Ezt a terméket már nem gyártják!

Eucerin AQUAporin ACTIVE Hidratáló Arckrém Normál, Vegyes Bőrre
Ár: | 3571 Ft | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | 40 ml | Bőrtípus: | Normál, Kombinált, Zsíros | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | Vízhiány |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: szhkrisztina, Módosítva: 2016. február 1.
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Arcápolók | |
Bőrtípus: | Normál, Kombinált, Zsíros | |
Bőrprobléma: | Vízhiány |
Jellemzők:
- Intenzív hidratáló hatás
- Természetazonos glüko-glicerol aktív hatóanyag tartalom
- Aktiválja a bőr aquaporin hálózatának működését
- Könnyen, gyorsan beszívódik
- Használatával az arcbőr puha, telt és üde tapintásúvá válik
- Illatanyagot tartalmaz
- Nem mitesszerképző
- A terméket érzékeny arcbőrű egyéneken is tesztelték
Előnyök:
- Optimális hidratáló hatás a bőr mélyebb, epidermális rétegeiben is
- Könnyű állagú krém a normál és vegyes arcbőr igényeinek megfelelően kifejlesztve
Water / Aqua
Phenoxyethanol
ta
Parfum/Fragrance
i
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Mivel elég erőteljesen hámlott az arcbőröm, ezért a kozmetikusom tanácsára kerestem egy felszíni vízhiányos bőrre való krémet. Az egyik hazai youtuber videójában hallottam erről a krémről és gondoltam kipróbálom.
Első pár használat alkalmával csodát tett a bőrömmel, de ahogy egyre többször használom olyan, mintha kezdene hozzászokni a bőröm, így kicsit mintha vesztett volna a hatékonyságából.
Alapvetően nem egy rossz krém. Szívesen ajánlanám másnak, de én úgy érzem nem ez lesz az igazi csodaszer számomra.

Egy kellemes, könnyű hidratálókrém. Jó volt használni, de nem volt semmi "hűha" hatás, bár ilyet nem is ígér. Sokáig hidratáltnak éreztem tőle a bőrömet, a pórusokat nem tömítette el, szépen felfrissítette az arcom, de mondjuk például a Clinique Moisture Surge arckrémje nekem jobban bevált.

Minta alapján vettem meg és nem bántam meg egyáltalán.Nagyon jól hidratál , nekem sokáig tartott, így az ára is elfogadható.
Update: ket dobozzal fogyott el, es kozben az iszonyatosan erzekeny boru baratom is hasznalta, es neki is nagyon bevalt.

Egy éve használom rendszeresen, nagyon szeretem. Nem zsíros, könnyen beszívódik és az illata sem tolakodó.

A kremmel meg vagyok elegedve - nekem telen is eleg. Nem zsirosit, konnyen felszivodik, nincs zavaro illata. Nagyon szivesen hasznalom.
Ezt a valtozatot kertem a patikaban, de tegelyeset kaptam, amiben ugyan 50ml krem van, de a fenti ar kozel ketszereset szamlaztak ki nekem - mivel tobb dolgot is vettem, igy feltunt, hogy a vegosszeg valamivel tobb, mint elore kalkulaltam (de ugye gyogyszertarak jo szokasa, hogy ugyanazokat a termekeket, pofatlanul nagy arkulonbseggel kepesek arusitani), de kifizettem. Mikor rajottem, hogy mi tortent, nagyon merges lettem, es mindig eszembe jut, mikor ezt a kremet veszem elo. Igy jar az ember, ha kutyafuttaban megy gyogyszertarba.

Kellemesen hidratáló, könnyű krém. Nem fényesedik ki tőle a T-vonalam. Minden nap használom, akár este is. Télen még a párom is rájár... :P
Megéri az árát, főleg ha akciós.

Megéri az árát, főleg ha akciós.

Nagyon jó krém, én nyáron használtam az UV szűrő nélküli változatát. Kellemesen hidratál, nem szárad tőle a bőröm és külön jó, hogy - zsíros bőröm lévén - nem keletkezik tőle annyi pattanásom, mint úgy általában véve a többi krémtől. Ha elfogy, nyáron újra megveszem.

