Ezt a terméket már nem gyártják!

Essence Soo Glow! Cream To Powder Highlighter
Ár: | 1049 Ft | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | 4 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Vicus, az összetevőket feltöltötte: NoraH, Módosítva: 2016. november 12.
Kiszerelés: | 4 g | |
CI 77491
Titanium Dioxide / CI 77891
VÁSÁROLD MEG
Állapot: Parszor hasznalt

A rózsaszínt használtam néhány hónapig, szép fényt adott az arcomnak, de akárhányszor használtam szemzugba is mindig piros és duzzadt lett a szemem, így megutáltam és inkább egyáltalán nem használtam sehova.

Visszatekintve az utobbi 3 evem highlighter-tortenetere, ez volt az egyetlen termek amiert igazan erdemes volt penzt kiadni. El lehetett erni vele azt az igazi profi, instas, vilagito, arcformalo hatast. Csak az volt a baj, hogy nekem az ezust szinu volt meg, a masik variacio pedig a rozsaszines volt, es az en arcomhoz az arany illett volna. De igy is bezsebeltem par bokot erte. Meg a sminkes ismerpsom is megdicserte.
Ez limitalt kiadas volt, keresem melto utodjat, arany szinben..

Ez limitalt kiadas volt, keresem melto utodjat, arany szinben..

A fehér van meg. Egy darabig használtam, de annyira nem kedveljük egymást. Tetszik a krémes állaga, de emiatt mászkál. (Sajnos nem túl higiénikus a csomagolás sem.) Nem olyan selymes mint amilyet szerettem volna, és a színe is kevés, inkább csak csillog tőle a fejem. Összességében nem rossz, de nem is jó. Valószínüleg előbb fog lejárni minthogy elhasználjam, és amikor ez megtörténik, nem veszem újra, de próbának nem volt rossz.

Én az ujjammal szoktam felvinni, úgy nagyon szép színt ad.

Én az ujjammal szoktam felvinni, úgy nagyon szép színt ad.

A fehér van meg, és a krémes állag ellenére iszonyúan sokáig elég, régóta használom! Ujjal is szépen el lehet oszlatni, ami nálam plusz, mert nem szeretek húszféle ecsettel pepecselni, az alapozómhoz is szivacsot használok. Az Essence-nek azóta sok highlightere jelent meg, próbáltam mást is, de én ezt kedvelem a legjobban.

a pezsgőszínű van meg, én a krémes állag miatt inkább az ajkam felé használom, arra tökéletesen bevált, arccsontra azonban nem, nekem ott nem bizonyult tartósnak

Szep kis termek, valahogy olyan bajos hatasu az a kis atlatszo dobozka :D eleg csillogos, ezert vigyazni kell vele, en az arccsontomon nem is szoktam hasznalni, csak szemhejra meg szemoldok ala, ott csodas :)

Nekem a rózsaszín van meg, ami visszagondolva nem a legjobb döntés volt meleg tónusú bőrre, de maga a termék szuper, nagyon szeretem. Ujjal nagyon egyszerű felütögetni bőrre indulás előtt, bár alkalmi sminkhez nem szoktam használni, csak mindennapihoz. A por alapú highlightereket sajnos nem tudja nálam felülmúlni, de (főleg a drogériás kínálathoz képest) egy meglepően jó kis cucc. Ha elfogy, szerintem kipróbálom a fehéret is :)

Nem sok highlightert használtam, de ezt a kicsikét (pontosabban a fehéret) 350 Ft-ért sikerült beszereznem, és nagyszerű barátok lettünk. Könnyű felvinni, viszonylag természetes a hatása, a mindennapokra is hordható. Szeretem, sokat használom.

Rózsaszín van meg, a színe miatt vettem csak, épp kellett egy rózsaszín highlighter, nem vártam sokat, ez volt az egyetlen drogériában megtalálható, de nagyon vállalható a használata, az állaga és az eredmény is. Ujjal a legkönnyebb felvinni. Engem pozitív csalódás ért, nem kedvelem amúgy az essence sminktermékeket, de ezt jól eltalálták.

Antioxidánsok: BHTHidratálók: Lanolin
Emolliensek: Ethylhexyl Palmitate, Isostearyl Isostearate, Isopropyl Palmitate, Lanolin, Glyceryl Caprylate
Emulgeálószerek: Glyceryl Caprylate
Illatanyagok: Ethylhexyl Palmitate, Isopropyl Palmitate
Színezékek: Carmine / CI 75470, CI 77491, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: BHT
Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként. A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)
A természetben is előforduló paraffin viasz (szénhidrogének keveréke). Emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó anyagként használt a kozmetikumokban.
Keményítőféle, melyet csomósodás elleni (anticaking) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A truthinageing szerint az összetevő képes növelini a fényvédők faktorszámáti (mindössze 5% Aluminum Starch Octenylsuccinate 40%-al növelheti a Titanium Dioxide fényvédő képességét.) Az EWG szerint fő kockázata az összetevőnek, hogy nehéz fémmel és ólommal is szennyezett lehet. A CIR (Cosmetic Ingredient Review) szerint az összetevő használata bizonyos mennyiségi és minőségi előírásokat betartva biztonságos a kozmetikumokban.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Pálmaolajból előállított bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Pattanásokra hajlamos bőrűeknek jobb kerülni, mert potenciális pórus eltömítő.
A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.
Felületi hártyaképző anyag (film forming agent). Lyukacsos polimer, amely képes a felesleges faggyút és olajat beszívni a bőrről. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/methylmetacrylate-crosspolymer/
Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) . Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Bár korábban a lanolint megvádolták azzal, hogy allergén anyag, egy 2001-es kutatás ezt alaposan megcáfolta. A kutatásban több mint 24000 tesztelő vett részt, és csupán 1.7% volt azok aránya, akik allergiások vagy érzékenyek voltak a lanolinra. Ez az arány még kisebb volt akkor, amikor az alkalmazott lanolin koncentrációja 50% alatt volt. Tehát a lanolin egy száraz bőrűek számára kiváló emollient és hidratáló anyag, a zsíros bőrre azonban nagy sűrűsége és zsíros állaga miatt nem ajánlott.
Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.
Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Pattanások (acne)