Garnier

Ár:   3190 Ft   Kategória:   Testápolás
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: ngyrbka, Módosítva: 2023. május 26.

Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Testápolás

Természetes barnító önbarnító hab, amely gyógynövényes hatóanyagot tartalmaz, amely természetes megjelenést kölcsönöz a bőrnek, amely akár egy hétig is élvezhető. A természetes eredetű 92% összetevők és a kókuszdió víz tökéletes hidratálást és gondozást biztosítanak. Fedezze fel az átlátszó habot, amely gyorsan felszívódik, és elmeríti a bőrt egy gyönyörű, csíkmentes barnuláson. A termék az arcra és az egész testre alkalmas.

VÁSÁROLD MEG

Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer barnító hab
Ár: 2500Ft , Eladó: KataViki
Állapot: leírásban, Helyszín: Budapest, XI., fizetés: átutalás / készpénz

bibi24

katalin89

2023. május 26.

A nagyon népszerű Dove testápolónak nagyon irritáló és erős szaga van számomra, a bőröm is ragad, napokkal később is, szóval gondoltam idén kipróbálok valami mást.
Ez a negyedik önbarnító, amit próbálok életem során és már van egy favorit, de ezt megláttam a DM-ben és árban sem volt szörnyű, a használata is egyszerűnek tűnt, így hát gondoltam megveszem.
Az illata elsőre kókuszos, de később átalakul arra a szokásos önbarnítós illattá amit nem szeretek, de most nem igazán volt zavaró. Vagy legalábbis az én esetemben, hiszen a lábaimon próbáltam ki eddig. Bár a Dove-ot is ott próbáltam régebb és onnan is erősen érződött ez a szag... :/ Szóval eddig jó.
Az nem igaz az esetemben, hogy 1-2 órán belül már színt ad. Nekem kellett kb. 5 óra, hogy kicsit látszódjon a barnulás, majd lemostam gyengéden és lefeküdtem aludni, reggelre pedig jó barna lettem. A színe kicsit sárgás, de amúgy teljesen jól néz ki, csak mintha nem lenne annyira hideg árnyalatú, mint a kedvenc önbarnítóm.
Amúgy nagyon könnyű vele dolgozni DE ne használjátok a kezeteket a felvitelhez. Én hittem a leírásnak és a kezemet használtam, jól meg is mostam (többször is), de reggelre a tenyerem is sokkal barnább volt, szóval leközelebb biztosan nem fogom a kezem használni a felvitelhez.
A kopásáról később írok, de egyelőre adom az 5 csillagot:) Tetszik!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. május 26.

A kopásáról később írok, de egyelőre adom az 5 csillagot:) Tetszik!

SziKri

2023. május 22.

Első önbarnítós élményem. Kézzel viszem fel, büdi az első fürdésig, de másnapra olyan karamell színem van tőle egy hétig, hogy can't belive it! Szuper!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. május 22.

indingo

2023. május 12.

Korábban sosem próbáltam hab állagú önbarnítót. Szimpatikus, hogy nem hajtógázas a termék és újrahasznosítható a csomagolás. Cruelty free termék. Kizárólag testen próbáltam, az arcomra egyelőre nem mertem felvinni. A frissen leradírozott bőrre vittem fel jól eldolgozva a habot. 1 óra múlva hozta az ígért barnaságot, ami természetes napcsókolta árnyalatként jelent meg. Nem lettem csíkos utána, persze a felvitelnél nagyon ügyeltem rá, hogy egyenletesen oszlassam el és mindenhova jusson a habból. A használatot követően alapos kézmosás következett, elkerülve a nem kívánt foltokat. 3 nap után kezd halványodni a szín, de egyenletesen kopik. A hab állaga könnyű, az illata elsőre nyarat idéző vélhetően a kókusz miatt. Hosszabb idő után számomra kicsit túl parfümözött a termék. Az összetevők között az alkoholnak nem annyira örülök, mert köztudottan eléggé szárít. Összességében egy könnyen használható termék, azoknak akik egy kis barnaságra vágynak.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. május 12.

szata1

Bőrtípus: Zsíros
2023. március 3.

