Garnier Skin Naturals Levendulás Textil Maszk
Ár: | 799 Ft | Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |||
Kiszerelés: | 32 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | Vízhiány |
A krémet feltöltötte: zdoreebaba, az összetevőket feltöltötte: g0809, Módosítva: 2023. május 4.
Kiszerelés: | 32 g | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |
Bőrprobléma: | Vízhiány |
"Levendula esszenciális olajjal és hialuronsavval gazdagított, valóságos „hidratáló bomba” egy textil maszk formájában. a bőr intenzíven hidratált lehet akár 3 használat után."
Water / Aqua
Xanthan Gum
ti I eu
Parfum/Fragrance
i
Nem állítom hogy ez a maszk pont az én arcméretemhez lett volna méretezve. A szem és az orr részemnél egy kicsit furán állt és eléggé gyűrödött is. Inkább elbújtam a szobámba nehogy valaki meglásson. Biztos magát Frankensteint fedezték volna fel bennem ha meglátnak. 🤣🤣
Nos a termék a Garnier fátyolmaszkoktól jól megszokott minőséget hozza. Maximálisan átitatott verzió ez is. Amit nagyon sajnálok hogy ez egy elég lagymatag, semmilyen illatú levendulás termék lett. Ezt az oldalt vizsgálva hatalmas csalódás. Ám a hatása rendben van, szépen simítja a bőrt, nyugtatja a kipirosodást, a pattanásokat. 20-25 perc után szoktam eltávolítani és a maradék anyagot gyengéden bemasszírozni az arcomba, nyakamba a dekoltázs érintésével.
Azonnal látható volt hogy a bőröm nyugodtabb, feszesebb és egészségesebb. Hozzáérve nagyon puhává is vált. Egy kis negatívum hogy amíg rajtam volt egy kicsit csípett és nem hozta azt az igazi nagybetűs HŰHA érzést. Egyszer jó volt kipróbálni, de többször nem hinném hogy a kosaramban fog landolni.

Imádom! Nagyon kellemes érzés használni, a maszk mérete tökéletes az arcomra, jól átitatták szérummal. Nyugtatja a bőröm és feltölt. Már többször újra vásároltam. Kellemes az illata is.

Nem is tudom. Használni kellemes, az illata (akkor még) finom volt, viszont több gondom is van vele: a textil óriási, konkrétan redőződött az arcomon, hidratálásban nem adta azt a wow hatást, illetve mikor csak vattával töröltem le a maradék anyagot az arcomról, olyan műanyagos, kellemetlen szaga volt. Emellett túlárazott. Szóval egyszer jó volt kipróbálni, de ennyi.

Szerettem ezt a fátyolmaszkot, valóban nem spórolták ki belőle a szérumot, és utána sokkal hidratáltabbnak éreztem az arcomat.
Az illata kellemes, nem tolakodó, nem egy csodaszer, de amikor akcióban van, néha megveszem.

Az arcom nagyon puha lett a használata után. A borom könnyen és gyorsan beszívta a szérumot és nem okozott irritációt. Az illatával nekem nincs problémám, annyi ideig egyáltalán nem zavaró, amíg az arcomon van.

Nagyon jó érzés ahogy az arcomon van, nem akartam levenni. Utána egész puha volt a bőröm. Azért veszek le egy pontot mert elég vegyszer illatú és büdös volt nekem...

Antioxidánsok: HydroxyacetophenoneGyulladáscsökkentők: Dipotassium Glycyrrhizate
Hidratálók: Propylene Glycol, Glycerin, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Hydroxyacetophenone, Mannose, Sodium Hyaluronate
Emolliensek: Lavandula Hybrida (Lavandin) Oil
Emulgeálószerek: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Xanthan Gum
Tisztítószerek: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Xanthan Gum
Illatanyagok: Limonene, P-Anisic Acid, Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: P-Anisic Acid, Phenoxyethanol
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Az édesgyökér (licorice) kivonata. Kiváló bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő összetevő. Az atópiás dermatitisz (az ekcéma egy fajtája) és a hiperpigmentáció kezelésében is hatékony. További információ a truthinagingen.
Többfunkciós szintetikus antioxidáns és hidratáló, bőrkondicionáló összetevő, amely segít fokozni a tartósítószerek hatását (ez lehetővé teszi a kozmetikai vegyészek számára, hogy kisebb mennyiségű tartósítószert alkalmazzanak anélkül, hogy elveszítenék a hatékonyságot, miközben csökkentik az allergiás reakciók kockázatát) és nyugtató hatással is van a bőrre.
Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.
A levendulából nyert olaj. A CosIng besorolás szerint maszkoló (nem kívánt íz, illat semlegesítése) és tonizáló összetevő. Paula Begoun szerint a levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes hatása is. Viszont semmilyen kutatás nem utal arra, hogy a levendula hasznos lenne a bőr számára, sőt több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló és fényérzékenyítő, valamint a levendulában található linalool sejtmérgező. Paula Begoun összességében mint kerülendő összetevőt jellemzi a levendulát.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Ánizssav, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban. Gyártói infó alapján erős gombaellenes tulajdonsága is van, így tartósítószerként is használatos (más tartósítószerekkel kombinálva).
Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Magyar neve kálium hidroxid. A kozmetikumokban főként a pH beállítására (lúgosításra) használják. (pl. citromsav mellett, savasságának ellensúlyozására)
A CosIng besorolása szerint elektromos töltődést megakadályozó, emulzió stabilizáló, felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó segédanyag.
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.