Fabulon

Ár:   840 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   24 db   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: zizz89, Módosítva: 2019. november 5.

Kiszerelés:   24 db
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Hatékonyan eltávolítja a vízálló sminket és szennyeződéseket, különösen ajánlott zsíros, pattanásos, problémás bőr tisztítására. Szalicilsav tartalma elősegíti a tág, könnyen szennyeződő pórusok összehúzódását. Fűzfakéreg tartalma nyugtatja a bőrt. Hidratáló hatóanyagai késleltetik a bőr kiszáradását.

Tiria

v.alexandra27

2020. október 14.

Még egy Beauty Box során jutottam hozzá. Problémám nem volt vele, sok sminket nem hordok, azt viszonylag jól leszedte, engem nem csípett vagy irritált, talán egy minimális pórusösszehúzó hatása volt, de lehet csak én láttam bele :D alapból nem használok ilyen kendőket, így mással nem nagyon tudom összehasonlítani.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 14.

TamaraS

Bőrtípus:  -
2020. március 31.

Nekem bejött, jól tisztít ha nincs rajtam smink (azt mással mosom le), kellemes a használata. Én nem tapasztaltam csípő érzést, pedig érzékeny a bőröm.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. március 31.

dlrexqs

2020. január 26.

Nekem ez olyan semmilyen termék.
Alaposan tisztít (ha nem viselsz sminket, de erről mindjárt bővebben), mattít is valamennyit, viszont csíp. Nem túl kellemes élmény fájó arccal elhagyni a fürdőszobát.
Mivel rá van írva a csomagolásra, hogy smink eltávolítására is alkalmas, bátorkodtam kipróbálni, igaz-e. Nos, a szempillaspirállal (úgy is, ha nem vízálló) és a szemhéjtussal rendesen küszködik, kis sminkmaradványok maradnak belőlük emlékeztetőül az arcomon, a többit maradéktalanul leszedi. Igazából ez nem is bosszant, úgyis szoktam még mással is tisztítani az arcomat, mert szeretem, ha tényleg lejön róla minden "kosz". Csak hát az ígéret...
Legalább az illata kellemes.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. január 26.

Nekem ez olyan semmilyen termék.
Legalább az illata kellemes.

Viki9727

2019. december 21.

A smink eltávolító funkciójáról nem tudok mit mondani mert az arcomon nem használtam a terméket. A hátam nagyon pattanásos főleg télen, így azt törölgettem vele napi szinten. Sok pattanás eltűnt, kisebb lett, szépen leszárította őket. Nekem nagyon tetszik, de szerintem ez a kendő forma miatt elég sok a szemetet termel.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. december 21.

r080tc4t

2019. december 5.

Nem igazán hozza le a sminket, vagyis látszatra igen, de ha utána átmosom az arcom micellás vízzel, akkor látványos, hogy mennyi smink maradt utána. Ez a része nem is szörnyű, viszont az orromat annyira kiszárítja, hogy másnapra tiszta fényes, elvékonyodott, hámló bőr borítja... Egyelőre 2 csillag, hátha nyáron jobb lesz

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. december 5.

Enne

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2019. december 4.

Beauty box-os szerzemény, magamtól nem szoktam tisztító kendőt vásárolni (ennek több oka is van). Picit meg is lepődtem, amikor kibontottam a boxot és az egynegyedét ez a termék foglalta el. Úgy voltam vele, hogy ha már megvettem, akkor kipróbálom. Alapvetően nem zsíros és pattanásos a bőröm, csak időnként jön elő néhány duzzanat. Most épp ilyen életszakaszomban voltam, ezért 3-4 este is ezzel töröltem át az arcomat. Előtte a szem körüli sminket érdemes lemosni mással, mert ezzel a nagy kendővel nehéz például a szempillaspirált levarázsolni. Utána csak tiszta vízzel öblítettem le az arcomat. Meglepően kellemes érzetet hagy maga után különben, azt gondoltam, hogy szárítani fog, mivel zsíros bőrre ajánlják, de nem tapasztaltam ilyet, sem kivörösödést, semmit. Illata is finom. Nem tudom, mindennapos használat mellett milyen hatása lenne, de én csak ebben a néhány napban fogom elővenni havonta, így szépen el is fog kopni. Nálam mindent összevetve négyes, és ez dicséret!
Megjegyzés: az enyém úgy érkezett, hogy a tetején a lezárófólia meg volt sérülve (átvágta valami). De hamar észrevettem szerencsére, ragasztottam rá egy plusz réteg ragasztószalagot, így nem fognak kiszáradni a kendők.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. december 4.

zizz89

2019. november 9.

CSÍP.
Mintha kamaszkorom Tini Tonikjába (szintén Fabulon) mártották volna ezt a kendőt.
Pont úgy végzi is a dolgát viszont: rendesen tisztít.
Csakhát, számomra távolról sem bőrbarát. Úgyhogy csak óvatosan vele.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. november 9.

CSÍP.
Pont úgy végzi is a dolgát viszont: rendesen tisztít.
Csakhát, számomra távolról sem bőrbarát. Úgyhogy csak óvatosan vele.

Antioxidánsok: Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract
Gyulladáscsökkentők: Salix Alba (White Willow) Bark Extract, Salicylic Acid, Calendula Officinalis (Pot Marigold) Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract
Hidratálók: Propylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Emulgeálószer, felületaktív anyag.

Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.

Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

fehér fűzfa kérgének a kivonata. Szalicintartalma révén az aspirinhez hasonlóan gyulladáscsökkentő hatása van. További információ a cosmeticscopon.

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

Az orvosi körömvirág kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibateriálisgyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.

A levendula kivonata. Paula Begoun szerint a levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes hatása is. Viszont semmilyen kutatás nem utal arra, hogy a levendula hasznos lenne a bőr számára, sőt több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló és fényérzékenyítő, valamint a levendulában található linalool sejtmérgező. Paula Begoun összességében mint kerülendő összetevőt jellemzi a levendulát.

Az édesgyökér gyökerének a kivonata. A CosIng besorolása szerint az édesgyökér-kivonat bőrvilágosító (pigmentfoltok elleni), gyulladáscsökkentő, nyugtató, bőrsimító és puhító összetevő.

Közönséges diófa levelének kivonata. A CosIng besorolása szerint szövetösszehúzó, maszkoló (kellemetlen illat, íz semlegesítése), térfogatnövelő, tisztító, nyugtató összetevő.

A vadgesztenye kivonata. Növényi hatóanyag, elősegíti a gyógyulást, a bőr értágulataira összehúzó hatással van, meggyorsítja a vérelvezetést. Ausztriában 3% fölötti koncentrációban gyógyszertárköteles.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.