Bőrproblémák: bőrproblémák and túlérzékenység

Hozzáadva 2020.06.10.by

vikofrivia

15 g

Vényköteles

Elsősorban ún. ekcémás bőrbetegségek kezelésére használják. Ezen belül ún. endogén ekcéma (atópiás bőrgyulladás, neurodermitisz), kontaktekcéma, degeneratív, diszhidrotikus, közönséges ekcéma és gyermekkori neurodermitisz esetében alkalmazzák.

2021.07.23. 07:49

A könyökhajlatom és hónaljam tele lett csúnya ekcémás foltokkal, a bőrgyógyászhoz egy örökkévalóságig kell várni, mire az ember időpontot kap, így a kedves házidoktornéni felírta ezt, hogy próbáljam ki. Ahogy itt olvatam, másoknál órákon-napokon belül hatott, ezért eléggé el voltam keseredve, mert nálam az első pár napban semmi változás nem volt. Aztán mikor már kb 1 hete kentem, akkor a foltok halványodni kezdtek és újabb 1 hét után szinte teljesen eltűntek! Mostanra nyoma sem maradt a foltoknak. Valószínűleg azért kellett ennyi idő neki, mert hülye voltam és halogattam az orvost, megvártam, amíg nagyon csúnya lesz a bőröm és nagy területen kijönnek a foltok. Igaz, hogy majdnem egy teljes tubus elfogyott, viszont teljesen helyrejött a bőröm. A maradék a hűtőben pihen, és ha újra kijön valahol az ekcéma, akkor nem várok, azonnal elkezdem használni. Lehet, hogy szteroid, lehet, hogy nem túl egészséges, de nekem segített.

2021.05.07. 08:28

Nagyon szeretem. Néhány órán belül lehúzza a gyulladást, amire más termék nem képes. Mindig utolsó mentsvárként szoktam alkalmazni, amikor már tényleg semmi sem segít. Ekcémára, gyulladásos problémákra tökéletes választás! Óvatosan kell vele bánni és huzamosabb ideig nem lehet használni.

2020.12.01. 12:27

Az egyetlen krém, ami eltünteti az ekcémát a kezemről. Rengeteg interneten olvasott praktikát kipróbáltam már, de mind hiába. Elég agresszív termék, nem véletlenül vényköteles. Óvatosan kell használni, ugyanis képes elvékonyítani a bőrt. Ha eldurvul az ekcémám kb 2-3 este vékony rétegben bekenem, a hét többi napján pedig intenzíven hidratálom testápolóval. Már az első este után látványos a javulás.

2020.10.06. 18:26

Nagyon jó kis szteroidos krém. Csak akkor használom, amikor már tényleg nem használ semmilyen CICAkrém illetve semmi úgymond ekcémára való krém, mert olyan szinten fellángolt az ekcémám. Vékonyan bekenem estére és van, hogy 1 (!!!) éjszaka alatt lehúzza a gyulladást és elindul a sebképződés még a csúnyán kivakart sebeken is. Szàjzug berepedésre is ezt használom, ha mostmár szerencsére csak nagyritkán, de előjön. Vigyàzni kell, hogy nem szabad lenyelni, de ott sem kell sokàig alkalmazni, nekem 1-3 használat után rendbejön az is.2 típusú Advantan van, az egyik a krém, ami ilyen lotion és krém közti állagra, a másik a kenőcs. A kenőcs az egy kicsit testesebb, hatóanyag tartalmuk ugyanannyi elvileg, de nekem hatékonyabbnak tűnik mègis. Gondolom zsíros bőrűeknek vagy aknéra hajlamosaknak, ha arcon kell huzamosabb ideig alkalmazni, akkor a krém jobb választás. Ekcémásoknak must-have darab otthon, ha nagy a baj és nem múlik, akkor legyen mihez nyúlni :)