FLP Sonya Aloe Szemsmink Lemosó
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | tanácsadók | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: zsovarnai, Módosítva: 2012. április 3.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
i I ta I par
Propylparaben
ta I par
Disodium EDTA
Ajándékba kaptam, de nagyon hamar a kukában végezte. A sminket leszedte, de a szememet annyira csípte, hogy két használat után feladtam. Ezt követően arclemosóként próbáltam használni, de pár használat után az egész arcom tele lett apró piros pattanásszerű kiütésekkel.

Szépen leszedi a sminket, megtisztítja az arcbőrt, viszont nekem nagyon csípi a szemem, ez az egy ok, amiért nem fogom újra megvenni.

Én nem tudom, de olyan volt az egész folyadék, mintha a First lenne teljes mértékben, bár ez utóbbival nem próbáltam sminket leszedni, de állagra, szagra, és érzetre teljesen ugyanolyan. Ez a lemosó teljesen kiszárítja az arcomat, és a szememet rettentően csípi. De mindent rendesen lehoz. Viszont ilyet még nem pipáltam, hogy egy sminklemosó ennyire kíméletlen az én zsíros bőrömmel.

Teljes körűen leszedi a sminket. Viszont a szememre nekem kicsit erős, nem tudom miért, kicsit kikezdi. Igaz, hogy nagyon érzékeny a szemem bőre, és ekcémára is hajlamos. Egyébként szeretek minden foreveres terméket.

Sajnos a vízálló szempillaspirált nem szedi le viszont a korrektort igen. Mivel a vízállót imádom így áttértem eveline sminklemosóra. Rendesen levisz mindent.

Hú, de jó, hogy itt van ez az FLP termék is, IMÁDTAM! Igaz, csak szemsmink lemosására, vízállóra nem tudom, hogy szuperál. Kíméletes volt, illatmentes, az árát picit húzósnak éreztem. Igaz, kevés kellett belőle egy-egy szemre. Vigyázni kell, hogy szembe ne dörzsöljük bele, mert akkor az aloe miatt picikét csíphet. Szerintem teljes arcsmink eltávolítására is alkalmas lehetett volna, de úgy sajnos nem próbáltam. Szárító hatását nem tapasztaltam, de szemápoló gélt én húszéves korom óta mindig használtam. (Van értelme, az arcbőröm, szemkörnyékem állapota alapján nem szokták elhinni az éveim számát.)

Nagyon szeretem, hogy nem olajos. Emiatt (?) egy kicsit szárít is, de utána úgyis mindig használok szemápoló krémet.

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf JuiceEmulgeálószerek: Polysorbate 20, Sucrose Cocoate
Tisztítószerek: Disodium Cocoamphodiacetate, Polysorbate 20, Sodium Lauroyl Oat Amino Acids
Illatanyagok: Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben
Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Gyengéd felületaktív anyag. Kíméletes tisztítók, babaápoló termékek, könnymentes babasamponok gyakori összetevője. Enyhén habosító hatású.
Emulgeálószer, felületaktív anyag.
Cukorból és kókuszolajból előállított bőrpuhító és hidratáló anyag. Sűrű, sárgás folyadék, melyet kíméletes tisztítókban és hidratálókban használnak.
Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).