Guerlain Terracotta Khol Szemszépítő Porpúder
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 1 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | parfümériák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: sweetprincess, Módosítva: 2012. március 20.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | 1 g | |
Lelőhely: | parfümériák | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
Innovatív, elegáns szemsmink. Szuper finom porpúder enyhe csillogással. Felvihető szemkontúrfestékként a pálca applikátor segítségével vagy pedig szemhéjárnyalóként egy ecsettel. Feltűnő, varázslatos megjelenést ad.
Kiszerelés: 1 g
Ferric Ferrocyanide
CI 77491
CI 77492
sz
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
Valódi kis csoda! A 02 Brun Dore árnyalatot használom, eddig kifejezetten nagy szerelem. Rendkívül tartós, természetesen emeli ki a tekintetet. Eleinte tartottam attól, hogy egyetlen réteg is túl erős lesz, de kellemesen csalódtam.

Ó, csodálatos szépség! Szerintem az egyik legszebb tárgy, ami hirtelen eszembejut... valami nagyon pici pénzért vettem... de tényleg, mondjuk 3000. Csak és kizárólag azért vettem meg, mert jól esett a csomagolására ránézni. Sötét, egészen fekete színben van meg, egyik nap akadt véletlen pakolászás közben a kezembe, gondoltam egy próbát végülis megér!
A vízvonalra felhelyezni szó szerint egy szempillantás! Maximum 3 másodperc! Mikor kitekerem a pálcikát, de nem húztam ki a tègelyből, finoman megkocogtatom kívülről a körmömmel és lejön róla a potyogós felesleg. Nagyon szép természetes, de szuper tartós, a helyén marad, szemceruzát egyszerűen nem szeretem, mert firkálgatni kell vele, hogy làtszon valami ( néhány órára, mert nekem tovább nem marad felt a vízálló változat sem). Ez szépen mutat szempillaspirállal, vagy önmagában is. Teljes áron is újra veszem, ha elfogy!

Vedd meg, ha:
- szereted a szép, különleges csomagolást
- valami újdonságra vágysz
- sok pénzed van
- villantani akarsz a barátnők előtt a suli mosdójában
- szeretsz sokat pepecselni a tükör előtt
- tartós, erősen pigmentált sminket szeretnél (bár a Mac bármelyik szemhéjpúdere felveszi vele a versenyt szerintem )
Ne vedd meg, ha csak az eszedre hallgatsz :)

Vedd meg, ha:
- szereted a szép, különleges csomagolást
- valami újdonságra vágysz
- sok pénzed van
- villantani akarsz a barátnők előtt a suli mosdójában
- szeretsz sokat pepecselni a tükör előtt
Ne vedd meg, ha csak az eszedre hallgatsz :)

Drága. Piszkosul drága. Porzik. Macerás használni. Igazi kis kényes dög. De! Az eredmény, amit produkál, egész egyszerűen fenomenális! Engem totál leszoktatott a szemceruza használatáról! Míg a vízvonalra felkent szemceruzát 2-3 óra alatt teljesen lepislogom a szempilláim tövébe, addig ez rendíthetetlenül ottmarad. A Mirage névre hallgató sötétbarna árnyalatot használom, felkenést követően a porzás miatt kicsit elmaszatolódik, amitől nagyon szép füstös hatást kelt, és mivel nem éjfekete színű, ezért kifejezetten természetesnek hat. A szememet egy icipicit irritálja, és a finom por hajlamos összegyűlni a szemem sarkában. Na erre figyelni kell, mert rendkívül ízléstelen tud lenni, ha az ember lánya úgy néz ki, mintha fekete csipa lenne a szemében! Úgyhogy rendszeresen ellenőrizni kell a küszöbön álló sminkkatasztrófa kitörésének elkerülése végett!
Összességében én mégis azt kell hogy mondjam, hogy szemceruzával soha a büdös életben nem tudtam elérni ennyire természetesnek ható és ilyen gyönyörű sminket, szóval a sok macera és a brutális árcédula ellenére is IMÁDOM!!!

