Ezt a terméket már nem gyártják!

Essence Studio Nails Triple Care
Ár: | 650 Ft | Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |||
Kiszerelés: | 8 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: mesayaa, Módosítva: 2020. május 22.
Kiszerelés: | 8 ml | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |
Tripla előny: a textúra hidratálja, erősíti és védi a körmöket. a speciális formula E-vitamint és glycerint tartalmaz, hogy biztosítsa a gyönyörű, ápolt körmöket. Egyszerűen kend fel a körömápolót a természetes körmödre és hagyd megszáradni.
CI 60725
Nitrocellulose
Butyl Acetate
Ethyl Acetate
i
Inkább csak önmagam megnyugtatására jó, hogy kentem valami erősítőt a körmeimre. Alaplakként használni nem lehet, mert lekopik, (volt, hogy egyben lejött róla), a körmeim állapotán nem javít semmit. Kifutóként vettem, de annyit sem ért.

Nem vált a kedvencemmé . Ugyanúgy törik melle a körmöm , bár ez köszönhető a kórházi kézfertőtlenítőnek is.

Gél lakkoztatni jártam manikűröshöz. Nagyon gyengék voltak a körmeim, elvékonyodtak, beszakadtak, töredeztek. A manikűrösöm szerint a drogériás körömerősítők semmit sem érnek. Az ára miatt esett erre a választásom, nem akartam sokat költeni, mégis gondoltam hátha segít valamicskét és legalább színtelen lakk csillogjon a körmeimen. Azóta is rendszeresen használom alap lakknak. Gyorsan szárad. A körmeim erősebbek és gyorsabban nőnek. Bevált.

Lényegében azért vettem, hogy erősebbek legyenek a körmeim és csodásan be is vált. 3 hete használom, a lakkjaim alá és így nem szakadozik, töredezik be.
Gyorsan megszárad egyébként.:)
Kb 600-700 Ft körül volt.

Gyorsan megszárad egyébként.:)
Kb 600-700 Ft körül volt.

Nekem remekül beválik. Tényleg. Rágom a körmöm, és ha nem, akkor meg beszakad letörik stb. Mindig is küzdöttem vele, úgyhogy mindig rövid körmöm van, azt festem ki különböző színekkel. Most kb. 3 hete rendszeresen, előtte rendszertelenebbül, használom ezt a triple care lakkot és látványosan nőni kezdtek a körmeim és erősödnek. Nem szakadnak be olyan könnyen.
Színes lakkok alá használom, magában nem nagyon, de lényeg, hogy eddig elég hatásosnak tűnik. Nagyon elégedett vagyok vele. És ráadásul olcsó. Hiába, na, ez az Essence bejön nekem.

Ősszel, télen szoktam használni, amikor kevesebb vitamint tudok bevinni a szervezetembe, és könnyebben törnek a körmeim. Nekem bevált. Egy rétegben kenem fel, ha színes lakk megy felé, akkor sincsen baj.

1 hónapja használom de nekem nem jött be :( azóta folyamatosan törnek a körmeim és alaplakként sem a legjobb mert utána a színes lakkot simán letudtam húzni a körmömről, szépen csillog de ennyi :/

Nekem igazábol bevált. Évek óta körömrágással küszködök, igy nagyon gyengék voltak a körmeim. Kb 4 hónapja szokok le, kisebb nagyobb sikerrel és ez a lakk olyannyira megerősítette a körmöm, hogy már lassan nem is hajlik meg! ♡♡♡

Antioxidánsok: Magnesium Ascorbyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Tocopheryl AcetateGyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice
Hidratálók: Propylene Glycol, Glycerin
Vitaminok: Magnesium Ascorbyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Glyceryl Linoleate, Tocopheryl Acetate
Alkoholok: Isopropyl Alcohol
Emolliensek: Isopropyl Myristate, Panax Ginseng (Ginseng) Root Extract, Glyceryl Linolenate, Glyceryl Linoleate, Helianthus Annuus (Sunflower) Oil, Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil
Emulgeálószerek: Glyceryl Linoleate
Illatanyagok: Isopropyl Myristate, Isopropyl Alcohol, Ethyl Acetate
Színezékek: CI 60725
Vízben oldódó, nem irritáló C-vitaminféle. Viszonylag stabil; stabilabb, mint a sima C-vitamin (Ascorbic Acid), ami fény és levegő hatására gyorsan lebomlik. Az össszetevő hátránya, hogy az Ascorbic Acidhoz képest kevéssé szívódik fel jól, viszont INCIDecoder információi szerint hatékony antioxidáns, segíti a bőr kollagéntermelését és a C-vitamin származékok közül neki van a legjobb bőrvilágosító hatása, így hatásos összetevő lehet fakó, élettelen bőrre. A thebeatybrains szerint pH 7 értéken stabil.
Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.
1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.
Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Mesterséges olaj, amit bőrpuhító (emolliens), sűrítő, és sikosító (a krémet könnyebben kenhetővé tevő) anyagént használnak. A zsíros bőrűeknek és pattanásokra hajlamosaknak érdemes kerülni, mert komedogén (pattanásokat okozó) és pórus elzáró összetevőnek számít.
Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van, valamint segíti a sebgyógyulást és általában a bőr regenerálódását is. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
A rendkívül értékes, Ázsiában őshonos gyógynövény, az Araliaceae, azaz az ázsiai ginzeng gyökér kivonata. Hatását irodalmi adatok igazolják. A kozmetikában emoillent, hajkondícionáló, tonizáló és bőrvédő hatásáért használják. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, fiatalít és talán elősegíti a sebgyógyulást is.
A linolénsav észtere, az F vitamin egy formája. Bőrpuhító (emollient).
A citrom gyümölcsének a kivonata. Mivel citromsavat is tartalmaz, így általában természetes, enyhe hámlasztó szerként használják a kozmetikumokban, általában más AHA-tartalmú gyümölcskivonatokkal kombinálva. Mint minden citrusfélével, érzékeny bőrűeknek érdemes óvatosnak lenni az összetevővel, mivel nagy mennyiségben fényérzékenyítő és kontakt dermatitiszt indukáló hatással lehet a bőrre.
Szőlő gyümölcs kivonat. Bár a szőlőmag kivonatnak és a szőlőmagolajnak előnyösebb (antioidáns) hatásai vannak a bőrre, de az összetevő egyik gyártójának információi szerint a szőlő gyümölcsének a kivonata is rendelkezik némi antioxidáns, valamint nyugtató, hidratáló és tápláló hatással.
A linolénsav észtere, az F vitamin egy formája. Bőrpuhító (emollient).
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A napraforgó olaja a növény magjából sajtolással nyert illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient (bőrphító) hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatású és segít a bőr barrier funkciójának javításában a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, valamint gazdag forrása a zsírsavaknak (így péládul a linolsavnak). Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.
Gránátalmamag olaj, mely más növényi olajokhoz hasonlóan zsírsavakban gazdag, kiváló emollient, bőrpuhító olaj. E szerint a tanulmány szerint a gránátalma mag olaj serkenti az epidermisben (bőrünk felső rétege) lévő sejtek osztódását, vagyis az epidermisre regeneráló hatással van. Szájon át bevéve a gránátalma mag olaj rákellenes és gyulladás csökkentő hatású is, de nem találni információt arról, hogy ezt a tulajdonságát a bőrre kenve is megőrzi-e.
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.
A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer. Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.
Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.