KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Aroma Naturals Amazing C, A & E Vitamin Krém
Aroma Naturals Amazing C, A & E Vitamin Krém

Egyéb

Aroma Naturals Amazing C, A & E Vitamin Krém

  (0 vélemény)
Ár:   $14   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   94 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Rose23, Módosítva: 2015. június 2.

Ár:   $14
Kiszerelés:   94 g
Lelőhely:   online
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Antioxidáns hatású C-vitaminnal, Omega 3,6,7, 9  zsírsavakkal, aloe verával, kókuszvízzel és zöld teával dúsított hidratáló

  • hosszantartó hidratációt nyújt a bőrnek
  • segít támogani a bőr kollagéntermelését
  • segít visszaállítani a bőr tónusának egyensúlyát
  • segít helyreállítani a bőr rugalmasságát és ellenálló képességét

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Ascorbyl Palmitate, Tocotrienols, Sodium Ascorbyl Phosphate, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Ascorbyl Glucoside, Thioctic Acid, Retinyl Palmitate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Ascorbic Acid, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Ascorbyl Glucoside
Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Gel, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Ascorbyl Palmitate, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Bisabolol
Hidratálók: Glycerin, Propanediol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Xylitol
Vitaminok: Ascorbyl Palmitate, D-Alpha Tocopherol, Tocotrienols, Sodium Ascorbyl Phosphate, Ascorbyl Glucoside, Retinyl Palmitate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Ascorbic Acid, Ascorbyl Glucoside

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Aloe vera gél. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású, illatmentes emollient olaj, ráadásul még erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj e szerint a kutatás szerint nagyjából 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat, és 0,1% linolénsavat tartalmaz.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

A napraforgó olaja a növény magjából sajtolással nyert illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient (bőrphító) hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatású és segít a bőr barrier funkciójának javításában a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, valamint gazdag forrása a zsírsavaknak (így péládul a linolsavnak). Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.

Az E-vitamin egyik formája. A "D" betű a természes formájú E-Vitamin olajat jelöli, melyet nővényi olajakból vagy szójababból nyernek. Paula begin szerint az E-vitamin természetes formában hatásosabb és jobban megtartja a bőr,mint a szintetikus társait. További információk az E-vitaminról>>>.

Az E vitamin egy formája, melyet hatásos és stabil antioxidánsnak tartanak. Több 2010-s kutatás szerint a tocotrienols a bőrön használva segít a nap okozta pigmentfoltok megelőzésében, védi a bőrt az UVB sugaraktól, hatásos gyulladáscsökkentő és antioxidáns. Érdekes módon szájon át bevéve kevésbé hatékony, mint az E vitamin egyéb formái. (forrás: cosmeticscop)

Koleszterinhez hasonló, növényi eredetű zsírsav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt összetevő. Jó hidratáló és gyulladáscsökkentő hatással bír. 

Egy viszonylag új, vízben oldódó, stabil formája a C-vitaminnak (Ascorbic Acid), melynek a többi C-vitaminféléhez hasonlóan antioxidáns hatása van. Még viszonylag kevés, de ígéretes kutatás utal arra is, hogy 1%-nál nagyobb koncentrációban hatásos hatóanyag lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen, és 5%-nál nagyobb koncentrációban pedig csökkenti a pattanások okozta gyulladásos reakciót, főleg ha 0,5% retinollal kombinálják. Hatékony antioxidáns, segíti a bőr kollagéntermelését, bár kevésbbé, mint a sima C-vitamin. A thebeatybrains szerint pH 7 értéken stabil.

Borágó magjából kivont olaj. Kiváló növényi emollient olaj, melynek antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága is van. Gazdag forrása a GLA (gamma-linolenic acid) zsírsavnak, mely kiváló emollient, antioxidáns, sejtszabályozó és gyulladáscsökkentő. A borágóolaj kiváló összetevő a problémás, aknés bőrre is, mert nyugtató és emollient hatása révén segít a piros, érzékeny, sérült bőr regenerálásában. Ekcémás bőrre is kiváló.

