Givenchy

Ár:   13 500 Ft   Kategória:   Parfümök
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Tenshi_ligth, az összetevőket feltöltötte: macskajaj, Módosítva: 2012. május 17.

Ár:   13 500 Ft
Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Parfümök

Parfüm illatcsalád: virágos

Parfüm összetevők: narancsvirág, rózsafa, ibolya, ámbra

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Pegiszu

2022. december 12.

Egy igazi vérbeli Givenchy illat! Évekig szemeztem vele, de nem éreztem valahogy a magaménak,aztán egyszer csak mégis az enyém lett. Fantasztikus,mély, nem egy tingli-tangli virágillat.Egy igazi dáma a parfümök között. Eszméletlenül tartós, még este is intenzíven érzem magamon a reggeli 2 fújást. 30+osok illata szerintem, huszonéveseken el sem tudnám képzelni (talán ezért is tartott eddig mire megvettem). Egyedi,különleges, rendkívül intenzív, de nem tolakodó módon.Igazi klasszikus, időtálló illatcsoda.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. december 12.

redernegabi

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2022. november 17.

Számomra ez a nagybetűs parfüm. A 90-es évek óta rajongok érte.Egyszerűen imádom. Sokféle parfümöt használok de az a parfüm amihez mindig és mindig visszatérek. Ráadásul ez az illat tuti nem jön velem szemben az utcán.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. november 17.

candy7

2022. január 17.

Nosztalgiából vettem 5 ml-t, de magamon már nem bírnám elviselni. Szép emlék és nagyon mély illat.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. január 17.

Lenaeri

2021. október 4.

Ah, próbálkozom vele egy ideje, mert szeretem a klasszikus illatokat, de..
Valami nekem olyan furcsa rajta. Még magamnak sem mertem bevallani, hogy mire emlékeztet, gondoltam biztos bolond vagyok és hülyeség, de kettővel lejjebb leírták azt, amit én is érzek.
Sajnos!!!!
Nagyon sajnálom. Azért három pont, mert elismerem a nagyságát, és valamilyen szinten (ha elvonatkoztatok) van benne valami szép.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2021. október 4.

Ah, próbálkozom vele egy ideje, mert szeretem a klasszikus illatokat, de..
Sajnos!!!!

Marcsi66

Korcsoport:  -
2021. február 13.

Meseszép klasszikus zöld csillámokkal,,,,nagyasszonyos elegancia súlyos csokrával mit kezdenék most? ,,Nem sok régi illatom van,de ha mégis a múltból választok akaratlanul is emlékek villódznak , tán ez kell őhozzá.fiatalság ami nem most volt,de hordozzuk örökké a szívünkben,,Nagy mester komponálta,szerintem tubarózsában verhetetlen Ropion,és ha valakinek fáj a szíve Carnal Flower után helyette ,én legalábbis ezt ajánlanám
Tubarózsás zöld parfüm,nagyon határozott lebilincselő ,,felnagyítva a virág mámorító hatása,majd bársonyos puhaságba érzem magam.
Nagyon szép,nagyon magas színvonal,hatalmas erő

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2021. február 13.

Nagyon szép,nagyon magas színvonal,hatalmas erő

mafalda

2020. október 16.

Egy kisebb kiszerelés landolt nálam ajándékba....hát hadd ne mondjam mihez hasonlít elsőre, bocsánat de pisi szaga van, remélem ezért nem törlik a kommentemet, most nem tudom h buggyantat kaptam e vagy mi a fene ez. Később egy napi kézmosás után ahogy a csuklómról halványodott egész finom lett. De mégse indulhatok el így reggel, hogy egész napos büdi után csak este illatozzak. Nyugtassatok meg h csak az enyém rossz...kérlek.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 16.

Burya

2020. február 13.

UPDATE:
Valamit tud ez az illat. Nem tudom, miért, de én szegfűszeget is érzek benne, ami nem épp a kedvencem, édes is, amit szintén nem szeretek, és mégis megfogott valamivel. Egy üveges maradékot szereztem be belőle, kb. 15 ml, de szerintem jó ideig kitart majd, mert egyrészt tényleg iszonyat tömény és tartós (2 fújás egy hétig érződött a sálamon), másrészt jól írták, ő királynő, alkalmat kíván, hogy mutogathassa magát. Talán van olyan személyiség, akinek jól áll mindennapi viseletként is, de nekem biztosan alkalmi darab.

Papíron én kifejezetten fűszeresnek éreztem először, valószínűleg a tömény virágossága miatt. A bőrömön először nagyon zöld, már-már kellemetlen, viszont 10-15 perc elteltével enyhén púderes, tubarózsás-mimózás virágcsokorrá szelídül. Kellemes, két fújással is erőteljes hatósugarú, és bitang tartós, úgyhogy óvatosan kell vele bánni. Ez a fajta tömény virágos illat nem az én világom, de aki az ilyesmit kedveli, annak bátran ajánlom, szép kompozíció.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. február 13.

UPDATE:

PETRA820718

2019. október 7.

