Ezt a terméket már nem gyártják!

Essence 3D Duo Szemhéjpúder
Ár: | 900 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 2,8 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Kmanci, az összetevőket feltöltötte: anonymous, Módosítva: 2016. augusztus 17.
Kiszerelés: | 2,8 g | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
3D kinézettel és effekttel, dombornyomott mintával alkalmazható nedvesen és szárazon is egyaránt. Kitűnően pigmentáltak, könnyű textúrájúak, selymesek, ragyogóak.
9 színben elérhetőek.
Ferric Ferrocyanide
Titanium Dioxide / CI 77891
VÁSÁROLD MEG
Állapot: újak
Imádtam ezeket a szemhéjpúdereket, főleg a lilát. Sajnálom, hogy már nem gyártják, mert nagyon szerettem őket és továbbra is vásároltam volna.

Ezüst/rózsaszín árnyalatot használtam belőle, még van is benne. Szeretem nagyon, angyali tekintet varázsolt.

Több árnyalatot is próbáltam. Szép színei vannak, erősen pigmentáltak. Viszont ami engem zavart, az, hogy a csillámos festékek leperegtek a szemem alá.

A 06 irresistible brazilian sun arany-zöld változatát vásároltam meg. Ár-érték arányban szuper. Szépen pigmentált, szárazon lágyabb, halványabb színei vannak, a nedves felviteltől pedig brutálisan intenzív színek jönnek elő belőle. Nagyon szép.

11-es, irresistible fox-trott árnyalat van meg. Nekem abszolút bejött. Gyönyörűen pigmentált a színe, nem nagy csillámos, de azért rendesen hozza a csillogó hatást. Az esküvőmön ezzel volt kisminkelve a szemem és ezt a nagy próbatételt is kiállta! Nem kellett javítgatni, nem ült bele a mozgó szemhéjam redőjébe. Egész éjjel bírta a strapát primer nélkül is! Ezért az árért abszolút 5 csillagot érdemel a részemről. (Az igaz, hogy törékeny, az enyémet is leverte a férjem és szerteszéjjel tört, de ez minden porállagú sminknél így van--- viszont "megjavítottam" a titkos módszeremmel - 70%-os alkohol, bármelyik patikában kapni - igaz így összekeveredett a szín, de a végeredmény valami mesésen szép arany árnyalat lett, alig várom, hogy kipróbáljam!)

Nagyon szeretem, itt vettem krémmánián, mindkét szín nagyon szép, szemhéjalap nélkül is elég tartós és pigmentált ^^
Update:Leejtettem és összetört, vigyázzatok vele, törékeny :'(
Update2: Kézzel szebben swacthol, mint ecsettel, de szép szolid sminket lehet vele készíteni :) Összességében egy 4es :)

Update:Leejtettem és összetört, vigyázzatok vele, törékeny :'(

Véletlenül nincs valakinek a fenti képen a jobb oldali felső eladásra? (Budapest)
Pont olyan színű a szemem, mint az a két szín. Világos kék és sötétebb kékes-zöldes-szürkés az íriszem.
Sajnos pont kivonták, mire rászántam magam, hogy megveszem. Már sehol sem lehetett kapni, mire észrevettem, a teszterek közt, hogy létezett egy olyan árnyalat is. A sötét kékes lilásat megvettem, és volt egy másik zöldes árnyalatú is, azt is. Szeretem őket, igen, kicsit porzik az elején, de nedves törlőkendővel még az elején korrigálom, utána már rendben. Talán kicsit kopik nap végére, ezért tartóssága hagy némi negatívumot, de maga a színek, nekem gyönyörűek. Ma már szerintem ha egy enyhe fénylő, csillámló szemfestéket tesz fel az ember, már nem olyan kirívó, mint kb. 10-20 éve. Sokkal elfogadottabbak, és hordhatók hétköznapokon is.

Nekem a 03 irresistible first love árnyalat van meg ebből a szemhéjpúderből. Nem a kedvencem. Szárazon, ecsettel próbáltam eddig, de nem túl pigmentált. A csillogás látszik, a szín viszont kevésbé.

A 04-es (irresistible caramel cream) árnyalat van meg nekem (rögtön 2 példányban :)), mert ugyan nem "A Tökéletes Szemhéjpúder", de nagyon szép fényes színe van, emiatt nagyon megkedveltem. A nap végére sem gyűlik össze a ráncokban, viszont többször tapasztaltam, hogy a szemem alatt is volt már estére belőle, pedig igyekszem nem szétkenni. Sajnos eléggé porlik, töredezik, emiatt sem tudom 4 csillagnál jobbra értékelni, de nincs szívem rosszabbat adni sem.

A 08-as irresistible vanilla latte van nekem, nagyon szépen csillog, de csak a ujjammal tudom valahogyan elkenni. Könnyen lepereg, és akkor mindenhol csillog a szemem körül :) Ilyen nagyobb darabokban jön, nem krémes sajnos, pedig a színe szép. Ezért is nem használom sokat.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Emolliensek: Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Hydrogenated Polydecene, C12-13 Alkyl LactateEmulgeálószerek: Polysorbate 20
Tisztítószerek: Polysorbate 20
Illatanyagok: Benzyl Alcohol
Színezékek: CI 77491, CI 77492, CI 77499, Ferric Ferrocyanide, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sorbic Acid, Sodium Dehydroacetate, Dehydroacetic Acid
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.
Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.
Nem ragadós emollient anyag hidratáló tulajdonsággal, mely a krémet könnyen kenhetővé teszi és selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Egy 10 önkéntessel végzett tanulmányban azt találták, hogy a polydecene-nek van bőröregedés elleni hatása is (legalábbis az ásványi olajhoz viszonyítva, merthogy az volt a viszonyítási alap).
Lágyító (emollient) és hidtaráló funkciójú szintetikus vegyület, amely kőolaj és tejsav származéka. (Forrás)
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.
Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.
Emulzió stabilizáló, felületi hártya képző (film forming) és sűrűség szabályozó segédanyag.
Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak.
Emulgeálószer, felületaktív anyag.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.
Porosz vagy berlini kék színű szintetikus kozmetikai színezék. Leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk az összetevővel.