Hááát nem tudom. Szép színt ad meg minden, de nekem a dove testápoló sokkal tartósabb és szebben kopik, valamint az nem fogja be a ruhákat. Ez a hab büdöske, de önbarnítótól én nem várom el, hogy ne legyen az. Azt már viszont elvárnám, hogy (egy valóban alapos) zuhanyzás után ne érezzem. Na meg azt is, hogy több nappal a használata után ne fogja be a fürdőruhám, és, hogy ne varázsolódjon át a cipőm belsejére a bokámról. Imádtam, mikor volt egy fehér csík ott, ahol a cipőm hosszú szára végződött. Egyéként én kesztyűvel használtam, szépen egyenletesen el lehet oszlatni, nagyjából be is szívódik, egy csöppet ragacsos érzetet hagy, de nem vészes. Nem venném újra.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. március 3.

lilz

Bőrtípus:  -
2022. december 13.

Leárazva vettem, egyből vettem hozzá egy pihe puha barnító kesztyűt is a müllerből (dont want tan on my hands). Télen kifejezetten hófehérke vagyok, viszont bizakodó voltam mivel átlátszó, úgymond “developer” önbarnító. Ezelőtt csak a dove önbarnító testápolóit használtam amiket imádok mivel építhető a barnaságuk. Nekem nagyon tetszett a szín amit kaptam,nekem kicsit talán sárgás, de csak azért mert alapjáraton szürkésre barnulok. Csak a kopása nem tetszett mivel a kézfejem egy hét után úgy nézett ki mintha vitilligóm lett volna. A szaga elég önbarnítós de nem feltétlen zavaró. Csak ezért négy csillag.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. december 13.

Evelinka98

2022. október 2.

Tökéletes ! Szépek az összetevői, szinte azonnal beszívódik, hidratál, és nem kell másnap újra kenni, mert simán tart pár napig....én hófehér bőrű vagyok, de teljesen jó árnyalatot kölcsönöz. Plussz jó dolog hogy hab formájú tehát lassabban is fogy mint a krémek. Nem is igénylek mást.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 2.

2020Reg

Bőrtípus:  -
2022. június 14.

Én is csatlakozom az előttem szólóhoz. Nejezen tudtam beszerezni, de azt gondoltam a vélemények miatt megéri még a 6-7ezres árat is, amiért kaptam.

Az illata kiváló, ezért kap 2 csillagot.
Viszont a gyakori radírozás és a gondos felvitel ellenére térdnél -is- foltos marad, ami még rosszabb, hogy pont az a sárga színe van, amiért elkezdtem keresni új barnítót - és most folytathatom is. Elég csalódott vagyok.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. június 14.

Az illata kiváló, ezért kap 2 csillagot.

sztinke

2022. június 6.

Én leszek az ünneprontó itt... A jó vélemények miatt vettem meg. Korábban pár féle barnító krémet próbáltam, amikkel nem volt túl nagy bajom, csak a krémes állag helyett gondoltam jobban esne a hab, főleg nagy melegben.
Alapjáraton is ápolom a bőröm, rendszeresen radírozom és minden nap hidratálom. A hab kipróbálása előtt még fokozottabban odafigyeltem erre.
A termék illata (persze néhány órán belül jön a tipikus önbarnító szag), állaga rendben van, gyorsan beszívódik. Alig 1-2 nyomásnyi habbal kezdtem, az eredménnyel mégsem vagyok elégedett. Sárgás tónusú, nem igazán természetes, és iszonyat foltos, ráadásul nem csak a problémás helyeken. Néhány nap után újra próbáltam, ugyanez az eredmény. A krémekkel sokkal természetesebb, és ami még fontosabb, egyenletesebb eredményt tudtam elérni. Így az árát végképp nem éri meg. A kellemes állag és a tartóssága értékelhető csak számomra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. június 6.

lovecreams

2022. május 11.