Egyszer a dm-ben az alsó polcon leárazva árválkodott sok-sok parfüm között.
Ismeretlenül hoztam haza.
Akkor még nem tudtam, hogy ő nagyon tud valamit.
Kellemes virágos, de ugyanakkor domináns, nem tini lányoknak való, a NŐ-nek akit már nem lehet csak úgy átverni, mert megélt egy s mást, de mindig talpra állt.
Vele nem maradsz észrevétlen,hatósugara van, észrevesz vele akinek kell, a többi nem számít.
Megkockáztatom, hogy akkor a dm-ben ő volt a királynő.
Imádom, 1990-es évek elején már tudtak valamit, kár, hogy mára sok parfüm a nyomába sem ér.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. október 7.

Egyszer a dm-ben az alsó polcon leárazva árválkodott sok-sok parfüm között.
Ismeretlenül hoztam haza.
Akkor még nem tudtam, hogy ő nagyon tud valamit.
Megkockáztatom, hogy akkor a dm-ben ő volt a királynő.

Vaslady

2019. október 5.

2017.09.28
Az illatot Amariget,nem ismertem,sőt senkin sem éreztem,mégis talán a tubarózsa és gardénia miatt,egy letünt korhoz tudnám kötni.
Értem én,hogy maga a parfüm,1991-es,de nekem a lelki szemeim előtt az 50-es évek,amerikai kertváros hangulata jelenik meg,a nagy méretű amerikai autók,a stilusos napszemüvegek,a hajra tekert kendő,a vörös rúzs,kis kardigánban virágos szoknyával....a Nő.
Na kérem,mert Nő ám a javából,anya,nő,feleség,aki éppen előkésziti a grillpartyt,és már megy is a szomszédolás,lehűtve tálalja a jéghideg limonádét.
Nekem ez az illat,anya,nem az én anyukám,hanem csak anya illat,van benne elegancia,semmiképp sem a farmeros futkározós fajta.
2019.10.03
Updatelni jöttem.
Már pár hónapja megvan a Tilos parfüm,eme márkától,de csak a napokban kezdtem használni,a hidegebb időben.
Ezt az illatot ma mintából újra teszteltem,és igy a bőrömön,előjön az a bizonyos Givenchy vonal.
Ha nem ismerném a két illatot,csak próbálnám,akkor is tudnám,hogy egyazon márka illata.
Még pár évvel ezelőtt,nem tudtam volna elképzelni,hogy tudnám használni,de teltek az évek,és vagy megértem hozzá,vagy jobban tetszenek a virágos illatok nem tudom,de már a magaménak érzem.
A lényeg,hogy egy IGAZI karakter,ami nekem számit,szóval 5 csillagos mindenképpen!

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. október 5.

2017.09.28
2019.10.03
Updatelni jöttem.

Nushi

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2019. október 4.

A férjemtől a 3. házassági évfordulónkra lepett meg ezzel az illattal. Nem is tudta hogy ezzel egy 23-éves álmomat váltotta valóra.

1996 óta 12 éves koromtól vágyom erre az illatra. Nyilván akkor csak álmodoztam róla az akkor frissen megjelent magyar Cosmopolitanban volt belőle minta és emlékszem imádtam a reklámfotóit, olyan elegánsnak és kifinomultban tűnt. Aztán valahogy az életem során nem nagyon találkoztam többet vele de a vágyakozás megmaradt. Úgy rémlik mikor első keresettel rendelkező fiatal felnőtt lettem akkor éppen nem is lehetett kapni. Megint feledésbe merült.

Aztán pár hete a Müllerben kóborolva megláttam a polcon és igen ez még mindig szerelem... És milyen sasszeme van a férjemnek, hogy észrevette a szemem villanását...

Az illat egy virágorgia harsány de egyáltalán nem a Fabourgos vénasszony állott váza víz hanem a friss tavaszi kert és tubarózsák, rengeteg tubarózsa. Szerintem határozottan igényli azt, hogy felöltözzön hozzá az ember, szépen sminkeljen és húzza ki magát és vonuljon, mint egy dáma úgy teljes a kép. Brutális sillága van konkrétan engem 3 méterig követ és megy előttem, nagyon tartós. Este felfújtam majd leugrottam a boltba a sarokra... 3 dicséretet kaptam pedig a körítést nem is dobtam fel. :-) (Hozzá kell tennem és az a típus vagyok aki nadrágot csak recsegős fagyban húz és akkor is fintorogva)
Összességében érezni hogy nem egy mai darab hiszen mennyi is 28 éves bőven nagykorú :-) ilyen illatbombát manapság nem csinálnak már. :-(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. október 4.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Alcohol Denat.
Fényvédők: Benzyl Salicylate, Octinoxate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Lyral, Linalool, Hydroxycitronellal, Coumarin, Isoeugenol, Eugenol, Methyl 2-Octynoate, Farnesol, Geraniol
Színezékek: CI 14700, Yellow 5 Lake / CI 19140

Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag. Potenciális allergén, mely az ekcémás betegek 2-3%-nál okoz allergiás reakciókat. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás).

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.

Szintetikus illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színtelen vagy halványsárga olaj. Egyes illóolajokban található meg, mint például a szegfűszegolaj, szerecsendióolaj, fahéjolaj és babérolaj. Bőrirritáló, gyulladást okozó hatása van ismételt használat esetén. Egy 2006-s kutatás szerint pedig az eugenol sejthalált okoz. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Szintetikus, ibolyára emlékeztető illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Növényi kivonat, melyet illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színező anyag. (Piros)

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.