Újdonságok: ezeket próbáld ki az essence tavaszi sminkkollekciójából
Megérkezett az essence tavaszi sminkkollekciója, melyben szuper újdonságokat találhattok, legyen szó akár az ajaksminkről, akár az arc árnyalásáról vagy szemeink hangsúlyozásáról.
KataD
Vízben oldódó hatóanyagokban gazdag, koncentrált formula, mely erősíti, sűríti a szempillákat és serkenti növekedésüket. Kollagént, mézkivonatot, zöldtea-kivonatot, centellát, csodamogyorót és német kamillát tartalmaz. Szemöldökre és a halántékon a hajvonalra is használható. Ph értéke 6.5, a könnyel megegyező, hogy ne szárítsa ki a szemet. A hatóanyagot a kefével és a végén található szivacsos résszel reggel és este kell felvinni a szempillák teljes hosszára és a tövére. Teljes száradás után sminkelhető.
Utoljára szerkesztve: 2023.12.01. 07:49 - 2023.11.28. 23:26
Utánaolvastam, hogy ritkuló, meggyengült szempillák erősítésére milyen szereket lehet használni. Fontos szempont volt a biztonság, ezért figyeltem az összetevőkre, pl. hogy ne tartalmazzon Bimatoprostot. Pár éve használtam ilyen összetevőjű szérumot, vitathatatlan volt a hatása, de amikor az EU-ban betiltották a Bimatoprost használatát kozmetikumokban az ijesztő mellékhatásai miatt, megszabadultam tőle. A másik mumus a prostaglandin, lánykori nevén cloprostenol isopropylester volt. Ennek hormonális hatása van, innen jön a szőrösödés stimulálása is, ha jól értettem. Ezeket nem akartam bevállalni. A Farm Stay széruma a hagyományosabb alapanyagokra támaszkodik, nem ígér radikális változást, csak kitartó, legalább 4 hetes kenegetés utáni eredményeket. (4-6 hét a szempillák növekedési ciklusa.) Ezt a véleményt 3 hét után írom, vagyis kissé elhamarkodottan, de már látszanak a pozitív változások. Nem hullanak a pillák és erősebbek. Nincs allergiás reakció sem. A szérum a gyártási idő után 2 évig jó, felbontás után viszont 6 hónapon belül el kell használni, nem érdemes lazán venni ezeket a határidőket. Két tubussal szereztem be, hosszú távú használatra készülök. Türelmes kartársnőknek ajánlom.
Az INCI szépen mutatja, mik a kulcsösszetevők, és mik azok, amik hatására kevésbé számíthatunk. Értelmezni azonban nem egyszerű.
Március csak úgy tobzódik a vonzó, virágos illatokban, mi több, némelyik újdonság már a nyarat idézi elénk.