Tényleg macerás a használata de ezért nincs szívem levonni pontot, mert tisztában voltam a vásárlásnál, hogy az alkalmazása nem lesz egy joyride... Nekem a legnagyobb problémát az erőteljes porzás okozza. Úgyhogy amikor ezt használom mindig úgy sminkelek, hogy legelőször kihúzom a szemem, a felesleget az arcomról tonikkal letörlöm és csak utána krémezek és alapozok. Én nem használom még régóta, úgyhogy rutin hiányában a napi 5 perces sminkelésembe nem tudom még beilleszteni, de komolyabb smink elkészítésénél megéri a pepecselést mert viszonylag könnyen rá lehet érezni a használatára és csodaszép eredmény születik. Nagyon sokféle szemceruzát kipróbáltam már a vízvonalra, de max 2 óránál többet egyik sem bírt ki maszatolódás nélkül. Ez a por ténylegesen sokkal tartósabb, bár néhány óra után ez is elkezd kopni, de sokkal egyenletesebben mint bármelyik korábban általam használt ceruza. Tartóssága ellenére micellás sminklemosóval is könnyedén eltávolítható.

Nagyon szép színe van, csak aplikátorral kicsit macerás a használata. Gyakorlott sminkelőknek ajánlott.

Emlékszem, mikor pár éve megjelentek ezek a csodák, még arra sem méltattam, hogy vessek rájuk egy röpke pillantást. Azt hittem, újabb gyengén pigmentált, mindenfele szóródó nesze semmi fogd meg jól szemhéjpúderről van szó, amit csak azért bújtattak csodaszép köntösbe, hogy az abszolút fanatikusok megvegyék. Mekkorát tévedtem!
Az eredetileg keleten népszerű "kohl" szemkihúzó ihlette, amit az ókori Egyiptomban is előszeretettel használtak, úgy hitték, megelőzi a különféle szembetegségeket. De még mielőtt teljesen elkanyarodnék, és történelem különórát tartanék... Leírom, hogy ez a dolog tökéletes. Főleg vízvonalra ajánlott a használata, és por állag ide vagy oda, lerobbanthatatlan!!! Komolyan, aki állandóan küzd a maszatolódó szemceruzákkal, feltétlenül próbálja ki!
Amit még meg kell említenem, hogy egy pici gyakorlást igényel a felvitele, a dobozában levő kis tájékoztató leírja pontosan. Nekem a kedvencem a keleti mód: a műanyag pálcikát (au, nem túl bizalomgerjesztő, de nem kell félni) szinte majdnem a belső szemzugba helyezem nem közvetlenül a végével, hanem szigorúan döntve/fektetve, becsukom a szemem, és végighúzom. Ez összesen 3 másodpercbe telik. Gyors, tartós, csodaszép. Nem hullik, nem pereg, a kontaktlencsémmel sem veszett össze.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Emolliensek: Octyldodecyl Stearoyl StearateSzínezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, Ultramarines, Chromium Hydroxide Green / CI 77289, Ferric Ferrocyanide, CI 77491, CI 77492
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
Boroszilikát üveg, amely a kozmetikai és testápolási termékekben pehely formában kerül felhasználásra. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatcsökkentő segédanyagként használatos összetevő. A Cosmeticsinfo információi szerint a legtöbb boroszilikát vegyülethez hasonlóan kémiailag nem reaktív anyag, vízben rosszul oldódik. Az összetevővel leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk.
Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövelőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják, illetve effektpigment lévén gyakori összetevője a highlightereknek és egyéb fényes hatású sminktermékeknek.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.
Zöld színezék, mellyel leggyakrabban sminkekben és hajfestékekben találkozhatunk.
Porosz vagy berlini kék színű szintetikus kozmetikai színezék. Leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk az összetevővel.
Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.