókrémekben találkozhatunk vele. A készítményeknek "csúszósságot" ad, aminek köszönhetően kellemes lesz a lemosót az arcra kenni. Gyengédsége és nem irriáló tulajdonsága miatt gyakran használt bébiknek és érzékeny bőrűeknek szánt termékekben is. (Forrás: truthinaging)
Glucoseból és kókuszolajból előállított kíméletes felületaktív anyag, tisztító. Erősen lúgos (ph 11.5-12.5), így legtöbbször citromsavval hozzák a termékek ph értékét a kívánt tartományba.
Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)
Bergamottolaj. A bergamott fa illóolaja, amelyet a fa kisebb, narancsszerű gyümölcshéjából nyernek. Kozmetikumokban hasznos lehet a következő bőrproblémákra: ekcéma, zsíros bőr, herpesz, szájfekély, pikkelysömör, pattanások, rovarcsípés. Illata antidepresszáns hatású. Potenciális bőrirritáló, így érzékeny bőrrel kerülendő.
A citrom olaja. A citromolajat a gyümölcs levéből nyerik. Antiszeptikus, revitalizáló és stimuláló hatása miatt kozmetikumokban gyakran használják.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
A tejsav nátrium sója, melyet hidratáló és ph szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A kozmetikumokon kívül élelmiszerekben is találkozhatunk vele E325 néven, ahol gombaellenes hatása miatt húskészítmények szavatosságának a meghosszabítására használják.
Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.
Levulinsav. Természetes eredetű szerves sav, amit édeskés illata miatt elsősorban illatanyagként használnak a kozmetikumokban. E szerint a kutatás szerint az összetevő antimikróbális hatással is rendelkezik, vagyis a termékek eltarthatóságának az idejét növeli, kiváltképp alkohollal kiegészülve. Gyakori összetevője a mesterséges tartósítószerektől mentes natúrkozmetikumoknak.
Ánizssav, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban. Gyártói infó alapján erős gombaellenes tulajdonsága is van, így tartósítószerként is használatos (más tartósítószerekkel kombinálva).
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.