KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Naturally Serious Lip Service 3-In-1 Ajakszérum
Naturally Serious Lip Service 3-In-1 Ajakszérum

Egyéb

Naturally Serious Lip Service 3-In-1 Ajakszérum

  (0 vélemény)
Ár:   $16   Kategória:   Ajakápolók
Kiszerelés:   15 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Vízhiány


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Lamirabelle, Módosítva: 2020. április 7.

Ár:   $16
Kiszerelés:   15 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Ajakápolók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   Vízhiány

TERMÉKLEÍRÁS

A gazdag ajakszérum erőteljes antioxidánsok szabadalmaztatott keverékével, omega zsírsavakkal, szkvalánnal és aminosavakkal védi az ajkakat a külső környezeti károktól és az oxidatív stressztől, helyreállítja az ajkak bőrének textúráját, elsimítja az egyenetlenségeket. A smink előkészítéséhez, vagy éjszakai maszkként is használható komplex formula egyszerre véd, táplál és hidratál, azonnali mentőöv a napsugaraktól kiszáradt, érzékeny, vagy hideg széltől kicserepesedett bőr számára, egy mozdulattal nedvességtől duzzadó, lágy, ránctalan ajkakat biztosítva.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal
alexa12   
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Lycium Barbarum (Matrimony Vine) Fruit Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Leontopodium Alpinum (Edelweiss) Extract
Gyulladáscsökkentők: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Colloidal Oatmeal, Leontopodium Alpinum (Edelweiss) Extract, Bisabolol
Hidratálók: Sorbitol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Colloidal Oatmeal, Sodium Hyaluronate, Sodium PCA
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Egy bizonyos fajta alma kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a belőle kivont pectint pedig sűrítő anyagként használják a kozmetikumokban. Az alma jótékony bőrápoló hatása elsősorban annak köszönhető, hogy a káros sejtreakciókkal szemben védő polifenolokban (melyek közül kiemelendő a katechin, az epikatehin és a quercetin) gazdag, ezért erőteljes antioxidáns hatással van a bőrre.

 

Squalane eo 1 0

A squalene ún. hidrogenizált formája. Az emberi bőrben, a bőr által termelt faggyúban is megtalálható természetes anyag. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító emollient anyag, természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban.

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Stearyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, stabilizáló és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A stearyl alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)

Goji bogyó gyümölcsének a kivonata, melyet a kozmetikumokban elsősorban erőteljes antioxidáns tulajdonsága miatt használnak. A truthinaging szerint a goji bogyó nem csak kiváló antioxidáns, hanem gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a cink, vas, szelénium és kálcium valamint B vitamint és C vitamint is tartalmaz. Egy 1991-es kínai tanulmány szerint a goji bogyó segít a DNS károk helyreállításában, illetve azok megelőzésében. Ázsián kívül viszont nem igazán készültek eddig tanulmányok a goji bogyó hatásosságának vizsgálatára.

A gránátalma kivonata. A CosIng szerint tonizáló, bőrösszehúzó és a kozmetikai szerek szagát elfedő (maszkoló) összetevő. Paula Begoun kiváló alkotónak tartja antioxidáns illetve rákellenes hatása miatt, ám ezt egyelőre emberi bőrön nem, csupán állatkísérletekben sikerült bizonyítani. Az érett, ráncosodó bőr megjelenését jelentősen javítja. 

Szőlőmagkivonat. Kiváló antioxidáns, és segít megvédeni a bőrt a napsugárzás okozta károktól. Ezenkívül sebgyógyító, bőrvédő hatása is van. További infó itt.

Retek gyökeréből, fermentálással előállított összetevő. A fermentálás során egy antimikrobiális peptid keletkezik, aminek antimikrobiális, természtes tartosító hatása van. Megtalálható az összetevő természetes tartósítszer komplexekben is, bár nem olyan hatékony, mint a jól ismert egyéb tartósítók (parabének vagy phenoxyethanol.)

Forrás: truth-in-aging, BFT

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Zabkása. A kozmetikumokban gyulladáscsökkentő, nyugtató összetevőként és hidratáló anyagként használt. A zabkásában lévő béta-glükán és keményítő védi a bőrt és hidratál, a fenoloknak és az E-vitaminnak pedig antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága van. Ideális összetevő az érzékeny, száraz, rozaceás bőrre.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A bőrben természetesen is megtalálható aminosav származék. Természetes hidratáló elem (NMF -  Natural Moisterising Factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van.

Havasi gyopár kivonat, melyet a kozmetikumokban antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevőként használnak. Paula Begoun szerint az összetevő a bőrnyugtató képességét a benne található természetes bőrnyugtató hatással rendelkező lignannak köszönheti, illetve egy leontopodium sav néven ismert vegyületet is tartalmaz, amelyről kutatások is kimutatták, hogy erősíti a bőr védőrétegét és csökkenti az érzékenység jeleit, ezzel elősegíti a bőr ellenállóbbá válását a környezeti agresszorokkal szemben.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Sziksófű kivonat. A hivatalos funkció besorolás szerint bőrkondícionáló összetevő. Egy 2008-s tanulmány az összetevő antioxidáns és pigmentfoltok elleni tulajdonságát vizsgálva in vitro (kémcsőben végzett) kísérletek alapján arra a megállapításra jutott, hogy a sziksófű ígéretes anti-aging összetevő kozmetikai használatra. Az Annamarie Börlind cég szerint az összetevő fokozza a víztartalmat és emeli a bőr nedvességtartalmát. Az ezt alátámasztó szakirodalmat sajnos nem sikerült megtalálni.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer. 

Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.

Linolsav vagy más néven omega-6 zsírsav. Telítetlen zsírsav, melyet bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak a kozmetikumokban és számos növényi olajban is megtalálható. A bőr felső rétegében is megtalálható összetevő, aminek fontos szerepe van a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) fenntartásában, antioxidáns és gyulladáscsökkentő. A linolsav hasznos összetevő lehet a pattanásokkal küzdők számára is, mert gyulladáscsökkentő hatása van a pórusokon belül is és folyékonyabbá teszi a sébumot (faggyú), ami így kisebb valószínűséggel tömíti el a pórusokat, e szerint a tanulmány szerint pedig jelentős mértékben képes csökkenteni a pigmentfoltok méretét és súlyosságát is. Részletesebb infó az INCIDecoderen.

Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Olajsav. Az olajsav egy zsírsav féle, melyet elsősorban bőrpuhító (emollient) anyagként használnak. A zsírsavak a bőr természetes védőrétegének fontos elemei, így a bőr számára hasznos összetevők. A zsírsavak és így az olajsav is különösen ajánlott összetevő a száraz bőrre.

Palmitinsav. Bőrpuhító (emollient), emulgeálószer. Paula Begoun szerint habot képző tisztító anyag, mely szárító  hatással lehet a bőrre.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.