Gyönyörű színt ad! Előtte radírozni, hidratálni kell, úgy nem lesz foltos. Szépen is kopik, tehát ha egyszer megfürdesz, meg sem moccan..az illata is jó, nem fog be semmit. Számomra veri a b.tan-t!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. május 11.

ponnytail

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. március 7.

Kifejezetten meglepett, hisz árban nem egy drága kategória.
Este későn felvittem úgy aludtam el és reggelre szép színem lett. Én nem mondanám, hogy azért 100% napozás hatás, enyhén de tényleg nagyon enyhén és rossz fényben látszódik egy enyhe narancssárga szín (de nekem fehér bőröm van alapból).

Emiatt kapja a 4*-ot és picit még a szaga miatt, mert bár nem olyan erős mint más olcsóbb kategória de azért rajtam sokáig érződött.

Viszont tényleg könnyen felvihető és vigyázni kell nagyon csukló / kéz környéken + lábfej mert foltos lesz, ha nincs normálisan felvive. Nekem az lett s kezem és a lábfejem, de máshol egy folt sincs. :)
Az árához képest én azt mondom teszi a dolgát, de újra nem veszem, mert kinéztem egy másikat.
Állítólag a Bondi Sands Aero brutál jó azzal sokat szemezgettem eddig csak az ára tartott vissza, de tuti idén kipróbálom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. március 7.

Kifejezetten meglepett, hisz árban nem egy drága kategória.

Hidratálók: Glycerin, Propanediol, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Juice
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Glycerin h 0 0

A cukorrépából vagy cukornádból származó DHA néven is emlegetett összetevő az önbarnítók fő hatóanyaga. 1-15%-ig terjedhet a koncentrációja, de a legtöbb kozmetikumba 5%-nál nagyobb koncentrációt nem használnak. Minél több van belőle egy termékben, annál barnább színt lehet elérni vele.

A barnulás folyamata csak a bőr legfelső rétegét érinti, úgy hogy a dihidroxiaceton a keratin tartalmú fehérjékhez kötődik. A különböző fehérjék különböző módon reagálnak a DHA-val szemben és létrejönnek a sárga és barna pigmentek, amelyeket melanoidoknak hívunk. Ezek a pigementek hasonlóak a melanin nevű pigmenthez, ami azonban a bőr mélyebb rétegében keletkezik UV sugarak hatására.

A barnaság általában a felvitelt követő 1-3 órában alakul ki, és egyénenként változik, hogy milyen gyorsan kopik le, általában 2-5 nap. Hámlasztás, izzadás, szauna, hosszas víz alatt töltött idő felpuhítja a sejteket és gyorsítja a a szín eltünését.

A DHA hátránya, hogy hatására a bőrben több szabad gyök képződhet, így önbarnítók mellett fokozottan ajánlott a fényvédők használata vagy pedig önbarnítás után 24 órával ajánlott a napot kerülni.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

Felületaktív anyag (surfactant), emulzió stabilizáló, gyengéd tisztító. Viszonylagos gyengédsége ellenére jól habzik.

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

A fitinsav (phytate acid) só formája, a kozmetikumokban ún. kelátképzőként (chelating agent) használják. Ez azt jelenti, hogy fémes jellegű vegyületekkel keveredve képes megelőzni azok bőrfelszínre vagy hajra tapadását, és azt, hogy valamiféle elszíneződést okozzanak. Ezenkívül erősíti a tartósítók baktériumok és más apró organizmusok elleni harcát, és hozzájárul az összetevők stabilitásának megőrzéséhez is.

Búzából, kukoricából, burgonyából és kókuszból kinyert enyhe, növényi eredetű felületaktív szer. A CosIng besorolása szerint tisztító, habképző funkciója van, illetve segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát is. A leggyakrabban enyhe, kímélő vagy natúr samponokban találkozhatunk az összetevővel.

A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.