A C-vitamin (Ascorbic Acid) egy formája glükózzal kombinálva. Az összetevő gyártója, a Hayashibara cég kutatásai szerint miután az ascorbyl glucoside beszívódik a bőrbe, az összetevő C-vitaminná és glükózzá bomlik le, így hatása a tiszta C-vitaminnal szinte egyező - ezek miatt ez az egyik legígéretesebb C-vitamin származék. A beautybrains vegyészei szerint az összetevő kimondottan stabil (hő, pH és a levegő változásakor is), valamint in vitro adatok szerint növeli a bőr kollagénszintézisét, csökkenti a sötétfoltok megjelenését és véd az UV károsodástól.

A homoktövis olaj a homoktövis frissen összeroppantott terméseiből szezámmagolajjal készült olajos kivonat. A növény termései zsíros olajat, karotinoidokat, flavonoidokat, C-vitamint és szerves savakat tartalmaznak. A terméseknek a különböző eredetű sebek és fekélyek gyógyulását elősegítő hatása főként a zsíroldékony karotinoid-vegyületeinek köszönhető, melyek a szezámmagolajjal történő kivonás során kerülnek az olajos kivonatba. A kivonatban az értékes karotinoid-vegyületek mellett a szezámmagolajban lévő zsírsavészterek (linol-, olaj- és alfa-linolénsav, összesen mintegy 85%-ot tesznek ki) is fontos szerepet töltenek be a bőr ápolásában, hiszen az említett zsírsavak ún. esszenciális és bőralkotó zsírsavak. A szezámmagolajjal készült olajos kivonat bőrápoló és bőrvédő olajként önmagában, vagy különféle (bőrvédő, napozó, bőr öregedési folyamatát lassító) kozmetikai készítmények alkotórészeként egyaránt használható.Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, amely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese.  (forrás: aromax.hu, Wikipedia)

A CosIng besorolása szerint emollient anyag, Paula Begoun szerint pedig a sebgyógyító tulajdonásgon túl antioxidáns hatása is van a homoktövisnek.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Squalane eo 1 0

A squalene ún. hidrogenizált formája. Az emberi bőrben, a bőr által termelt faggyúban is megtalálható természetes anyag. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító emollient anyag, természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban.

Tioktánsav, vagy más néven: alfa liponsav. A legtöbb antioxidánssal ellentétben víz- és zsíroldékony is egyben. Paula Begoun szerint bár kitűnő összetevő, vannak nála hatékonyabb antioxidánsok is. Egyes kutatások szerint gyulladáscsökkentő hatása is van. 

Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav. Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.

A C-vitaminnak egy kifejezetten stabil, olajban oldódó formája, melynek in vitro tesztek szerint a tiszta C vitaminnal (Ascorbic Acid) elvileg egyező a hatása, ráadásul a bőrbe is könnyen felszívódik. A truthinaging információi szerint az összetevő képes arra, hogy a bőrt glikozaminoglikánok termelésére ösztönözze, vagyis növeli a hidratáltságát.

C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.

Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.

A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.

Forrás: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Az abrakzab kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antioxindáns, emollient, bőrkondícionáló, nagyobb méretben bőrradírozó hatású összetevő. Paula Begon szerint gyulladáscsökkentő hatása is van. Az összetevő tartalmaz glutént. További információ --->

A C-vitamin (Ascorbic Acid) egy formája glükózzal kombinálva. Az összetevő gyártója, a Hayashibara cég kutatásai szerint miután az ascorbyl glucoside beszívódik a bőrbe, az összetevő C-vitaminná és glükózzá bomlik le, így hatása a tiszta C-vitaminnal szinte egyező - ezek miatt ez az egyik legígéretesebb C-vitamin származék. A beautybrains vegyészei szerint az összetevő kimondottan stabil (hő, pH és a levegő változásakor is), valamint in vitro adatok szerint növeli a bőr kollagénszintézisét, csökkenti a sötétfoltok megjelenését és véd az UV károsodástól.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.

A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő  hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.