Györgytea

Ár:   2500 Ft   Kategória:   Fürdőtermékek
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Györgytea mintaboltok, online   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Gyorgytea, Módosítva: 2022. július 4.

Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   Györgytea mintaboltok, online
Kategória:   Fürdőtermékek
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

Mesterséges illatanyagot, színezéket és tartósítószert nem tartalmaz. Természetes összetevőkből készült tusfürdő, gyengéden tápláló olívaolajjal, bőrnyugtató kamillakivonattal és frissítő, légzést könnyítő kakukkfű-kivonattal. Hidratálja és védi az érzékeny bababőrt. Kifejezetten ajánlott a csecsemők és érzékeny bőrű gyermekek vagy felnőttek számára is.
Kisbabák fürdetéséhez öntse a babafürdetőt a 35-38 fokos fürdővízhez. Az optimális hatás eléréséhez 10-20 percnyi fürdőzés ajánlott. Gyermekek és felnőttek esetében a nedves bőrre vigyen fel egy kevés gélt, oszlassa el, majd öblítse le.

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

lillad2000

Bőrtípus: Zsíros
2022. november 21.

tesztelésre kaptam én is. nekem az illata furcsa volt, nem igazán szeretem a gyógynövényes illatot, inkább az édesebb tusfürdőket. nem habzott tényleg, egész jól hidratált, illata hamar elillant.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. november 21.

M3la

Bőrtípus: Zsíros
2022. október 25.

Én is tesztelésre kaptam. Örültem, hogy kaptam, mert magamtól nem vettem volna, és mit hagytam volna ki... A tubusból szagolva már kb eldöntöttem, hogy ez nem lesz a kedvencem, nagyon erős az illata, de ahogy összekeveredik egy kicsit a vízzel, úgy már nem para. Tusfürdőnek és arclemosónak is használom, és imádom az illatát 🤡

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 25.

Lovemakeup

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2022. október 19.

Tesztelésre kaptam és nagyon meg vagyok vele elégedve. Kellemes az illata,nem okoz kiütéseket. Szokatlan,hogy nem habzik, de hozzá lehet szokni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 19.

agnesbagi

2022. október 15.

Szintén tesztelésre kaptam. Tusfürdőként használom, nagyon kellemesen krémes, de nem sűrű az állaga. Örülök, hogy nem habzik, mert azt általában olyan adalékanyagokkal érik el, amire a bőrnek nincsen szüksége. Hátránya számomra az illata. Általában szeretem a gyógynövényes illatokat, a kakukkfüvet is, de ennek az illatát valahogy kellemetlennek érzem, így nem használom akkora nagy örömmel.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. október 15.

kikolett

2022. október 11.

Tesztelésre kaptam a terméket. Jól tisztít, tetszik, hogy természetes összetevőkből készült, így az érzékeny bőrűek is használhatják. Azért vonok le egy csillagot, mert sajnos nekem az erős kakukkfű illata nagyon nem tetszik, illetve tusfürdőként használva alig habzik.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 11.

aemit

2022. október 10.

A terméket tesztelésre kaptam, amit ezúton is köszönök! Látva az összetevőit, arra gondoltam, hogy samponként fogom kipróbálni az érzékeny fejbőrömre. Az állaga krémes, a habja is extrán krémes. A kakukkfű meglepően intenzíven érezhető, igazán kellemes. Ha más is samponként tervezi kipróbálni, akkor zsírosodásra hajlamos hajra nem javaslom, viszont akinek szárazabb a fejbőre/haja, szerintem csodás hatású lehet. Nekem legalábbis nagyon jól teljesít.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. október 10.

nemethdorcy

2022. szeptember 24.

Tesztelésre kaptam a terméket!
Ami elsőként megfogott benne, az az isteni kakukkfű (kamillás-gyógynövényes) illata. Én is érzem benne azt a picit gyógyszertári utóillatot, de nem zavaróan. Az összetevő lista nagyon szép, ami szintén egy pozitívum. Kellemes állaga van, szépen tisztítja a bőröm és nem okozott irritációt sem. Sajnos az utóbbi időben több tusfürdőtől viszketett a bőröm és kiszáradt, így nagyon örültem neki, hogy ennél a terméknél nem tapasztaltam ezt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. szeptember 24.

Tesztelésre kaptam a terméket!

Csillagajandek

Bőrtípus:  -
2022. szeptember 17.

Tesztelésre kaptam. Kissé reaktív bőrű hatévesem jól tolerálta, nálam szintén nem okozott problémát. Az állaga meglepő volt egy fürdetőhöz, nem a szokásos tusfürdő-fürdető állag, hanem kicsit szemcsés-sűrű (az előző értékelő hígabb állagot ír, nekem inkább sűrűbb volt, mint amire számítottam, szépen adagolható). A színe kicsit szerencsétlen asszociációkat indít el bennem. :) Egyedül az illata az, ami nekem picit megosztó (és a kisfiam egyértelműen nem szereti). Előny, hogy nincsen agyonillatosítva (pedig ez gyakori kozmetikum-betegség mostanában). A kakukkfű illat kellemes, de nekem van benne valami gyógyszer-felhang, ami kevésbé kellemes. 4 és 5 csillag között mozog, de Gyuri bácsi és a szép INCI miatt legyen 5.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. szeptember 17.

Evko

2022. szeptember 16.

Tesztelésre kaptam a terméket,használja kisfiam és én is.Az illatát nagyon szeretem,és azt is hogy csak természetes anyag van benne.Ez kisfiam nagyon érzékeny bőre miatt is fontos.Egyetlen negatívum a hígabb állaga,ehhez nem szerencsés-szerintem-a tubus.Lehet gazdaságosabb lenne pumpás kiszerelés.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. szeptember 16.

judit0206

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. augusztus 10.

Nagyon kellemes kakukkfüves illata van. A 9 hónapos kisfiam bőrének teljesen jó, de érzékeny bőrű felnőtteknek is szuper lehet. Már a második tubussal használjuk 😊

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. augusztus 10.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Gyulladáscsökkentők: Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Bisabolol
Hidratálók: Glycerin, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Vitaminok: Panthenol, Tocopheryl Acetate

Kókuszból előállítható gyengéd felület aktív anyag, tisztító szer, habzás elősegítő. Elsősorban arclemosókban, arcradírokban és borotválkozókrémekben találkozhatunk vele. A készítményeknek "csúszósságot" ad, aminek köszönhetően kellemes lesz a lemosót az arcra kenni. Gyengédsége és nem irriáló tulajdonsága miatt gyakran használt bébiknek és érzékeny bőrűeknek szánt termékekben is. (Forrás: truthinaging)

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Glycerin h 0 0

Citromsav, tejsav, linolsav, és olajsav glicerinnel alkotott észtere. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulgeáló hatású összetevő.

Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.

Olívaolaj. Kiváló természetes emollient és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. További infó itt.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

közönséges kakukkfű olaja. A CosIng maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) és illatanyagként szolgáló összetevőnek kategorizálja. Paula Begoun szerint bár a kakukkfű olajának antioxidáns tulajdonsága van, a benne található illatanyagok bőrirritálóak lehetnek, ha nagy mennyiségben talalhatóek meg egy kozmetikumban.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.