Elyn's Lab

Ár:   4990 Ft   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   online, drogériák   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)
Vedd meg online a HelloSkin-n 4990 Ft-ért megnézem

A krémet és az összetevőket feltöltötte: vidaagnes98, Módosítva: 2022. augusztus 1.

Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   online, drogériák
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)
Vedd meg online: HelloSkin, 4990 Ft

• kifejezetten problémás, pattanásos, érzékeny bőrre, kombinált bőrtípusra lett megalkotva;
  • nyugtatja az irritált, húzódó, kipirosodott bőrt;
  • nincs matt finise, viszont nem nehezíti el az arcbőrt, így zsíros bőr esetén is szuper választás lehet;
  • jól rétegezhető;
  • éjszakai, de nappali hidratálóként is használható, hiszen stabil marad a fényvédő alatt is;
  • gyorsan beszívódik;
  • beszívódás után kellemes, puha érzetet hagy maga után;
  • a test ápolására is használható;
  • illat- és színezékmentes;
  • potenciálisan irritáló alkoholoktól mentes;

VÁSÁROLD MEG

Ár: 4990 Ft , Eladó: HelloSkin
Fizetés: banki utalás, utánvét, bankkártya, Szállítás:futárszolgálat
Ár: 3000 , Eladó: Anada
Állapot: 3x használt, Helyszín: Budapest, Esztergom, fizetés: Személyes átvétel
3100 Ft Elyn's Lab All-In Extra Könnyed Hidratáló és Bőrnyugtató Arckrémgél
Ár: 3100 Ft + posta , Eladó: csibeva
Állapot: bontatlan, Helyszín: --, fizetés: Packeta (+1290 Ft) vagy Foxpost (+1499 Ft)

Tiria

KonDori

2023. szeptember 27.

Még csak két hete használom, első benyomásom viszont nem túl jó vele kapcsolatban. Annak ellenére, hogy könnyed az állaga, a "viselete" nem az. T vonalban zsíros, többi helyen száraz, vízhiányos a bőröm, érzékeny, miteszerekre és zárt komedókra hajlamos... Ezt a hidratálót csak az esti rutinomban tudom elviselni, mert nehéznek, zsírosnak érzem. Vhogy nem olyan kellemes. Próbáltam csak keveset nyomni, ahogy a termék hátulján javasolják, de úgy is zsíros érzetet hagy maga után, nem nagyon akar beszívódni. Nem tudom eldönteni, hogy az egy-két megjelenő pattanáson ez a krém vagy a mostani nagy meleg okozza-e. Minden esetre még kísérletezek vele kicsit. Ha mást nem, előveszem az őszi/téli időszakban, talán akkor jobban be fog jönni. Egyelőre 3 pontot kap.

Update: A pattanásokat nem ez a krém okozta, de nem lett magy kedvenc arcra. Továbbra is kellemetlen viselet, csak az esti rutinban viselem el, mert szörnyen zsíros érzetet hagy maga után, sokáig. Nehéznek érzem. Viszont borotválkozás után szuper a bikinivonalra, h ne pattogjon ki, ill. a kipaalttogott részekkel csodát tud tenni. De arcon nem egy főnyeremény. Nme újravevős.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 27.

rekalacs

2023. szeptember 19.

Könnyed kis krém, nekem nem hagy zsíros érzetet maga után. Nagyon kényelmes és elegáns megoldás a pumpás adagolás. Örülök, hogy magyar termék!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 19.

Becca04

Bőrtípus: Zsíros
2023. szeptember 13.

Nagyon szerettem volna szeretni...
Több esélyt is kapott de egyáltalán nem tudtam megszeretni. Kombinált bőröm van, mindig a könnyedebb / lotion hidratálókat keresem és azt hittem, hogy tökéletes lesz + szuper hatóanyagok is vannak benne. Viszont még az én bőrömet sem tudta eléggé hidratálni, húzódott a bőröm és nem volt jó érzés. Bikinivonalra használtam el borotválkozás után na de ennyi pénzért...

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. szeptember 13.

Nagyon szerettem volna szeretni...

ansc

2023. szeptember 11.

Egyszerű kis hidratáló. Összességében megvagyok elégedve, remek az ár-érték arány.
Nekem egyáltalán nem nehéz az arcomon, egy teljes pumpányi adag már szinte sok is lenne. Nem ragad, nem okoz pattanásokat.
Teljesen illatmentes és szagmentes is! Álltalában az 'illatmentes' kencéknek szoktam érezni egy kis fura szagát de ennek semmi.
Egyébként a csomagoláson fel van tűntetve, hogy éjszakára javasolt a használata...
Annak ellenére, hogy tetszik, azért azt el kell mondanom, hogy a The Ordinary NMF-ét meg sem közelíti. Azt sokkal inkább ajánlanám.
Tetszik a pumpás adagoló, ez nagy előny a tubusos kiszerelésekkel szemben amikben még 15ml anyag bennragad.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 11.

vvv

2023. szeptember 8.

Sajnos nem tudom szeretni. Valakinek biztos könnyed a fején, de nekem nem. Annyira csillog, ami kissé már a "zsíros a pofám"-érzetet nyújtja. Pedig mikor felkenem, olyan könnyed állagúnak tűnik. Ragadni viszont nem ragad.
Csúnya lett tőle a bőröm.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. szeptember 8.

