Ilcsi Bőrerő Szérum
Ár: | 4850 Ft | Kategória: | Szérumok, Kezelések | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | kozmetikák | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
A krémet feltöltötte: anonymous, az összetevőket feltöltötte: Nimrod, Módosítva: 2012. május 27.
Lelőhely: | kozmetikák | |
Kategória: | Szérumok, Kezelések | |
Bőrprobléma: | Bőröregedés |
Használata minden bőrtípusra ajánlott, a bőr erősítéséért, selymesebbé, tömöttebbé tételéért.
Linum Usitatissimum (Flax) Seed Extract
Eugenol
Farnesol
Linalool
i
Semmi hatása, azon túl, hogy ragadt tőle az arcom.

Semmi hatása, azon túl, hogy ragadt tőle az arcom.

Nem tudom, mikori a kép, az én kencém csomagolása picit más design, a név ugyanaz. Nagyon szeretem a vizes-géles állagot, hidratáló/BB krém alá használom. Éppen a tökéletes, nem fullasztó hidratálót keresem, de ameddig az nincs meg, nyáron, amikor nincs kedvem semmi nehezebbet fölkenni, a zsíros bőrömre ez a szérum is elég. Látványos változást nem vettem észre, a hosszútávú hatásban bízom. :)

Kellemes meglepetés!
Régen nem voltam oda az Ilcsi termékekért, most viszont van néhány, ami kifejezetten minőségi számomra.
Ez a szérum elsőre nem tetszett, de rájöttem, hogy én rontottam el. Kádas fürdőzés közben kentem be az arcom, nyilván nem szívta be rendesen stb. Minden bajom volt. Na de most, hogy helyesen cselekszem...hah, na most már oké. :) arcmosás után szárazra törlöm az arcom, követi a kóvirózsa tonik és ezzel zárok. Van, hogy még végezetül teszek fel hidratáló krémet is, de amúgy nem szükséges, pedig száraz a bőröm eredetileg.

Kellemes meglepetés!

Nagyon szeretem! Este krém alá szoktam feltenni, másnap szó szerint tömöttebbé és simábbá teszi a bőrt. Szépen kiegyenlíti a bőrfelszínt. Szem alá simítva hihetetlenül csökkenti a karikákat és a duzzadtságot!

Antioxidánsok: Linum Usitatissimum (Flax) Seed ExtractGyulladáscsökkentők: Salicylic Acid
Hidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid
Illatanyagok: Linum Usitatissimum (Flax) Seed Extract, Benzyl Alcohol, Rosa Damascena (Rose) Flower Oil, Citronellol, Geraniol, Citral, Eugenol, Farnesol, Linalool
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol, Sodium Salicylate
Len mag kivonat. Paula Begoun szerint a lenmagnak és a lenolajnak antioxidáns hatása is van és a magok omega-6 zsírsavnak is gazdag forrásai.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Algin, vagy alginsav. Az alginsav bizonyos barna algák sejtfalának alkotórésze. Ez a hosszú láncú, D-mannuronsavból és L-guluronsavból álló, vízoldható szénhidrát gélesítő, viszkozitásnövelő a kozmetikumokban.
A rózsaolaj a rózsa szirmaiból vízgőz-desztillációval nyert illóolaj. 1 liter olaj előállításához 3-5tonna friss rózsaszirom szükséges. A CosIng hivatalos besorolása szerint maszkoló (egyéb összetevők illatát semlegesítő) és bőrkondícionáló összetevő. Paula Begoun szerint illatanyagként használt illóolaj, amit nem javasol a bőrre.
A szalicilsav só formája, melyet általában fakéregből (jellemzően fűzből) nyernek. Gyógyszerekben használják fájdalomcsillapítóként, valamint nem szteroidos gyulladáscsökkentőként. A kozmetikai termékekben elsősorban tartósítószerként van jelen. Az összetevő ezen kívül segíthet a haj tisztán tartásában és a fejbőr egészségének megőrzésében, mivel gyulladáscsökkentő és irritációgátló tulajdonsága révén segít megnyugtatni a fejbőrt. E szerint a kutatás szerint az összetevő jelentős öregedésgátló hatással bír és remek alternatíva lehet azok számára, akiket irritál a szalicilsav.
Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban. A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Színtelen vagy halványsárga olaj. Egyes illóolajokban található meg, mint például a szegfűszegolaj, szerecsendióolaj, fahéjolaj és babérolaj. Bőrirritáló, gyulladást okozó hatása van ismételt használat esetén. Egy 2006-s kutatás szerint pedig az eugenol sejthalált okoz. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Növényi kivonat, melyet illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.