Húsvétolás Lush módra – vidám csibék, mókás nyuszik lepték el a Lush polcait
Fiorentina
Fej: grapefruit, feketeribizli, mangó
Szív: Karo-Karounde
Alap: cédrus, vanília, heliotrop, borostyán
Utoljára szerkesztve: 2022.12.21. 18:44 - 2022.12.21. 18:39
Az illat, hát sajnos azoknak lett igazuk, akik azt írták a DM polcain is lehetne 8000-ért. Hihetetlen, hogy el tudnak adni százezerért egy ilyet.A Cruz del Sur II bizony fényévekkel jobb!
Utoljára szerkesztve: 2020.06.15. 07:58 - 2020.06.15. 07:55
Nagyon más, mint a többi House of Sillage illat, a tíz közül, amit kipróbáltam, nekem ez volt az egyik legkülönlegesebb. Tavaszra és nyárra való gyümölcsös illat, üde, fiatalos, és elegáns. Egy bajom van vele, nem az én világom. Nem szeretem a gyümölcsös illatokat, se parfümben, se tusfürdőben, se illatgyertyában, se öblítőben, semmiben. A Bijoux pedig olyan, mint egy roskadozó gyümölcstál, tele egzotikus gyümölccsel. Egyszerre friss és édes, de nem nyálcsorgatóan érett, szaftos, szirupos, hanem kemény és nyers. Igy tudom összefoglalni is: ez nekem egy kemény, nyers illat. Nehezen emészthető, leugrik rólam, nem komfortos, nem tudok azonosulni vele. Magyar gyomrom van, se a tenger gyümölcseiért, se a trópusi gyümölcsökért nem vagyok oda, a mangót se szeretem, itt meg annyira domináns és élethű a mangó, hogy szinte bele lehet harapni. Én mást nem is igazán érzek, talán még a háttérben némi halovány fás virágosság lengedez. Elismerem, hogy különleges, és nagyon jó minőségű illat, szintetikusságnak nyoma sincs, a hatósugara és a tartóssága meg a többi House of Sillage parfümhöz képest átlagon felüli. (Murphy törvénye...) Az üvege meg csudaszép. A roséarany a kedvencem, ezért a fém kupakos muffinok közül nekem ez tetszik a legjobban, őszintén sajnálom, hogy nem illünk össze.
2020.06.14. 07:45
Akkora hype volt az illatház körül nemrégiben, hogy eldöntöttem, én is kipróbálom. Ódákat zengettek róla a leírásokban az emberek, ezért annyira, de annyira vártam, hogy kipróbáljam végre. Na és ekkor jött a meglepetés - nekem ez az illat semmilyen, gyümölcsös, kategóriájában szépnek mondható az biztos, de semmi extra. Hozzátenném, hogy alapjáraton nem szeretem a gyümölcsös illatokat, de valahogy azt gondoltam, ez majd levesz a lábamról! Nem így lett. Az üvegek viszont bámulatosan szép alkotások! :)
2020.05.16. 11:00
Hát, csak az üvege miatt vettem meg, és mert egyik illatát sem ismertem a háznak, az itteni és egyéb fórum véleményeire alapoztam a választásnál.Ha csak az illatot nézem, számomra semmi különös, egy jó kis gyümölcsös illat, de semmi különleges nincs benne, akár a DM polcán is csücsülhetne egy másik üvegben 8000 Ft-ért, és még akkor sem venném meg. :) De mint írtam, kellett nekem egy ilyen üveg, és ennyi. Azóta teszteltem a ház többi illatát is, egyk sem éri meg az árát, de vannak köztük kicsit különlegesebbek is, mint ez az illat.
2019.11.19. 11:28
Mangó ès grapefruit csoda. A legkülönlegesebb mangós illat. Tartós,nőcis.......kell ennèl több?
2019.07.24. 09:53
Régóta keresem már a mangó tökéletes parfüm-interpretációját, illetve maga a parfüm is hosszú ideje ott motoszkált bennem, kipróbálásra várva, Így aztán végül egy kedves krémmániás ismerős által került is hozzám 5 mili. Nem szeretek negatív értékeléssel egy parfümöt "lehúzni", hiszen a művészet (én az illatok alkotását is annak tartom) mindig szubjektív, és még sosem háborodtam fel parfüm ár-érték arányán, de ez bizony nem ér meg százezer forintot. Nekem még tízet sem. Persze különbözőek vagyunk, egyéni ízléssel megáldva, egyedi bőrkémiával, máshogyan alakulnak rajtunk az illatok, stb., mégis, az ellenkező véleményeket egyébként maximálisan tiszteletben tartván azt kell mondjam, nekem ez egy óriási csalódás.Savanykás, citrusosan édes, gyümölcsös katyvasz. Grapefruit, feketeribizli, cédrus, vanília - jegyekből ennyit vélek felfedezni. Talán a feketeribizli dominál, fanyarsága áthatja a citrusos-vaníliás leszáradást is. Nincs benne semmi kifinomultság, semmi egyediség, nem érzem a minőséget, egyenesen szintetikusnak hat. Ha vakon illatolom, azt mondom, valamiféle Escada nyári flanker, vagy úgy egy tíz évvel ezelőtti tiniknek szóló Avonos parfüm. Tudom, durván hangzik, de sajnos rajtam ennyit tud, nem többet.Úgyhogy mindenkinek szigorúan bőrpróbára ajánlom megvétel előtt, bár száz-akárhányezres parfümöt amúgy is ritkán vásárol az ember vakon. :)