Csúnya lett tőle a bőröm.

bogcsii

2023. szeptember 8.

Esti krémnek használom (nappalra a másikat) számomra tökéletesen hidratál, reggel nem húzódik az arcom mosakodás után mert tette a dolgát éjszaka. Könnyű állag gyorsan beszívódik. Az összetevők gyönyörűek. Azonnal újravevős

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 8.

virag0524

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2023. augusztus 10.

Kombinált bőröm nagyon szereti, nagyon puha lesz tőle a bőröm, szépen nyugtat és hidratál. Tetszik a pumpás kiszerelés, így az utolsó cseppig ki tudom sajtolni belőle a krémet. Sokszor újravevős! :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. augusztus 10.

Krisz86

2023. augusztus 7.

Zsíros/kombinált bőr.
Azt elnézem tőle,hogy fénylek tőle,mint a Salamon t*ke,de ami igazán nem tetszik,hogy nagyon ragad tőle az arc bőröm..
* Gondoltam elkennem a kezemre,az úgyis mindig száraz. Jobban beszívja,de alig hidratál és közben kicsit ragacsos érzettet hagy ott is...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. augusztus 7.

Zsíros/kombinált bőr.

ttkata

2023. augusztus 2.

Számomra egy átlagos, jól működő, szép összetevőjű hidratáló.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. augusztus 2.

Számomra egy átlagos, jól működő, szép összetevőjű hidratáló.

petrucsita2004

Bőrprobléma: Bőröregedés
2023. július 29.

Sajnos nem az a könnyed krém amit igér.Zsíros,ragacsos marad a bőröm,és kis pattanásokat okoz.Kézkrémnek leszek kénytelen elhasználni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. július 29.

Antioxidánsok: Madecassoside
Gyulladáscsökkentők: Madecassoside, Allantoin, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract
Hidratálók: Glycerin, Zinc PCA, Urea, Sodium Hyaluronate, Lactic Acid, Propylene Glycol, Sodium PCA, Diglycerin, Sorbitol, PCA
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid, Citric Acid
Vitaminok: Panthenol

Squalane eo 1 0

A squalene ún. hidrogenizált formája. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító, bőrpuhító, selymes és sima bőrt nyújtó emolliens anyag, mely segít megelőzni a vízhiányt és a transzepidermális vízvesztést (TEWL). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban. Minden bőrtípus számára hasznos összetevő, aknés bőrre is használható, mi több, az Incidecoder leírása szerint gombás eredetű bőrproblémák, például seborrhea vagy gomba okozta pattanások esetén is jótékony hatással van a bőrre.

Glycerin h 0 0

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Zselésítő anyag a vízalapú készítményekben, stabilizáló, sűrítőanyag a víz-olaj alapú krémekben

A cink önmagában a pattanások ellen hatásos gyulladáscsökkentő, míg a PCA (pyrrolidone carboxylic acid) egy aminosav származék, ami egy a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem (NMF - natural moisterizing factor). A cink PCA állítólag nem csak hogy e kettő összetevő előnyét ötvözi, hanem még csökkenti is a bőr faggyútermelését (amit a cink magában nem tesz meg).

A madecassoside az ázsiai gázlóból, vagy más néven a gotu kolából kivont triterpene. Hatásos antioxidáns, elősegíti a kollagénszintézist és sebgyógyító hatása is van. Egy 2008-as, L'Oreál kutatás szerint 5% C-vitaminnal kombinálva már 0,1%-os koncentrációban is előnyös a nap által károsított bőrre.

Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

A bőrben természetesen is megtalálható aminosav származék. Természetes hidratáló elem (NMF -  Natural Moisterising Factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő, oldószer, valamint segít a bőrben tartani a nedvességet. Az összetevő viszkózusabb, mint a sima glicerin, és a vízmegköző képessége is alacsonyabb, viszont a hatása hosszabb távú.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Búzából előállított, leginkább hajápolókban használt hajkondícionáló, hidratáló összetevő. Alacsony molekulasúlyának köszönhetően könnyen beszívódik a hajszálak belsejébe.

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

A lizin egyike a 21 fehérjealkotó aminosavnak, mely a szervezetben található fehérjék egyik alap építő köve. Az aminosavaknak a kozmetikumokban vízmegkötő, sebgyógyító és antioxidáns tulajdonsága van. A lizin erősíti a bőr felületét.

PCA h

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Uborkakivonat. Paula Begoun szerint a közhiedelemmel ellentétben az uborkakivonatnak nincs nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása, Leslie Baumann The Skin Type Solution című könyvében azonban a gyulladáscsökkentő, érzékeny bőrre javasolt összetevők között említi. A nyugtató hatás mellett az uborkában található lutein nevű anyag  talán csökkenti a bőr melanintermelését (melanogenesis), így a pigmentfoltok elleni harcban is hatásos lehet. Továbbá in vitro (azaz kémcsőben végzett) kutatások szerint az ubokában található összetevők segíthetnek a bőrt megvédeni a karcinogén (rákot okozó) összetevők ellen.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)