Inika Bold Lash Vegán Szempillaspirál
Ár: | 9990 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 12 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Nessy, Módosítva: 2020. július 22.
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
Drámaian kiemeli a pillákat, könnyen építhető, erősen pigmentált formulájával. Felvitele nagyon egyszerű, könnyen siklik a pillákon. Összetevői közt szerepel a minősített, organikus liliomfa kivonat, E vitamin és a napraforgó olaj. Ezek védelmezik, és volument adnak a szempilláknak.
Water / Aqua
Sodium Hydroxide
Galactoarabinan
CI 77499
sz
rég kerestem már olyan spirált, ami természetes összetevőkből áll, de mégis működik és ebben végre megtaláltam.
szögegyenes a szempillám, és ez tényleg ivet tesz bele, jól befedi és szétválasztja, a spirál feje is nagyon jó.
műszempilla hatásra persze nem kell számitani, de nagyon szépen teszi a dolgát.

műszempilla hatásra persze nem kell számitani, de nagyon szépen teszi a dolgát.

Nagyon jó spirál, már az első alkalommal tökéletes eredményt sikerült elérnem vele, kézre áll. Nekem egy kis kiemelés, szétválasztás és fekete szín már elég a boldogsághoz, ezt maximálisan hozza. Nem darabos, nem kenődik, nem keményíti meg a pillákat. Tartósságára sem lehet panasz, nap végére sem potyog, nem mászik a szem alá.
Nem fogja mindenki szeretni, mert a drámai hatástól messze áll, de aki egy kiváló minőségű, megbízható, parfüm és alkoholmentes spirált keres, annak jó szívvel ajánlom!

Antioxidánsok: TocopherolHidratálók: Propanediol
Vitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba, Stearic Acid, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Glyceryl Stearate SE, Helianthus Annuus Seed Oil
Emulgeálószerek: Stearic Acid, Glyceryl Stearate SE, Xanthan Gum
Tisztítószerek: Xanthan Gum
Illatanyagok: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Színezékek: CI 77499
Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.
Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt.
Oldószerként, bőrjavító anyagként (skin conditioning) használt, selymes érzetű glikolféle.
A glyceryl stearatenak az "ön-emulgeáló" (self-emulsifying, innen az SE végződés) formája. Az ön-emulgeálás azt jelenti, hogy egy olajos jellegű összetevő a vízzel szinte magától, emulgeálószer hozzáadása nélkül keveredik és emulziót formál.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Vörösfenyőből kivont poliszaharid (nagy molekulájú szénhidrátféle), melynek a Cosmetics and Toiletries újság szerint számos előnyös tulajdonsága van: csökkenti a bőr külső rétegének, az epidermisnek a vízveszteségét, segít az apró ráncok csökkentésében, és növeli az AHA savak hatékonyságát az irritáció növelése nélkül, valamint in vitro (kémcsőben végzett) kísérletek szerint a fényvédő krémek védelmét is fokozza.