e.l.f. Essential Körömlakk
Ár: | 1300 Ft | Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |||
Kiszerelés: | 10 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Carmenessque, Módosítva: 2013. január 16.
Kiszerelés: | 10 ml | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |
Trendi színek, fényes, matt és gyüngyházfényű hatás, körömerősítő E vitamin tartalom, gyors száradás, átlagon felüli tartósság.
Ethyl Acetate
Red 6 / CI 15850
Red 27 / CI 45410
CI 42090
sz
Nekem ez a körömlakk már a második nap után elkezdett lekopni, és lepattogni, nagyon rossz a minősége. Színbe se adta a várt eredményt.

Én igazából nem vártam csodát ezektől a lakkoktól, 3 db-ot rendeltem kb 600 Ft-ért iherb.com-ról.Nem tartósak max 3 napot bírnak ki alap és fedőlakkal, de a színek tetszenek, nem csíkozódik és egy rétegben is jól mutat.Ennyiért megérte.

Sajnos bármennyire is szeretem amúgy az ELF többi termékét, ezt a körömlakkot nagyon utálom. Egy nude színt birtoklok belőle, amit én valami világos rózsaszínesnek vettem amúgy, na hát attól messze van, bár ha nagyon akarjuk bele tudjuk magyarázni, hogy némileg rózsaszínes az árnyalat. ez még nem is akkora baj, mert a szín tetszik, de borzasztó lassan szárad, és ha valami csoda folytán mondjuk nem nyúlok bele, egy nap után már moshatom is le. Rossz rossz minőség. Arról nem is beszélve hogy hajlamos olyan szinten ráragadni a kupak, hogy alig bírom leszedni.

Számomra nagy csalódás ez a lakk :/ Kezdjük ott, hogy a színmintának köze sincs a lakk valódi színéhez. Tehát az első csalódás már a csomag kibontásakor megvolt. A második csalódás, hogy 2 rétegben felkenve már másnap a körmeim széleinél le volt kopva! Pedig - ha megnézitek a lakkokról írt értékeléseimet - nálam 4-5-6 napig is fent maradnak a lakkok! Na jó, gondoltam kap még egy esélyt fedőlakkal. Ez vasárnap este volt, ma, azaz szerda reggel, több körmömről is le van pattogva a lakk! De a vicces az, hogy nem is a széleinél, hanem magán a körömfelület közepén... !?! Szóval pénzkidobás! Ilyen árban a Jollie France, vagy Flormar lakkok 1 hétig is tökéletesen fent vannak a körmömöm. Nekem csak vasárnaponként van időm körmöt festeni, úgyhogy senkinek nem ajánlanám ezt a lakkot, akinek nincs ideje naponta újrafesteni.

Nekem Chocholate színben van, az elején elég jól bírta, aztán nagyjából 1év után elkezdett besűrüsödni és mostmár pattogzik le 2 nap után. Nagyon sajnálom, pedig szép szine van. Mindig is a Mint Cream-re vágytam még a szinek közül, de így már nem rendelek, mert annyira nem vagyok vele elégedett amennyibe kerül.

Nagyon szuper lakkok! Nekem tartós is, 5-6nap simán állja a sarat pedig nem kímélem a kezem. A mint cream és a desert haze lakkot bátran ajánlom a hatalmas választékból! Én is sajnálom, hogy csak külföldről lehet rendelni. :(

Nekem csak egy színben van meg, de 2 nap után elkezd pattogni... :(

Nekem csak egy színben van meg, de 2 nap után elkezd pattogni... :(

6 féle színben van meg ez a lakk, árnyalatonként változó a minősége. A "Plum" árnyalat például használhatatlan, amíg a "Fire Coral" tökéletes. Jól használható, széles színkínálat, tartós. Ja, és nagyon olcsó!
Hátrány: mindenképpen utána kell nézni a neten az árnyalatnak, amit kinézel, mert nem ugyanolyan, mint a weboldal képein. Csak Angliából rendelhető.

Három szín van meg nekem az ELF lakkjai közül, és mindhárommal elégedett vagyok. Két rétegben tökéletesen fednek, nagyon jó az állaguk, nem pattognak le, és lemosni is könnyű őket. Az ecset is szuper, és még olcsó is, plusz rengeteg színben kapható.

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateVitaminok: Tocopheryl Acetate
Alkoholok: Isopropyl Alcohol
Illatanyagok: Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Red 6 / CI 15850, Red 27 / CI 45410, CI 42090
Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.
A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer. Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Színezék. Piros.