Nagyon jó ez az arckrém! Nekem az első ilyen hidratáló krémem, hiszen még nem kellet, mert még csak 13 éves vagyok. A bőröm utána, miután felkentem, kicsit ragadós lesz, de ez nem baj, mert kívülről nem látszódik és nem fogdosom az arcomat úgyse! Az ára kicsit magas. Anyukám azért vette, mert a tenger vizétől és a Balaton vizétől tökre kiszáradt a bőröm és kicsit csípett is. Ez a krém pár nap alatt (kb.3) rendbe tette az arcom! :)

Nagyon jól esett a bőrömnek, gyorsan beszívta mindet, jó puha lett és hidratált...:)
Nem zsírosodott tőle az arcom, bár én "rásminkelni" nem tudtam...:/

Nem zsírosodott tőle az arcom, bár én "rásminkelni" nem tudtam...:/

Könnyű kis nyári hidratáló, pont erre vágytam most :) Szépen rendbeszedi a száraz részeket, még amiket pattanás elleni zselével teszek tönkre, azokat is, és utána sem zsírosodik be a bőröm. Nem szeretem, hogy van benne komedogén összetevő, de egyelőre semmi rosszat nem csinál, úgyhogy elhasználom.

Hidratálók: Glycerin, Glyceryl Glucoside, Butylene GlycolAlkoholok: Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Alcohol Denat.
Emolliensek: Dicaprylyl Carbonate, Glyceryl Stearate Citrate, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Myristyl Myristate, Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Sodium Polyacrylate
Emulgeálószerek: Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol
Szilikonok: Dimethicone
Illatanyagok: Octyldodecanol, Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Methylisothiazolinone, Phenoxyethanol
Glükóz és glicerin természetes reakciójából keletkező összetevő, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint segít a bőrben tartani a nedvességet, valamint bőrkondícionáló hatással is bír. E szerint a Beiersdrof (többek között a Nivea és az Eucerin) munkatársai által készített tanulmány szerint az összetevő ösztönző hatással van az emberi bőrsejtekben található Aquaporin 3 (AQP3) termelésre, melyek a bőrsejtek közti víz és glicerol szállításában játszanak szerepet, ezáltal erősíti a bőr természetes védekezési mechanizmusát és egyúttal segít a bőr hidratáltságának a megőrzésében is. Az összetevővel elsősorban Nivea és Eucerin termékekben találkozhatunk.
Bőrjavító (skin conditioning), bőrpuhító összetevő (emollient). Segíti a többi összetevő beszívódását a bőrbe. Könnyű a bőrön elkenni, és selymes, nem zsíros utóérzetet hagy. Könnyen kenhető tulajdonsága miatt gyakran használják fényvédőkben, hogy javítson a nehezebben kenhető fényvédő összetevők (pl. ethylhexyl methoxycinnamate) használhatóságán.
Keményítő féle. Kozmetikumokban összecsomósodást megakadályozó, emluzió stabilizáló, a kozmetikumokat homogénen megtartó segédanyagként használják.
Diglicerid, melyet zsírsavakból és glicerinből állítanak elő. A kozmetikumokban bőrjavító (skin conditioning), bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használatos.
Bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Antimikróbiális hatása is van, így tartósítszerként is használt, különosen az UV szűrőt tartalmazó termékekben. Selymes érzetet hagy maga után a bőrön.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
A mirisztil-alkohol és a mirisztilsav észtere. Bőrpuhító (emollient), sűrítő és átlátszatlanná tevő (opacifying) anyag. Száraz, púder -szerű utóérzetet hagy maga után. Leslie Baumann a The Skin Type Solution című könyvében a pattanásos bőrűek számára a kerülendő összetevők közé sorolja.
Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak.
Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló, felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó anyag.
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Egy viszonylag irritáló hatású tartósítószer, melyet ma már leginkább csak lemosható termékekben használnak.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)